Digitfield – csaló hirdetés a Facebookon

Ma reggel került elém ez a csaló hirdetés a Facebookon:

digitfield

Nyilvánvalóan a kíváncsiság felpiszkálása volt a cél, oda is kattintottam (sejtve hogy újabb átejtésgyanús eset lesz). Egy online újságnak látszó honlapra kerültem (úgynevezett behúzó oldal), ahol részletesen leírták a legújabb nagyszerű üzleti lehetőséget. Természetesen a buktatókról egy szó sem hangzik le, csakis arról van szó hogy bárki belekezdett mindenki milliomos lett néhány nap alatt. LOL!

digitfield2

Érdekes módon bármelyik linkre, cikkre is kattintottam, azonnal egy újabb oldalra vitt a böngésző, ahol már regisztrálni is lehetett. Ha innen a regisztráló oldalról vissza akartál volna térni az online újság részre, már nem tehetted meg, még a vissza nyíllal sem.

A legszebb része az oldalnak a lap alján található. Itt elégedett felhasználók szólnak hozzá kamu Facebook profilokról. Mindenki baromi elégedett látszólag, de egyetlen hozzászóló neve sem egyezik a Facebook profilokkal. Ráadásul a legelcsépeltebb marketing szövegeket nyomatják, csak úgy süt belőlük a műanyag gagyi máz.

digitfield3

Ezek után továbbmentem a regisztráló oldalra, ez nem volt nehéz, hiszen tetszőlegesen kattinthattam bármelyik elhelyezett linkre. Itt rögtön a lap tetején egy piros alapon fehér betűs felirat figyelmeztetett, hogy a nagy siker miatt 2019.01.10-én – azaz ma – 10 perc múlva lezárul a regisztrációs lehetőség, siessek nehogy lemaradjak. Érdekessége a dolognak, hogy többször megnyitottam az oldalt és a számláló mindig újrakezdte a számlást az újonnan nyitott oldalon. Magyarul ez is egy nagyon átlátszó és olcsó trükk, aminek sajnos sokan bedőlnek.
Itt már rá is térnek a lényegre, hogy ez egy Crypto Trader rendszer, a legjobb, legmodernebb, nemtudommilyen díjnyertes – hogy beszarok annyira tutti és nagyszerű!!! Nyilván support lehetőség sehol, viszont Bill Gates-re való hivatkozás fellelhető, illetve egy CNN-es videó a bitcoinról.
Még egy kamu interjút is képesek voltak összerakni, csakhogy hihetőbb legyen az aljas kis történetük. Azt kellene mondanom, hogy profi munka – de inkább végtelenül gusztustalan, ahogyan megpróbálnak embereket ilyen gátlástalan módon átverni. Ha valaki odafigyel, akkor észreveszi az apró hibákat, melyekre a cikkemben felhívtam a figyelmet. Ugyanezekre kell figyelni minden más, ehhez hasonló hirdetésnél is, mert sajnos nem ez az első ilyen eset.
Remélem senki nem gondolja, hogy ez az ajánlat valós lehet. Biztos vagyok benne, hogy a befizetéskor láttuk utoljára a pénzünket és nem lesz se kereskedés, se profit, se Crypto Trader szoftver – csak és kizárólag 100% veszteség!

Természetesen jelentettem a hirdetést a Facebooknak, mint nyilvánvaló hazugságot és csalást. Ha ti is találkoztok vele, tegyétek ugyanezt. Annál gyorsabban fog eltűnni a kukában.
Van egy másik verziója is ennek a hirdetésnek, az pedig így néz ki:

digitfield4

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s