BIZMO – gyárts LIFEhack-et!

Az új netes őrület neve Bizmo, ami egy angol szöveg szavaiból kirakott mozaikszó: “Where business meets opportunity”.  Minden ezzel van tele, a közösségi háló folyamatosan dobja fel a tagok által kirakott hirdetéseket – nagyon unalmas. A legszomorúbb, hogy hisznek benne! Azok hisznek benne, akik évek óta várják életük bizniszét a NAGY LEHETŐSÉGET! Az elvakultság megdöbbentő, látom hogyan ugatják le azokat, akik fel mernek szólalni ellene. Pedig csak elő kellene venni egy számológépet, ami ott van a kezük ügyében a gépen vagy a mobilon – és SZÁMOLNI! Kiszámolni, hogy miért lehetetlen az az összeg amit ígérnek. Merthogy nem kevesebbet, mint 1000-1500 eurót lehet olvasni mindenhol, ráadásul még el sem kell menni otthonról, úgy lehet dolgozni. Mi több kell ennél? Pontosan arról szól a honlap, amit a nagyérdemű publikum hallani akar! Abba már nem gondolnak bele, hogy nyugaton az alapfizetések kezdődnek ennyinél, de azért rendesen meg is kell dolgozni.

Ennyi bevezető után nézzük, miről is szól ez a “fantasztikus” lehetőség!
Lifehack – ez az alapja mindennek. Ha beírod a Youtube-ra kulcsszóként, rögtön látni fogod miről van szó. Rövid, megzenésített ötletek, érdekességek, tippek. Többféle kategória létezik, konyhai, barkács, stb. Az Instagramon is rengeteg van belőle, biztos mindenki találkozott már vele.
És itt érkezik a képbe a Bizmo, ami egy mobil appot ad, amivel ezeket a lifehackeket meg lehet osztani a Facebookon (hát persze hol máshol?) – az előfizetők hírfolyamában. Az előfizetés havidíja 10 euró, de vannak magasabb csomagok is. Egyébként milliószám találni ingyen lifehacket, nem tudom ki az a szerencsétlen, aki előfizet ezekre. Arról most nem beszélek, hogy a Facebooknak nyilván nincs kidobni való pénze ilyesmire, de hát olyan jól hangzik, hogy  ez is bele van szőve a koncepcióba.

Kétféle módon lehet pénzt keresni, lifehack készítéssel/megosztással és toborzással. A készítés/megosztás tiszta sor, hogy robotmunka, de a toborzás már más tészta.

Egy kilenc szintes, sávokra osztott szponzori hálózat (MLM) van integrálva a lehetőség mögé. Egy forradalmian új megoldás. Ez százszor jobb mint  bármelyik korábbi szponzorrendszer! Ezt is már hányszor hallottam! Alacsonyan röpködnek az 5-10-15%-ok, megfejelve a hangzatos BASIC, PRO, ELITE szintekkel, 10% extra forgalmi jutalékkal. Csak az nem jut senki eszébe, hogy ezek a pénzek mind veszteségek a Bizmo számára, hiszen a bevételéből ezeket minden hónapban ki kell fizetnie.  Itt van egy magyar tolmácsolással ellátott webkonferencia.

Ha jól figyeltél, akkor feltűnt hogy a 30 perces videóban mindössze 2-3 percet szánnak a munka részre, az összes többi a szponzorálásról szól! Hát nem érdekes?

Minden további magyarázat helyett következzen egy gyors számítás, talán ez kijózanítóbb hatású, mintha oldalakat teleírnék. Fogalmam sincs hogy a mai napig hányan regisztráltak és a 35 napos ingyenes időszak után hányan fognak befizetni minimum10 eurót. Ennek figyelembevételével egy átlagos számmal fogok számolni:

Vegyünk 1 millió tagot, ami a Facebook elterjedését figyelembe véve (1,5 milliárdan használják) elenyésző. Az 1 millióból legyen 100.000 aktív tag. Ők befizetik a minimális 10 eurót (többet is lehet, de maradjunk az alapnál). 100.000 x 10 = 1.000.000 EUR
Ennyi a havi bevétel. Ennek az összegnek nagyjából a 15-20%-a azonnal elmegy különféle jutalékokra. Marad 800.000 euró. A Facebook is fizet a Bizmonak (legalábbis ezt mondják) – nem tudjuk mennyit, de legyen még egyszer ennyi, azaz 1.6 millió euró.
Tegyük fel hogy ennek 100.000 embernek a 10%-a komolyan veszi az üzletet és az 1000 eurós jutalékra hajt, vagyis szponzorál (a megosztásokért biztos hogy csak filléreket fognak fizetni). Így tehát 10000 ember megkapja a havi 1000 eurót: máris 10 milliónál tartunk. De legyünk realisták és számoljunk 3000 sikeres szponzorral, ami igazán kicsi szám világviszonylatban: 3000 x 1000 euró = 3.000.000 EUR. Van kérdés?

Egy kérdés lehet: honnan veszem az adatokat? Jeleztem hogy az egész egy becslés, de az arányok azok a tapasztalatok alapján lettek kialakítva. Ez a rendszer fenntarthatatlan, mert eladhatatlan. Előfizetni azok a balekok fognak, akik nem hallottak még a lifehackről és arról, hogy ingyenesen is több ezret meg lehet nézni az interneten.

BIZMO – gyárts LIFEhack-et!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Új írása

  1. Hali! Valamiről elfelejtkezel! 36 napig ingyenes. Utána kell előfizetni. A mátrixból törlődnek az inaktív tagok! Csak azok maradnak akik előfizetnek.
    5 hosszúság és 9 mélység. A rendszer fenttarható!

    Kedvelés

    1. A rendszer el sem fog indulni, nemhogy fenntartható lenne. De ha tévedek és mégis elindul, egy ekkora hálózat nem fenntartható.

      Kedvelés

  2. Erdekes a likesxl-rol es az altala gyujtott penzeket ICO-ban banyaszatra,amit egy kamu tozsden akarjak fialtatni.,arrol nem irtak semmit ! Pedig az Piramis valoban ! Akkor vehetsz ki ha allandoan nagy osszeget befizetsz,de abbol is vissza tartanak ! Vagy Kairos ,es meg sorolhatnam ! Questor stb. Akkor hol voltak ?

    Kedvelés

Hozzászólás

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑