Reagálás a kommentáradatra

Több mint két hete nem tettem fel új cikket, de azóta is (és azelőtt is persze) folyamatosan érkeznek a hozzászólások a régebbi cikkekhez. Nagyon örülök ennek, teret is adok minden hozzászólásnak pro és kontra, de azért arra megkérek minden hozzászólót hogy ne vessük el a sulykot. Gondolok itt konkrétan egyvalakire, aki igyekezett becsempészni a kocsmai stílust és gyalázkodást a beszélgetésbe. Nem fogom itt megengedni ezt a hangvételt!

Visszatérve a cikkekhez, lenne pár dolog amit szeretnék elmondani velük kapcsolatban (és a személyemet ért vádakkal kapcsolatban). Kiragadtam az egyes vádakat és leírom, hogy miért nem állják meg a helyüket.

1. “Befeketítek ártatlan embereket” – nos, csak azt lehet befeketíteni akinek nincs vaj a füle mögött, aki ártatlan! Minden más esetben csak a szennyes kiteregetéséről beszélhetünk – ami nem befeketítés. A nevek kezdőbetűjével jelzett személyek korábbi tevékenységének bárki utánanézhet, ugyanúgy mint annak is hogy milyen úgynevezett “üzleteket” hirdettek gátlástalanul. Ott vannak a linkek, az internet nem felejt, hiába igyekeznek törölni korábbi videókat!

2. “Név nélkül írok, ezért nem vagyok hiteles” – valóban, a nevem felfedése nélkül írok, mert nem korrekt emberektől nem várom, hogy korrekt eszközökkel próbáljanak elhallgattatni. Márpedig a fentebb említett urak számos alkalommal próbáltak már fenyegetni (nemcsak engem), perekkel, rendőrséggel, pénzbírsággal.
A hitelességemről annyit, hogy nem a nevem miatt kell elhinni (vagy legalább átgondolni) hogy miről is írok. Elég csak rákeresni a múltbéli dolgokra, az urak múltbéli tevékenységére és az én személyem máris semmit nem számít. Ez ennyire egyszerű.
Több találgatás is elhangzott a személyemet illetően. Játszhatjuk tovább a Torpedó-játékot, eddig nem talált egyik lövés sem.

3. “A honlapom forgalmából akarok pénzt keresni” – hát, ez tetszett a legjobban! Sajnos, egy fillért sem kerestem ezzel a weboldallal. Nem tudom feltűnt-e, de egy árva banner sincs sehol elhelyezve (kivéve amit a WordPress rak fel alapból, de azokhoz semmi közöm). Pedig a Google Adsense elég jól fizetne (csakhogy ahhoz saját domain kellene, nem pedig egy ilyen bérelt).  Szóval ezt a vádat is élből és csípőből elutasítom!

4. “Rossz fényben mutatom be a cégeket” – Ez sajnos igaz, nincs mit tagadni. És meg kell nézni, hogy hány esetben lett igazam. Persze, ott vannak a még most is működő üzletek, de hiszen azok nemrég indultak. A hasonlóság csak annyi, hogy a már bezárt üzletek ugyanilyen nagy csinnadrattával indultak mint a most újak. Mert egy igazán jó üzlethez nem kell több tízezer, százezer ember aki befizet. Az elmegy ötszáz emberrel is, mert van mögötte valami, ami nem számmisztika és nem bűvészkedés!
A prejudikálás meg olyan dolog, ami a tények és józan számítások alapján beleférnek a szabad vélemény nyilvánítás fogalmába. A tévedés jogát fenntartva persze, de erre sajnos vajmi kevés esély van. Ha tévedek valamelyik üzlettel kapcsolatban, akkor természetesen utólag helyesbíteni fogok. De ehhez idő kell, mire kiderül.

5. “MLM ellenes vagyok” – Nem igaz! Nem az MLM-el, mint rendszerrel van bajom. Egy vagy több jó termék el tud tartani egy jól felépített MLM-rendszert, de ott dolgozni is kell vele, nemcsak befizetni. Ha azonban az MLM jutalékok indokolatlanul nagyok, akkor gyorsan vissza fog ütni a dolog. Ezt tetézi, ha a termék nem eladható vagy rosszabb esetben nem is létezik (lásd pl. Kairos). Ilyen esetben nincs termék, rossz a jutalékrendszer és semmi másból nem él az “üzlet” csak abból hogy vannak még újabb befizetések. Ennél eggyel jobb, amikor van termék, de rossz a jutalékrendszer.
Sajnálatos, hogy sok ponzinál a termék egy senkinek sem kellő szoftver (lásd IWOWWE) vagy valami hasonló, megfoghatatlan dolog mint például tárhelybérlés vagy felhő alapú kripto bányászat. Ez utóbbinak annyira leáldozott mostanában, hogy aki ilyennel jönne ki, azt kinevetnék.

5. “Pontatlanok a cikkek, hazugságokat terjesztek” – Valóban, előfordul egy két pontatlanság a részemről, melyek nem szándékosak. Nem vagyok benne minden üzletben, többről is közvetve – ismerőseimen keresztül – kapok információkat. Több Facebook csoportban is szemlélője vagyok a folyamatoknak a kommenteken keresztül. Így gyakorlatilag a tagok panaszai alapján eléggé jó képem alakul ki arról, mi hogyan működik. Hazugságokat nem terjesztek, szemben azokkal a hálózatszervezőkkel akik viszont igen!

Azt gondolom, hogy mindenben, ebben is két tábor létezik. Az egyik az üzlet védelmezők, a másik az üzlet szkeptikusok vagy támadók tábora. Szándékosan nem MLM-et írtam, mert pont nem akartam belekeverni, a fenti okfejtésem miatt.
Sosem lesz béke közöttünk, mert mi szkeptikusok tudjuk, hogy tíz internetes üzletből jó ha csak egy olyan van, ami ténylegesen működőképes. A védelmezők is tudják, de tagadják. Ez a különbség köztünk! Tíz üzletből kilenc biztosan a kukában landol viszonylag rövid időn belül két okból. Vagy elfogy az új belépők befizetése vagy a tulajdonos lelép az addig összegyűlt pénzzel (lehet hogy még ez az 10:1 arány sem elég jó megközelítés). Lehet választani, de szerintem egyik rosszabb mint a másik. Marad az a bizonyos egy üzlet a tízből. De melyik az az egy? Ez az, amit egyik tábor sem tudhat biztosan, mert erre is csak az idő fog választ adni.

Reklámok

Reagálás a kommentáradatra” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nehany vedelmezo kilepett, ami nem baj. Keptelenek voltak erveket felhozni. Gyerekes hozzaszolasaikkal rontottak a szinvonalat, mas szerepuk nem volt. Be kell latni, hogy a ponzi programok szektakent mukodnek ahova az eszervek nem juthatnak be.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s