Karatbars – itt a vége?

Úgy tűnik, hogy egy régóta működő pilótajátéknak is leáldozott vagy hamarosan le fog áldozni. Ez a lehetőség pedig a Karatbars International Gmbh, amely németországi cégbejegyzéssel rendelkezik.
2019. november 11-én a Német Pénzügyi Felügyelet (BaFin) a Karatbit Alapítvány ellen szüneteltetési és megszüntetési határozatot hozott a KaratGold kriptovaluta kibocsátása miatt, amely nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel és amelynek árfolyama a tőzsdére kerülés után látványosan összeomlott.
Ugyanekkor a Dél-afrikai Pénzügyi Hatóság (FSCA) is kiadott egy figyelmeztetést arról, hogy kerüljék el a Karatbars befektetéseit, amely egy állítólagos aranyfedezetű KaratGold nevezetű kriptovalutát forgalmaz. Az FSCA szerint a Karatbars a WhatsAppon keresztül kínál befektetéseket. A cég ugyanakkor nem rendelkezik pénzügyi tanácsadás nyújtására szolgáló engedéllyel Dél-Afrikában.
Mindkét figyelmeztetést azért adták ki, mert a befektetők rájöttek és jelezték, hogy a cég legutóbbi KBC ICO-jával becsapta őket. A KaratGold coin rövid úton elbukott azaz elértéktelenedett a piacon, hasonlóan az összes MLM-rendszerben árusított kriptovalutához.

FONTOS MEGJEGYZÉS: Egy központosítás nélküli kriptopénznek nincs szüksége MLM-rendszerben történő eladásra. A kriptovaluta piac egy önszabályozó rendszer, ami a kereslet-kínálat alapján mozgatja az árfolyamokat. A kriptovalutát árusító MLM cégek az ICO (elsődleges érme kibocsátás) előtt adnak el kedvezményes árú csomagokat a tagok (befektetők) számára, amely mesterségesen felpumpálja az árat. Amikor végül a coin a kriptopiacra kerül, akkor a piac beárazza az addig mesterségesen felfújt MLM kriptovalutát és megkezdődik a gyors elértéktelenedés. Ez történt a KaratGolddal is.

Az ICO előkészítésekor illetve az akció alatt a Karatbars tulajdonosa és vezérigazgatója, Harald Seiz azzal hitegette a befektetőket, hogy befektetéseiket később 1 grammra aranyra tudják majd cserélni. Ez az ígéret soha nem valósult meg, ellenben úgy néz ki, hogy Harald Seiz és a Karatbars nagyobb hálózatszervezői és MLM- lovagjai több millió eurót vettek fel a KBC ICO során jutalékként.

Annak ellenére, hogy tiltás van érvényben a cég ellen, jelenleg is van lehetőség számlát nyitni a Karatbars oldalán, illetve elérhető a webshopjuk is.
Magyar nyelvű honlapokat is találtunk (többet is), ahol magyar szervezők zavartalanul hirdetik a Karatbars szolgáltatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s