MNB figyelmeztetés az SCN-re!

Kettő cikkel ezelőtt írtunk a Blockchain Solutions Zrt. égisze alatt működő Smart Crypto Note (SCN) fedőnevű – feltételezhetően ponzi – weboldalról.
Újabb érdemi információt nem szereztünk azóta, viszont van egy fontos fejlemény az ügyben. Ez pedig az, hogy a Magyar Nemzeti Bank Piacfelügyelete kiadott egy figyelmeztetést, ami ezen a linken olvashatsz kattintás után (ha az új oldalon ráviszed az egeret, a felugró ablakban olvasható): https://www.mnb.hu/figyelmeztetesek?query=B

Sajnos, ez a kommüniké nagyjából csak annyit jelent, hogy az  MNB még mindig nem vizsgálja és tartja számon a  kriptopénzekhez köthető vállalkozásokat (ugyanis Magyarországon még mindig nem alkottak kriptopiaccal kapcsolatos törvényeket). Tehát, jelenleg joghézag van, amit ki lehet használni.
Arra azonban felhívják a figyelmet, hogy ez a társaság nem rendelkezik olyan engedélyekkel, melyekre hivatkozva pénzt gyűjthet, fektethet be vagy bármely más módon kamatoztathat. Hasonló eljárás volt egyébként kb. egy évvel ezelőtt az Invia Worlddel kapcsolatban is.
Ha pedig az a gyanú merül fel, hogy mégiscsak pénzgyűjtés folyik – annak reményében hogy majd kamatokkal növelten adják vissza –  akkor az bizony kimeríti a fent említett kitételt.
Ugye, mint tudjuk a Blockchain Solutions Zrt. azt kínálja, hogy bizonyos mennyiségű bitcoinért cserébe SCN és FRH coinokkal ajándékoz meg, melyeknek majd egyszer felmegy az értéke. Vagy nem! Vigyázat, mert ez tömény spekuláció!

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy egy érme tőzsdére kerülésének is komoly feltételei vannak, melyek nem annyira könnyű teljesíteni! Nem osztogatják két kézzel az ilyen engedélyeket.  Egyszóval senki ne dőljön be ezeknek!

Addig, amíg Magyarországon nincs jogi meghatározása és törvényi szabályozása a kriptopénzeknek, addig sajnos ezt a spekulációt büntetlenül megtehetik. Legfeljebb, ha nem jön be, majd vonogatják a vállukat, hogy a piaci körülmények okozták a bukást, blablabla…

MNB figyelmeztetés az SCN-re!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Új írása

  1. A SCN meg a spekulacio szintjet sem eri el. A SCN teljesen ertektelen. Nincs mogotte blockchain. Mindossze virtualis pontokat arulnak. Az ures semmit ertekesitik forintert, euroert es Bitcoinert.

    Kedvelés

    1. Igazság szerint arra spekulálnak, hogy majd ezzel a mesével meg tudják etetni a kripto tőzsdéket. Volt már arra példa, hogy hasonlóan nulla hátterű, blockchain nélküli pénz került forgalomba, lásd bitconnect vagy firstcoin. De egyik sem tartott sokáig.

      Kedvelés

      1. Nem tudjak megetetni a kriptotozsdeket ha nincs blokklancuk. A kriptotozsdek is a blokklancbol tudjak csak lekerdezni a tranzakciokat. Ha nincs blokklanc es wallet akkor a tozsde nem veheti fel a SCN-t.

        A Bitconnect es a Firstcoin rendelkezett blokklanccal, ezert azokkal lehetett kereskedni. A SCN kizarolag egy webirodai virtualis pontgyujto alkalmazas ami ketseget sem hagy afelol, hogy szintiszta atveres all a hatterben.

        Kedvelés

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑