91 milliós bírság az AGAM-nak!

Nem terveztem ebben a hónapban több cikket de hát annyi minden történt, hogy mégiscsak kénytelen voltam végül billentyűzetet ragadni. Kezdjük is az elején.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 91 millió forintos bírságot szabott ki az Atlantic Global Asset Managementre (AGAM), ami egy piramisjáték volt és amelynek “szolgáltatását” egy heti 4-6%-os hozamot ígérő “befektetést” Magyarországon a Questra World értékesítette. Az AGAM amúgy már tavaly októberben bedőlt, majd más néven (Five Winds Assets) újraindult, és pár hét alatt másodszor is bedőlt. A 91 millió forintos bírság mellett az MNB a Questra egyik ügynökét is megbüntette, 400 ezer forinttal.
További részletek itt olvashatók!
Korábban a piramisjátékokat terítő MLM-lovagokat nagyon ritkán bírságolták meg, inkább a séma üzemeltetőire mentek rá a hatóságok, az idei évtől azonban lehetőség van arra is, hogy az értékesítőket is felelősségre vonják. Ettől függetlenül a Questra számos ügynöke átment a séma bedőlése után más piramisjátékokba, különösen népszerű célpontjuk volt az Invia World nevű állítólagos felhőalapú “kriptopénzbánya” ami valószínűleg szintén piramisjáték volt; D. Z., a Questra egyik régiós vezetője és R. L., a Questra egyik vezető magyarországi értékesítője is az Inviánál kötött ki. Az Inviáról számos alkalommal írtam itt a blogon.

Másik témám is szorosan kapcsolódik az előzőhöz. Ismét kaptam egy levelet, ezúttal Sz. -től akiről állítása szerint hazug módon azt terjesztem, hogy ő egy csaló. Nem írtam le ilyen szót a nevével kapcsolatban, viszont sajnálatos módon elkövettem egy hibát, elkevertem két nevet melyet javítottam is. Tévesen állítottam hogy Sz.-nek  köze van a Freedom Xpress Global nevű új lehetőséghez, ezért korrigáltam előző cikkemet. Nincs hozzá köze, legalábbis eddig nem volt!
A kommunikációs csatornáira történő hivatkozások viszont nem lesznek törölve és engedély sem kell hozzá, mivel az  azokon fellelhető anyagok nyilvánossá vannak téve. Itt szólok, hogy maradt még feltöltve Onecoin, Questra és InviaWorld-ös videó is, szóval ha tiszta lapot szeretne, akkor ezeket mindenképpen tüntesse el, úgy mint a többiek. Amúgy nemcsak én írok róla, ha ide kattintsz, akkor meg lehet nézni a kommenteket úgy kb. áprilistól kezdve.

Ja és még egy dolog: továbbra sem vagyok azonos P. Imrével. Érdekes, hogy mindkét levélíró neki címezte a perrel fenyegető levelét. Mintha összebeszéltek volna. Fura!

Folytatom…

91 milliós bírság az AGAM-nak!” bejegyzéshez 22 hozzászólás

Új írása

  1. Az eggyik főkolompos megható története, itt ott megkönnyeztem magam is: https://youtu.be/u40x_hd0Tsk
    Annyira meglepődött, hogy megszűnt az agam, hogy nagyon. Mintha nem lett volna 100 komoly forumon felhíva rá a figyelme és nem lett volna teljesen egyértelmű, hogy egy orbitális piramis játék az egész. Ezt a tényt még mindig nem akarja elismerni, gondolom nem véletlenűl. De legalább 1.5 évig élhette álmai életét. Ennek biztosan nagyon örülnek a megkárosított emberek sokaságai is és kevésbé fájlalják elbukott befektetéseiket. Ami meg külön érdekes, hogy az inviás tevékenykedéséről teljesen megfeletkezett már. Talán az agamos sokkhatás miatt nem is emlékszik, hogy ott is dolgozott és hány embert rángatott bele abba is… Milyen ember ez????

    Kedvelés

  2. Áhám! Szóval Te voltál másik dislike! 😀

    A facebook oldalán egy videója alatt rákérdeztek a minax.io-ra (ugye az invia utód), lehet tippelni, mi történt… 🙂 (screenshotot csináltam azért) Ő ilyen egyenes, tisztességes ember.

    Kedvelés

  3. Olvasgatom, amiket írtok emberek. Nektek valóban annyira lényeges, hogy a Sz-el mi történik? Kit érdekel ez? De most komolyan! Kit érdekelnek ezek az emberek?! Ennyi időtök van?? 🙂

    Kedvelés

    1. Engem általánoságban érdekel a probléma. Hogy hogyan lehet, hogy ilyen piramisjátékok zavartalanul működnek és sorozatosan újabb és újabb csalásokba szerveznek be tömegeket ugyanazok az arcok. És, hogy mindig van rá vevő is. Érdekes az egész pszihológiája, az említett üzletkötők ravaszsága, a károsultak butasága. És igen kiváncsian figyelem, hogy mik a legújabb teknikák, cégek, okosságok. Annak ellenére, hogy sosem veszek részt benne tanulni sokat lehet belőle. A kérdésedre pedig a válasz: rengeteg időm van, mert valós passzív jövedelemem van amit kitartó munkával 10 év alatt építettem fel, semmi köze az mlm-hez és 100%, hogy miattam nem fog károsodni senki, soha.. Mert ilyen is létezik csak nem olyan csábító, hogy nem 3 hónapot kell érte dolgozni hanem 10évet… Azon pedig, hogy szilágyi úr van leginkább elővéve, példaként emlegetve azok között akiket hasonlóan érdekel a téma, nem kell csodálkozni mivel ő az egyik online főpromótere ezeknek a cégeknek.

      Kedvelés

  4. van, aki egy kocsmában tölti az idejét (igaz, nem emlékszik rá 😀 ). van, aki kötöget, van, aki sorozatokat néz. van aki a mi írásainkat olvasgatja. 😉 nekünk ez jutott. 😀

    Kedvelés

  5. Beszéltem pár ilyen emberrel és amikor mondom nekik, hogy ez megint egy nagyon gyanús cég, akkor annyi a válasz, de jól fizet. Vagy az, hogy nézd meg az előzőben XY milyen jól keresett, ebben mi fogunk mert az elsők vagyunk. Esetleg ez most más, teljesen más, leellenőrizem mindent, kirepültem Spanyolba minden rendben volt (AGAM), vagy elmentem Szófiába és tényleg ott van az iroda (OneCoin), most ez tuti nem átverés. Vagy Gy. Attila levele, hogy egy kamu céget 275 ezer Fonttal nem alapítanak. Igaz, hogy ezt a céget 1 azaz egy fonttal hozták létre és Share opcióban rakták be a 275 ezret, ami jogilag teljesen mást jelent, de ez nem számit. De az sem számít, hogy angliai bejegyzés, hiszen sok ilyen cég tűnt el, például a PrimeLife America utazós fogyasztói klub is: https://beta.companieshouse.gov.uk/company/09360120/filing-history
    Angliát szeretik az offshore huszárok, könnyű céget alapítani.

    Kedvelés

  6. István, nem tudlak követni de azt hiszem nem is érdekel már ez a sok teljesen lényegtelen hozzászólás. Mi itt esszük magunkat, ők meg keresik a pénzt és építik az életüket. Esküszöm, lúzernek érzem magam amikor másokat fikázok, főleg ha úgysem ér semmit amit csinálok. Mindenkinek joga van oda tenni a saját pénzét ahova akarja! Pont. Jó éjt!

    Kedvelés

    1. És másokat behülyíteni? Ahhoz joga van? Nem, nincs!!! De megteheti és meg is teszi, mert azt hiszi sosem kapják majd el. De egyszer mindenki sorra kerül és el kell majd számolni.

      Kedvelés

  7. Igazad van, amennyiben bizonyítható, hogy Ő volt a hülyítő, illetve ő rángatta be az embereket, akkor el kell majd számolni, de ez baromira nehezen bizonyítható. Senki nem hívott senkit egyetlen honlapon sem, csak arról beszélt amit tapasztal, tapasztalt és az emberek mennek, mentek és menni is fognak. Amikor dől a lé, senki sem sír, pláne senki nem adózza le ugye, amikor meg gáz van, akkor sírunk, tipikus magyar ez is! Ezért nehéz ügy ez.

    Kedvelés

    1. Könnyen bizonyítható, hiszen ott vannak a videók. és persze ott vannak a tanúk /áldozatok/, akik név szerint tudják ki hívta be őket. Azon lehet polemizálni, hogy akkor ki mit ígérgetett, ki mit hitt el ezekből és miért, de én azt gondolom, hogyha valaki részt akar venni egy befektetősdiben, ahhoz nem kell másokat beszédíteni. Nyilvánvalóan azért csinál valaki ilyen videókat vagy tart rendszeresen webináriumokat, hogy maga alá szervezzen embereket. Több száz ember egyöntetűen állítja, hogy ezek az urak rendszeresen, folytatólagosan és kitervelten szervezik be őket újabb és újabb ponzikba.

      Kedvelés

  8. @Gabo Senki nem hívott senkit??? Minden egyes üzletben ajánlják a csomagokat, sőt elmondják hogyan csatlakozhatsz, kirakják a linket az oldalukra, hogy rajtuk keresztül regisztrálj.

    Gyura Attila mostani videójának a címe: “Milyen csomaggal indulj el a Freedom Xpressben”
    – 10:09 – Én azt ajánlom neked, hogy a 250es csomaggal indulj el, vagy nagyobbal. (https://youtu.be/Bhd48A7wNKI?t=10m9s) Sokan rám írtak, hogy mi van ezzel vagy azzal, így felírtam 10 Vlog témát.
    A weboldalának a címe pedig: csatlakozz

    Szóval ő nem ajánlja, a többiek nem ajánlják vagy ajánlották egyiket sem… Dehogyisnem.

    Érdemes elolvasnod ezt a cikket:
    Piramisjáték: az ügynöknek is börtön járhat
    A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére elfogadott jogszabály-módosítás alapján 2018 januárjától két év szabadságvesztést kaphatnak az engedély, bejelentés nélkül működő pénzügyi közvetítők. Az új büntetőeljárási törvény révén jövőre már jogosulatlan pénzügyi tevékenység és piramisjáték szervezése esetén is alkalmazhatók a bírói engedélyhez kötött leplezett felderítési eszközök – mondta Barnóczki Péter, a jegybank igazgatója.
    https://ado.hu/cegvilag/piramisjatek-az-ugynoknek-is-borton-jarhat/

    Az AGAM/Questra mi volt ha nem pénzügyi szolgáltató?

    Kedvelés

    1. Meghallgattam: azt mondja, ha üzletet akarsz építeni, akkor mivel indulj de azzel indulsz amivel akarsz. Persze nem is muszáj indulnod. Szóval ne kavard a szart szerintem! István, miért nem indítasz pert ha ennyire zavar téged a Gy. A. sikere? 🙂

      Kedvelés

  9. Csak minden vezető olyan lenne mint az Attila, nem lenne ennyi elégedetlen ember! Ha ismered, ez te is tudod! Ő ott volt amikor jó volt és akkor is kiállt az emberek elé és akkor is elmondta mi a helyzet amikor gáz volt! Őszinte volt mindig, ki is tiltottak a csoportokból amikor elmondta, hogy szerinte ez már nem az amit az elején publikált a cég! Szoval lehet szarni a fejére, de igazából én komazom őt, ahogyan sokan mások is. Persze mindenkinek nem lehet megfelelni ez is normális.

    Kedvelés

    1. mielőtt szentté avatjuk, azért kérdezz rá, hogy a videóban bizonygatásra előkapott pdf-ben mit jelent az _unpaid_ kifejezés.a 275e GBP előtt.

      kis segítség, idézek Istvántól: “Igaz, hogy ezt a céget 1 azaz egy fonttal hozták létre és Share opcióban rakták be a 275 ezret, ami jogilag teljesen mást jelent”

      Kedvelik 1 személy

      1. Segíts ebben kerlek, mert a joghoz nem értek. Én úgy látom 275.000 font az alaptőke, amely 100 millió forint. Jogászok, segítsetek, mi a gond ezzel?

        Kedvelés

    2. Ez ami a számomra a legérdekesebb, hogy hány ilyen van mint te Pityu.
      Vakon követitek, véditek ezeket az embereket minden átbas**ós üzletében, amikor már a legelején nyilvánvaló (eddig mindről be is bizonyosodott pedig mindig ugyanúgy védtétek mint az épp aktuálisat) , hogy nem fog működni. Ennek ellenére gondolom te is tovább mered ajánlani?Ha még nem a 50. tuti üzletük lenne hanem az 1. v 2…. Mikor jöttök rá, hogy ez az iparág egy oriási zsákutca? Nem fog eljönni az áhított passzív jövedelem egyikből sem, amiből majd nyugdíjba mehetsz. Ennyi kudarc után rá kellene jönni, hogy valahol máshol kellene keresni a megoldást. Persze hacsak nem ugyanúgy gondolkozol mint az említett urak. Gyorsan összeharácsolni másoktól amennyit lehet és a többi nem számít. Ez is egy hozzáállás de bizonyos esetekben, ahogy István leírta a törvény bünteti.

      Kedvelik 1 személy

      1. Ez az iparág az egyik legjobb megoldás a mai világban. Az egy másik téma, hogy sok atbaszos cég volt, de remelem az új törvény ezt majd szabályozza. Nem tudom, én szépen elek a passzív jövedelemből, teljesen elégedett vagyok, persze tettem is érte, nem csak karogtam mint az emberek 98%-ka. Ja, és senkit nem kurtam át, követtem azokat akik ezt már megtettek és nem az állandó kifogásokat kerestem. Szerinted a sikeres emberek, hányan olvassak ezeket a bejegyzéseket? Elmondom neked, nem érdekli őket itt ki mit ír. Akit meg igen, az úgysem fog MLM-el foglalkozni, illetve jobban is jár ha nem teszi. Ez az én véleményem, ami nem azt jelenti, hogy én támogatom az atvereseket, de az MLM az egyik legszebb üzleti modell! Indulhat az alázás emberek! 🙂

        Kedvelés

    3. Szerintem meg életképtelen rendszer az MLM és a legnagyobb parasztvakítás amit valaha kitaláltak. Még ha valós termékalapú üzletről is van szó. Persze nem állítom, hogy nem keresnek belőle jó páran nagyon sokat és tudom a forever a Berkics meg a Gidrófalvi meg a többi kirakatember, mert az kell, hogy hitet adjanak a sok ezernek aki meg egy büdös fillért nem lát majd belőle csak beletesz… Nagyon egyszerűen megpróbálom elmagyarázni. Hogy legyen egy stabil mondjuk 500 e forintos passzív jövedelmed, ahhoz kellene stabilan mondjuk min 500 ember (lehet, hogy 100 vagy 800 mindegy) aki kitermeli, csak vásárol, rendszeresen és nem pénzt akar kivenni a rendszerből. Tehát 1, re 500 egy struktúrában. 1000 pénzkereső emberre már 500.000 .viszont a valóságban az arányok pont fordítva vannak, 10-ből legalább 9 en ha nem 100-ból 99-en többet szeretnének kivenni mint amennyit betesznek és nem a drága túlárazott terméket megvenni. Ezt nem kell magyarázni, hogy nem lehetséges. Amikor már kiépült a rendszer és rájönnek a végén, hogy nincs több palimadár aki becsatlakozna szépen elkezd visszafelé gyűrűzni a dolog, végül meghal az egész és jöhet egy új fantasztikus termék. Az említett nagy guruknak is előbb utóbb minden üzletének ez volt a vége… Mint mondtam akik ezeket mindig elindítják és újakat kitalálnak azok nem állítom, hogy nem keresnek belőle lét, sokat is akár, de még csak azok sem fognak soha hátradőlni, mert újabb és újabb kell. Amit elhitetnek az előadásokon, hogy ezt te ” te is megtudod csinálni, megnyomatod 2-3 év és többet nem kell dolgoznod, stb stb” az egyszerűen nem igaz.. Szerintem erre már elég sokan rá is jöttek ezért nyertek egyre nagyobb teret a piramisjátékok… Amiben a kisujjadat se kell mozdítani akkor is passzív jövedelmed lesz, nem kevés (pl questra)….. De kár leállni egy MLM-sel vitatkozni, az aktuális üzlete az mindig forradalmi új és az utolsó, akkor is ha már 20 üzlete fullad be 20 év alatt.

      Kedvelés

  10. “Szeptemberben a kifizetési terv 4 szinten keresztül 20-20-20-20%-ot fizet ki, tehát összesen 80% jutalék szerezhető szeptemberben a Dimamond csomaggal!” (forrás FreedomXpress Community Facebook oldala)

    Hát ha ez nem gyanús akkor semmi sem lesz az. Minden befizetett összeg akár 80%-át kifizetik jutalékba és még 160%-os jóváírást is adnak, ez azt jelenti, hogy egy 5000 EUR befizetésből akár 4000 EUR!!! megy jutalékra, miközben a befizető kártyáján 8000EUR jelenik meg levásárolható formában. Vagyis ha a kifizetés megtörténik akkor 7000EUR kiegészítés szükséges valahonnan, hogy meglegyen az ügyfél feltölthető kártyáján a pénz. Honnan lesz ez az összeg jóváírva???

    Számomra nem az MLM-el van baj, ha nem a mondvacsinált virtuális terméket előállító cégekkel, melyek egytől egyig 2-3 éven belül eltűntek és hatalmas károkat okoztak a piacon.
    Vannak normális MLM cégek, több helyről is vásárolok legyen az a DoTerra illóolaja, az FLP lips-e, az Amway mosószere vagy éppen a NuSkin krémei.
    Ezek a cégek jól működnek a piacon és sok embernek biztosítanak havi jövedelmet. Van valódi termékük, amelyet megvásárolhatsz és a legrosszabb esetben elhasználod azokat.
    Egy dolgot nem mondanak el az ilyen cégekben a vezetők, hogy az időzítés a legfontosabb egy ilyen cégnél. Soha nem lesz akkora üzleted, mint Szabó Józsinak aki behozta Magyarországra az FLP-t, vagy Berkics Miklósnak, aki Lambót vett belőle. De említhetnénk Vágyi Jenőt, aki az Amway atyja. Esetleg Balogh Ottót, aki a NuSkin első számú embere.
    Közgazdasági tény, hogy telítődik a piac és ha megnézed ezen cég forgalmait, akkor azt látod, hogy egy hatalmas növekedési hullám után, ami 5-8 évig tart, tetőzni fog a forgalom, majd lassú hullámzó oldalazás jön létre. Mindenki szabadon leellenőrizheti a cége forgalmát az Igazságyügyi Minisztérium oldalán, hiszen megtekinthetőek a lezárt éves beszámolók. Lásd csodát a tetőzést követően az összes cég forgalma jelentősen csökkent. Volt olyan cég, ami éves 12 milliárdról esett 6 milliárdig, vagy 4,5 milliárdról 1,8 milliárdig. Talán ez az egyik oka, hogy Váczy Károly aki az első számú vezető volt a NuSkinba váltott és most már DoTerrázik. (Bár a DoTerranak sokkal emberibb a jutalékkifizetési kritériuma, mint a legrosszabb NusKin-nak)
    Aki az első hullámban nem vett részt ezekben a cégekben, soha nem érhet el hatalmas sikereket, jövedelmeket. Nem azt állitom, hogy kemény munkával 2-3-400ezeret nem lehet megcsinálni, ha nem azt, hogy a milliós jövedelmekre az évek múlásával egyre kevesebb esély van.
    Az is tény, hogy az összes cég egyszer tetőzni fog az adott piacon, majd lassú oldalazó mozgásba kezd. Lehet ez egy CocaCola, Tesco vagy bármelyik techóriás mondjuk a Facebook is. Mit csinálnak ebben az esetben ezek a cégek? Új piacokat nyitnak amivel fenntartható a folyamatos növekedés.

    Továbbá a normális MLM cégekben van termékforgalom, ami miatt visszatérő fogyasztás jön létre, ami az MLM ipari átlag szerint 15 % körül van (ezt valahol olvastam, talán a DSA-nál), ezért a hálózat eltartja az időben elindult és a felépült hálózatok vezetőit.

    A termék nélküli MLM cégekben nincs visszatérő fogyasztás!
    Ebben az esetben, amikor elkezd kevesebb befizető ember lenni a kitalált csomagokra a forgalom beesik és az elején beszálló emberek fizetése csökken. Hogy fenntartsák az életszínvonalukat másik céget kell találniuk. Ezért átverés az összes ilyen cég, mert 2-3 év alatt, mint a sáskák lejárják a piacot, ami miatt elfogynak a befizetők. Mivel nincs visszatérő vásárlás a hálózat összeomlik. Ehhez elég csak megnézni az említett cégek történeteit és ha végük van akkor jön az újabb tuti biznisz.

    Kedvelik 1 személy

    1. Kb egyetértek. A lényeg az, hogy ha el is érsz egy szintet akármilyen üzletben, sose jön el a hátradőlés időszaka, az áhított passzív jövedelem. Ez egy másfajata mókusmerék, de taposni kell egyfolytában ha fent akarod tartani az kemény munkával elért életszinvonalat…. A másik jelentős problémám még az az MLM-l, hogy 10 emberből 9 (ez sem lehet azért véletlen) ha meghalja, hogy mlm üzletbe hívod talán szóba sem ál veled többet. Nem is érdekli, hallani sem akar róla. Én ezért már akkor sem foglakoznék inkább vele ha magam is elhinném, hogy működik.. Továbbá ebből kindulva annyira kicsi a potenciális beszervezhető tag, hogyha tényleg nem a legelején vagy ott valamibe pillanatok alatt telítődik a rendszer és esélyed sincs… De ezt te is írtad…. Ezért gondolom, hogy sokkal érdemesebb akármilyen más vállalkozásba kezdeni és abba fektetni az energiát mert sokkal több esélyed van, hogy megélsz majd belőle mint bármilyen MLM üzletből.

      Kedvelés

  11. Vicces a kedvenc szélhámosom válasza egy hozzászolásra. Mégbl mindig azzal hitegeti a kifosztott ügyfeleit, hogy az agamnal meg az ivianal csak atalakitasok folynak… És vajon kik lehetnek azok a gazdasági szakjogászok akikkel egyeztet egy-egy üzlet elött? Talán azok a szakértők akik azt mondták, hogy nyár végére 50-500ezer dollár között lesz a bitcoin ára? Gyurko szerint nem Ő hanem a megkérdezett jogászok a inkább a hibásak… Kedves szilágyi úr, ne szakjogászokhoz tessék tanácsért fordulni, hanem hozzánk. Készséggel állunk rendelkezésére.

    Kedvelés

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑