CRYPTOGOLD – bányászat élethosszig?

Íme egy olyan weboldal vagy vállalkozás amely élethosszig kínálja a kriptopénz bányászati lehetőséget. Ez a Cryptogold, amely már deklaráltan több mint 100.000 taggal rendelkezik. De vajon elgondolkodott-e már valaki közülük azon, hogy mit is jelent az “élethosszig – lifetime” kifejezés?

Ha létezik ócska és elcsépelt MLM-szöveg, akkor ez az! Mégis nagyon jól működik, mert az emberek legalapvetőbb érzelmeire – az anyagi biztonságra és függetlenségre – apellál. Tudják ezt a cég gurujai és ki is használják gátlástalanul. Gusztustalan ez a módszer és nem szépít rajta semmit az, hogy állítólag jól működik – most még.  Egyébként 2017. szeptember 17-én indult el a weboldal és röpke 5 hónap alatt érte el a 100.000 fős tagságot, ami pontosan jellemzi a bitcoinőrületet. A domain bejegyzés alapján a tulajdonosok kiléte titkos, nem lehet tudni milyen társaság áll a weboldal hátterében. Ugye, máris milyen bizalomgerjesztő?
Az már tök mellékes kérdés, hogy csak olyan személyek választják az ilyesfajta szolgáltatásokat, akiknek semmi közük egyébként a kriptobányászathoz, mert fogalmuk sincs róla, sem arról, hogy felhőalapú bányászattal lehetetlen olyan mértékű nyereséget hosszú távon kitermelni, mint amit a Cryptogold kínál. Magyarán megmondva – ők azok, akiket megvezettek a hangzatos MLM-dumákkal! Ezek után szánalmas, hogy az a cég szlogene: “Legyél te is bányász!”.
A felhőbányász (cloudmining) cégekben egyetlen tag sem rendelkezik hardverrel, legfeljebb csak egy csomaggal ami tartalmaz némi bányászkapacitást, ennélfogva bányásznak sem lehet nevezni őket – legjobb esetben befektetőnek – amely kitételtől az összes felhőbányász cég elzárkózik mondván, ők szigorúan csak kriptobányászattal foglalkoznak, de nem kínálnak pénzügyi megoldásokat, befektetéseket. Lehet jogi nyelven csűrni-csavarni a dolgokat, de akkor is ugyanaz marad a gyerek neve!

De haladjunk tovább, van itt más érdekes dolog is.
Itt is van 3500$-os – nem eurós – csomag, hasonlóan a korábban tárgyalt felhőbányász céggel, de – és itt kell meglepődni – azt állítja a Cryptogold, hogy a bányászatuk úgy működik, hogy mindig a legoptimálisabban bányászható coint bányássza a szoftverük. Nahát, micsoda véletlen, hogy pont ezt ajánlja az InviaWorld is – mégpedig úgy, hogy ez kizárólag csak náluk van így! Valaki most vagy hazudik, vagy nem tud egymásról a két vállalat – amit szerintem kizárhatunk. Mivel számításaim szerint nagyjából egy időben indult a két honlap, talán nem ártana letisztázni, hogy akkor ki is az aki elsőként kifejlesztette ezt a “forradalmian új” módszert.

A Cryptogold aljassága akkor teljesedik ki, amikor a FAQ-ban lebeszélik az ügyfelet a saját bányászfarm létrehozásáról. Kilenc pontban sorolják fel, hogy miért nem éri meg saját gépet építeni. A legérdekesebb a vámkezelési információk, idézem: ” Vámkezelési információk: Az interneten utánanézhetsz a vámkezelési információknak. Biztosan kell számolni vámkezelési költségekkel.”

Az én válaszom, hogy nem, határozottan nem kell számolnod vele, ugyanis ha bemész egy számtech boltba, akkor már túl van a termék a vámkezelésen. És ha megvásárolsz egy gépet darabjaiban, majd összerakatod és elindítod, akkor jóval magasabb nyereséget fogsz elérni, mint a Cryptogoldnál valaha is elérnél.
De ez csak egy pont volt, ahol azt próbálják sugallni, hogy hatalmas a költsége egy saját gépnek. Nos, ez igaz is, de van egy bökkenő. 3500$-ból egy olyan gépet lehet faragni, ami a dupláját tudja a Cryptogold nyereségének és – ÉS – nincs kockázat!!! Mert a gépet megvettük és beraktuk a konyhába vagy az irodába, ahol senki nem fér hozzá, nem lopja el, stb.
Ezzel szemben a Cryptogold bármikor eltűnhet a pénzeddel és lehet, hogy csak bottal ütheted a nyomát. Ne felejtsd, minél többen vannak egy MLM-re épített, de kétséges hátterű társaságban (ahol nincs tényleges termék), annál nagyobb az esélye, hogy a tulajok megelégelik a befolyt pénzösszeget és eltűnnek vele együtt. Erre főleg olyankor kerül sor, amikor csökkenni kezd a befizetések összege.

A lifetime bányászattal operálni ezért nagyon aljas cselekedet.

CRYPTOGOLD – bányászat élethosszig?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Új írása

  1. Sőt, továbbmegyek. Ha 3500 dollárból veszel egy gépet, akkor van egy 3500 dollár értékű eszközparkod, amellyel fizikailag te rendelkezel. Vagyis, ha esetleg nagy gáz lenne, a hardvereszközöket még mindig el lehet adni, mondjuk 10-20-30%-kal csökkentett áron. Ellenben egy semmit nem érő 3500 dolláros “csomag” a Cryptogoldnál szó szerint semmit nem ér, ha borul a bili.

    Tényleg, mi van ezzel a ponzival épp? Vannak még egyáltalán?

    Kedvelés

Hozzászólás

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑