Nini, egy levél!

Nna, egész gyorsan megtalált engem az egyik jóember 🙂 Közkinccsé is teszem kedves levelét és természetesen, kívánsága szerint a nevét felismerhetetlenné teszem, nehogy oka legyen megsértődni. Úgysem fogja tudni senki, hogy kiről is van szó, elvégre tele van az internet a videóival és blogbejegyzéseivel és azt még a GDPR szabályok sem tiltják, hogy belinkeljem itt, meg itt és persze itt. Ez utóbbi linken érdemes lejjebb is görgetni a Onecoin videókhoz. Érthetetlen módon valaki módszeresen törölte azokat. Nem értem! Ha egyszer legális és jól működő üzlet, akkor miért kellett őket törölni. Az internet nem felejt!

Kedves Polyák Imre!
Ma hívták fel a figyelmem erre az oldalra és arra, hogy a nevemet emlegeted és konkrétan azzal vádolsz, hogy csaló vagyok. Nem tudom ezeket az információkat honnan szeded és ebben a levélben nem is fogom jelezni feléd azt, hogy ha nem távolítod el a cikket, legalábbis a nevemet belőle, akkor feljelentést tesznek az ügyvédeim ellened, viszont szeretném ha tisztában lennél azzal, hogy milyen céget becsmérelsz. Most nem szeretnék hosszasan írni neked erről, de a pilótajátékok sosem Angliában székelnek és pláne nem 100 millió Ft a törzstőkéjük amiért nem mellesleg az Angliai törvények szerint a tulajok a magánvagyonukkal felelnek szemben egy Magyar Kft.-vel pl. Nézd csak: https://csatlakozz.eu/wp-content/uploads/2018/08/application-pdf.pdf
Szóval, úgy gondolom elég nagy hibát követsz most el, több szempontból is, ezért megkérlek, tégy legjobb belátásod szerint.
Üdvözlettel: Gy. Attila”

Gondolom hogy Gy.Attila azonos a CNT fedőnevű kommentelővel aki több cikkembe is belekötött, de ez tök mellékes. Nos, akkor elemezzük is rögtön a levelet, mert van benne néhány tévedés és ferdítés is:

1.) Nem tudom ki az a Polyák Imre. Ez nagyon fontos dolog, nem lenne jó, ha olyasvalakit perelne be, akinek a világon semmi köze nincs ehhez a weblaphoz. Azonban a jelek szerint jó lenne ha megismerkednék vele, hátha tud olyan dolgokat, amiket én még nem. Meg is fogom keresni, feltételezem, hogy rövid úton fel tudom venni valahogy a kapcsolatot. Kösz a tippet 🙂
2.) Sehol nem írtam olyat, hogy Attila csaló. Ez is egy tudatos ferdítés, amely állítást nyilvánvalóan a bíróság is csak a kellő súllyal fog kezelni.
3.) A második mondat egy összetett mondat, kissé bele van kavarodva az író, de ezt még elnézzük neki. Se füle, se farka az egésznek.
4.) “A pilótajátékok sosem Angliában székelnek….”. Nos, csak így hirtelen egy ellenpélda mert nem jutott jobb az eszembe:

FIRST SKYWAY INVEST GROUP LIMITED
Legal address: Gable House 239, Regents Park Road
Finchley,
London, United Kingdom, N3
3LF
Number of the Company:

9320759

5.) Mi van akkor ha a tulajok nem is Angliában laknak, nem brit állampolgárok? Anglia cseszheti a behajtást, meg a büntetést is, ahogyan ez már jó pár alkalommal előfordult, nemcsak angliai viszonylatban.

Amúgy a levél többi része tök rendben van, bár nem sok mondat maradt benne, amely nem igényel tartalmi kijavítást. Talán a köszönés az elején meg a végén.

Reklámok

10 thoughts on “Nini, egy levél!

 1. Nem tudom miért feltételezi, hogy aki nincs benne a szélhámos üzleteikbe az biztosan suzuki swiftel jár. Nem is értem, hogy azzal amúgy mi lenne aprobléma, ahogy láttam Ő sem soffőrel egy s63 amg hátsó üléséről készíti a videóit. De az biztos, hogy pont a szegényebb és /vagy pénzügyi analfabéták, kapzsik érzelmeire próbálnak apellálnni. De, hogy még van képe ügyvédekkel fenyegetőzni azok után amit eddig sikerűlt letennie az asztalra az aztán tényleg arcpirító.

  Kedvelés

  1. Az ilyenek így intézik az ügyeiket. Először ígérgetnek fűt-fát, utána eltűnnek, törlik a bizonyítékokat és utána felbukkannak a következő forradalmian új rendszerben. Aki pedig fel meri hánytorgatni kétes múltjukat azt megpróbálják befenyíteni. Kíváncsi vagyok mennyire sikerül. Azt előre mondom, ha valamilyen úton-módon sikerül ezt az oldalt letiltani, azonnal csinálom a következő blogot. Minden anyagot lementettem, szóval lehet próbálkozni, csak éppen nincs túl sok értelme.

   Kedvelés

   1. Csak üres fenyegetőzés. Azt tudnak. Minden estre sajnos kezdem azt hinni, hogy sose lesznek elővéve. Olyan könnyen meg lehetne csípni őket ha lenne rá szándék. De úgy gondolom nem véletlenűl nem akarnak igazán foglalkozni ezzel a hatóságok, sem a jogalkotás vagy akár a politika. Irdatlan pénzekről van szó, sok felé juthat belőle, komoly körök vezényelnek és szükségük van a felsoroltak félékre…. Egyszer talán a sors visszaadja vagy majd a lelkiismeretükkel , esetleg egy feldühödött, kisemizett, elkeseredett “befektetőjükkel” kell majd elszámolni:)

    Kedvelés

 2. “Dobjátok a földle, de dulván!” 😀
  Hibátlan… Egy remek webináron bemutatták ezt a kikezdhetetlen csodát. Nos, tudtátok, hogy ÖMV, Tesco és Venezia partnerek? A cég 2 hónapja indult, de már partnerek vannak, ez remek hír. ÖMV és Tesco honlapján nyoma sincs, megnéztem a bemutatót, mégis hogy megy ez. Jelenleg emailben kell küldözgetni infókat… Emailben!!! De állítólag lesz majd kihelyezett terminál a kutakon. Ha lesz egy kis időm, írok majd az ÖMV-nak, mégis mi a helyzet.
  Van egy oldal a dealkodex.com (mondjuk ebben a projektben eddig olyan 3-4 különböző oldalt mutogatnak) Nyitó oldalon Tesco, Nike, Tag Heuer, OMV. A partnerek alatt a fent említettek. És akkor ez az emailes móka.
  Lengyelekre hivatkozik a videóban, egy hevenyészett keresés első eredménye semmi. Majd még kutakodom.

  Kedvelés

  1. Elképzelhető, hogy tényleg termékpartnerek az említett cégek, de sokat nem jelent. Lehet egy valós törzsvásárlói rendszerre épített piramisjáték…Manapság meg kell villantani ilyen cégneveket, hogy megegyék az emberek. De a magas szervezői jutalékok, előre fizetendő 150%ban levásárolható csomagok egyértelműen fenntarthatatlan lesz és piramisjátékra vall. Ennyit nem fog visszaosztani egyetlen cég sem egy törzsvásárlói csoportért. Ehhez nem kell matematikusnak lenni.

   Kedvelés

 3. Egyébként aki kicsit is jártas a domain regisztrációt illetően, könnyen megismerheti a tulajdonos néhány adatát, lakcímét is. Van, akinek a kapuján a Google Maps akkori felvételei alapján volt egy szép nagy Invia matrica is, van, aki éppen házfelújítás (tető) után volt.
  Sokan elfelejtik, aki az internetet tudja használni, sok mindent megtalálhat.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s