Hány ilyen volt már???? Freedom Xpress Global

Két kezemen nem tudom megszámolni, hány olyan üzleti bemutatót láttam, ahol az első mondatok közt szerepeltek azok a lózungok, mint most a Gy. által jegyzett videóban, a Freedom Xpress Global nevű új ponziról. De ha négy kezem volna, az is kevés lenne.
Úgy gondolom, hogy egy most induló, senki által nem ismert oldalt mindjárt a prelaunch fázisban az Amazon-hoz vagy az E-bay-hez hasonlítani több mint gazemberség. Arra apellálni, hogy mekkora nagy dolog az ilyen nagy cégekhez a korai időkben csatlakozni – egyenesen bűn – de tény hogy baromi jól hangzik. Be is szopják sokan ezt a gátlástalan marketingfogást. Az első 2 perc után már csak az nézze tovább a videót, akinek van 20 perce végighallgatni, amíg elcsépelt marketingszövegekkel megpróbálnak lyukat beszélni a hasába és átmosni az agyát.

Az FXG egyik fő szervezője amúgy nem hiszem hogy ismeretlen lenne, hiszen a legismertebb 10-20 magyar hálózatszervező közé tartozik, akik rendszeresen rángatnak bele hiszékeny vagy naiv embereket a különböző “csodás”, “forradalmi” és egyéb jelzőkkel ellátott pilótajátékokba, melyek aztán általában néhány hónapos működés után bezárnak. Onecoin, Kairos, AGAM – csak hogy néhányat említsek hősünk “szakmai” múltából. Hát így higgye el bárki amit állít a videóiban, merthogy természetesen van egy Youtube csatornája, ahonnan rendszeresen és gondosan törli az előző bebukott üzlet videóit.

A másik nagy szervező, aki a magyar Freedom Xpress hálózat szervezésénél bábáskodik az  F., akit szintén talán nem kell bemutatni azoknak, akik részt vettek a nemrég bebukott InviaWorld nevű kamu bitcoin felhőbányász “cég” üzletében. Hősünk az Invia World leállása után villámgyorsan kilépett a FB-csoportból hogy felbukkanjon a Minaxcoinnál mint alapító tag, majd onnan is eltűnve a Freedom Xpressnél kössön ki. Az Inviával többször foglalkoztam a blogon és innen nem tűnnek el a cikkek.

A fenti két “úriember” jó ideje abból él, hogy a más emberek befizetései után kapott jutalékokat elteszi. Nem számít, hogy közben bedőlt az adott “cég”, a jutalékok már kifizetésre kerültek és soha többet nem látja senki. Odáig már nem terjed a becsület, hogy a beleráncigált embereknek legalább a jutalékból arányosan visszaadjanak, ezzel csökkentve a veszteségüket. Ők csak addig promótálnak, amíg van új belépő, amint megérzik a “vég” közeledtét, gyorsan törlik a videókat és lelépnek, hogy új és forradalmi bevételi forrás után nézzenek.

A Freedom Xpress Global amúgy egy hibrid-bináris rendszerű jutalékrendszerrel rendelkező online törzsvásárlói közösség lesz, amely 2018. október 1-én fog élesben elindulni. A nyitó oldal már eléggé árulkodó, a legótvarabb HYIP-programokat idézi a jacht, repülő és Cartier óra felvonultatása. Nyilvánvalóan ezek a tárgyak szerepelnek a tulajdonos elképzelésében, álmaiban, és szerintem meg is fogja őket valósítani köszönhetően a remek hálózatszervezőknek, akikből Magyarországnak is elég sok jutott sajnos. A FreedomXpress weboldalon majd el lehet érni az E-bay, Amazon, stb. vásárlási kuponjait melyeket le lehet vásárolni. 50 euró a legkisebb csomag. A vásárlási utalványok után promóciós krediteket adnak melyekkel licitálni is lehet a termékekre.
Természetesen nem lehet manapság pilótajátékot indítani a nagyon divatos és trendi kriptodevizák nélkül, nosza bele is keverték a bitcoint, az AmazonCoint és a Kodexa-t (ami a FreedomXP saját pénze lesz),  hogy még több szerencsétlent húzzanak bele ebbe a katyvaszba. Azt már jól tudjuk, hogy ezek a kamu, valódi blockchain nélküli  belső használatú coinok soha semmit nem fognak érni a valós piacon.  Ők ezzel a problémával nem foglalkoznak, úgy ajánlgatják a nem létező shitcoinjukat minthogyha ez máris egy jól felfuttatott pénznem lenne.
A videó 15. percében kitér az előadó a Firstcoinra is (bár érthetetlen ok miatt nem nevezi meg). A Firstcoin pont egy olyan pénz volt, amiről az előbb beszéltem. Zárt rendszer volt, valódi blockchain nélkül – valahogy mégis sikerült kivinni néhány kriptotőzsdére, ahol pár hónap után lenullázódott az értéke és a fő szervezőkön kívül mindenki futhatott a pénze után. Kell-e ennél komolyabb figyelmeztetés arra, hogy ne vágjon bele senki ebbe az újabb bullshitbe????

Akit nem sikerült elriasztanom, arra a következők várnak: prelaunch regisztrációs lehetőség, minősülés vezetői rangra akár a prelaunch időszakban, incentive üzleti hajóút a Földközi-tengeren csak a kiválasztottaknak, Rolex karóra, saját tulajdonú Mercedes S osztályú autó, Porche Cayenne személyautó, saját tulajdonú luxuslakás, blabla, blabla…
Mindehhez nem kell mást tenni, mint gátlástalanul belerángatni minél több embert, befizettetni velük az utolsó megtakarításaikat majd felvenni az utánuk járó jutalékot, végül pedig eltűnni a pénzzel és a beharangozó videókkal együtt, amikor a rendszer várhatóan jövő nyár elején, de legkésőbb 2019. végén látványosan összeomlik.

Reklámok

Hány ilyen volt már???? Freedom Xpress Global” bejegyzéshez 113 hozzászólás

 1. A Sz. úr gátlástalansága már felháborító. A legújabb videójában a mások kárán összeharácsolt pénzével kérkedik amit utazásokra költött. Büszke lehet rá. Tényleg sose lesz, lesznek számon kérve?

  Kedvelés

   1. Nagyon jó, hogy veszed a fáradtságot erre a blogra.Nagyon hasznos lehet a későbbiekben illetve ha pár tucat embert eltántorítasz a csatlakozástól már megérte. Már magam is gondoltam hasonlóban.. A bizonyító erejű videóikat (melyeket bukás után törölnek) kellene még mentegetni. Vagy elérhetőek ezek utólag bármi módon? Mintha olvastam volna róla valamikor, hogy előhúzhatóak a törölt youtube-os videók. Tudsz erről valamit?

    Kedvelés

   2. Nem tudok róluk semmit, nem mentettem még egyetlen videót sem. De utólag már nincs is értelme, hiszen úgyis eltűnik az egész üzlet általában. A fő szervezők meg széttárják karjaikat és a vállukat vonogatják.

    Kedvelés

 2. A videókat általában nem törlik, hanem priváttá teszik (legalábbis Youtube-on). Viszont például Györgynek van vimeo.com fiókja, ott az összes Invia-s videója elérhető (néhány toborzó videó is). Illetve a Google+ profilokon marad nyoma a videóiknak. Valamint a Youtube lejátszási listák árulkodnak, mennyire felvállalják, ha valami kipukkan. Pont ezért van egy videó archívumom a gépemen, hátha egyszer szükség lesz rá.

  Most új taktika a Facebook csoport (minap ott is volt egy nő, aki kényelmetlen infóra kérdezett rá, rögtön törölte mind a post-ot, mind a hölgy tagságát), és nem említi az üzlet nevét sem, illetve egyfajta életmód tanfolyamot tart, de persze “titkos” webinarokon próbál beszervezni. Ha egyszer lesz kedvem, valami fake accounttal bejutok egy ilyen csoda-eseményre, aztán rögzítem. 🙂

  Kedvelés

   1. Év elejétől felelősségre vonhatóak azok is, akik beszerveznek, ha jól tudom (nem vagyok jogi mágus, lehet, hogy én gondolok többet bele, mint amit jelent az a jogszabály). Ha esetleg elindul valamiféle eljárás, akkor ezek a felvételek csak jól jönnek a hatóságoknak, nem? Illetve ha egy felvilágosító videóval rámutatunk arra, mennyire egy sémára megy az egész (a sok üres duma), s ugyanazon a szép ígéretek ellenére hányszor buknak az emberek, akkor talán kevesebben ugranak bele. Bár a kapzsiságot nehéz meggyőzni…

    Kedvelés

   2. Én eddig összesen két eljárásról hallottam, ott is igazából két kishalat fogtak meg. A nagyok mindig megússzák. Majd ha valaki személyesen jelenti fel őket és sorozatosan különböző üzletekkel ugyanazokat az MNB-nél, akkor talán lesz valami eljárás. A videó is jó bizonyíték lehet

    Kedvelés

 3. Azt gondolom, hogy a cikk írója tájékozatlan és most nem a 2 fickóra szeretnék kitérni, hanem arra, hogy fogalma sincs arról, hogy mi a Freedom Xpress.

  Kedvelés

  1. De pontosan van fogalmam róla. Ez már nem az első ilyen típusú üzlet, ami 1 éven belül tűnt el a süllyesztőben. Ez is így fog járni kb.

   Kedvelés

 4. Értem. Mindenesetre bátor gyerek vagy, teljesen név nélkül egy amerikai szerveren futtatott honlapon becsmérelni az embereket, azokat megnevezve! Érdekes, magadat miért nem nevezed meg? Nem mered vállalni a véleményed? Csak olyan hozzászólásokat hagysz jóvá, amelyek téged igazolnak? Vagy talán tartasz attól, hogy ha kiderül ki is vagy valójában, akkor az oldaladon megemlített személyek feljelentenek becsületsértésért? Igazán nagy hős vagy! Rajtad csak nevetni tudok!

  Kedvelés

  1. Mint említettem volt, minden hozzászólást jóváhagyok. A tieidet is mind jóváhagytam, szóval nem kell a feszkó, mert szánalmas 😀
   Nem rólam szól ez a történet és még egyszer mondom, hogy nem becsméreltem senkit. Nyugodtan nevethetsz rajtam, sőt az a legjobb ha együtt nevetünk. Ki ezen, ki azon 😀
   A bizonyítékok, melyek alátámasztják az állításaimat fenn vannak az interneten. És az internet nem felejt – mondotta egy ókori bölcs.

   Kedvelés

  2. 440 ezer tagja az inlernetnek? Ugye viccelsz! A sciennetnek volt annyi mielőtt beborult. Az nlernetnek soha nem volt, és nem is lesz annyi… A vásárlói közösségek ideje már lejárt.

   Kedvelés

  3. Valmennyire igazad van. Kicsit durva név szerint megnevezni embereket, és határozottan állítani, hogy mindegyikük, direkt pilótajátékokat keres… A másik oldalon viszont a cikk írójának van igaza. Ez az üzlet fenntarthatatlan. Kb 3 évet adok neki… És ahogy megnéztem egy prezentációt az üzlet létrehozói ezt valószínűleg pontosan látják is.. Tehát ez nem egy elbaszott MLM, hanem már az alapvető gondolat is az volt, hogy létrehoznak egy pilótajátékot, és amikor összeomlik, akkor lelépnek a pénzzel…. Ugyanis a rendszer a Franchise díjak nélkül nem üzemelne… A kutyának sem lenne vonzó… Ha jól értelmeztem az egyik előadót – név nélkül – a kártyát csak egyszer kell kifizetni… A kártyadíjak egy részét berakják a binárisba, innen vannak az ötezer eurós jutalékok… Amint az új emberek elfogynak, a rendszer annak rendje és módja szernt összeomlik, mert a webáruházat enélkül értelmetlen fenntartani – legalábbis a hálózat szempontjából. Ezt úgy hívják ponzi, és csak sajnálni tudom, hogy annyi számomra értelmesnek tartott ember is belevágott, mert jól nem fognak kijönni belőle… Mellesleg kik a cég tulajdonosai, mert azt nem láttam… Persze lehet azért, mert annyira alaposan nem néztem meg.

   Kedvelés

 5. Tudod, évek óta olvasok ilyen és hasonló írásokat olyanoktól akik haza érve a 8-10 órás munkanap végén, leparkolják a Suzuki Swiftet, nyitnak egy Aranyászokot, rágyújtanak egy cigire és amíg melegszik a mikróban a Tescós lasagne, addig a szomszédból lopott wifivel felmennek egy ilyen oldalra és fikáznak olyanokat akiknek más az életcéljuk mint nekik. Ennyi. De most komolyan? Egy sikeres embernek van erre ideje? Nem, nincs. Ezzel zárom is soraimat, további sikeres blogolást Neked! 🙂

  Kedvelés

  1. Nincs Suzuki Swiftem és nagyon ritkán bontok sört. Ja és nem is dohányzom. A Tescós lasagne-t nem ismerem, de te biztosan ha hivatkozol rá. Finom? A lopott wifi sem jellemző rám, de ugye mindenki magából indul ki, ezért azt gondolom hogy mindezek a sztereotípiák amiket rám akarsz sütni inkább a te kis nyomorúságos életedet tükrözik. Mit mondjak? Szánalmas lehetsz.
   Ha kellően figyelmesen olvasnál akkor látnád hogy 1-2-3 cikknél több itt nem jelenik meg havonta. Szóval még ez a része sem igaz 🙂

   Valóban más az életcélom mint nekik, akik megvezetnek számtalan szerencsétlen kapzsi embert. Ez nem fikázás, hanem tényeken alapuló vélemény. Eddig minden üzletük bedőlt, a nagy szervezőknek! De ők a NAGY SZERVEZŐK! Igaz? Ők az etalon, mi? Ők a Grál lovagok, a gáncstalanok? Tisztelt CNT, ha már a nevemet firtatod. És neked mi a becses neved? Vagy ennyire gyáva vagy hogy három betű mögé bújva firkálsz? DE tudod mit, nem érdekel és tudod miért? Mert jogodban áll névtelenül írni, ahogyan nekem is a véleményemet. Így és ennyi.

   Kedvelés

   1. Üdv. A vélemény csak egy vélemény. Még az Öné is. “Tényeken alapuló vélemény”-oké, egy gondolkodó ember csak bizonyos tájékozottság után alkot véleményt. Rendben. Mi van akkor, ha az Ön gondolkodásmódja hibás. Lehet volt bedőlt üzletük a szervezőknek. Másokkal is megesik, hogy egy üzletük tönkre megy, vagy éppenhogycsak megmenthető. Önnek nincsen vállalkozói gondolkodásmódja. Ez az én véleményem. A Freedom szervezőivel én személyesen találkoztam. Nem azért szerveznek üzletet, hogy az embereket lehúzzák. Arra törekszenek, hogy mindenki jól járjon. Mindenki azt kapja meg, amit szeretne, és azt áldozza fel, amit könnyeden szerez, de nem a legfontosabb számára. Nagyon is jó közösség. Sőt, szerintem még a tudásuk is vetekszik az Ön tudásával. Nagy tudású, komoly emberek. Ja , és valaki az e-bay-t is megalkotta. Meg a Facebook-ot is. Javaslom, nyissa ki azt a hatalmas tudását, akarjon fejlődni, legyen nyitott a világra, fordítson hátat a besavanyodottságnak, és alkosson egy NAGYOT. Alkosson valami hihetetlent! Fogadja meg! És legyen boldog! Szép napot! Simonné Zsiros Judit

    Kedvelés

   2. És mi van akkor, ha az Ön gondolkozása hibás, hmmm? Nem fogjuk egymást úgysem meggyőzni, nem is érdemes vitatkoznunk.
    Most el fogok árulni egy dolgot! Már alkottam egy nagyot és éppen ezért pontosan tudom, hogy mit beszélek, Az ilyen hatalmas jutalékstruktúrák nem fenntarthatóak hosszú távon. Ezt jó lesz ha az eszébe vési. Ön is meg a barátai is. Azután néhány hónap majd év múlva jusson az eszébe, hogy mi szóltunk. Önnek is szép napot.

    Kedvelés

   3. Kedves Judit!

    “Lehet volt bedőlt üzletük”

    Ezeknek semmi másuk nem volt, csak kivétel nélkűl bedőlt üzletük. Egytől egyig:D Azt hiszem nem kell sorolnom..
    Ezeken Ők nagyot szakítottak és az Őn félék pedig vesztettek. (ha Ön is nyert, akkor azt mások kárán!!) És az utóbbiaból van hatványozottan több…
    Ha ezek jót akarnanák akkor 15-20 év tapasztalattal lehetnének körültekintőbbek és figyelembe kellene venni azok véleményét akik, 15-20 éve az első percben megmondják, hogy működésképtelen a koncepció. (ami rendre be is bizonyult) Egyszerű matematikával pillanatok alatt alátámasztható. De persze erre csak legyintenek.. “negatívok, rosszakarok, ez most forradalmian új, amazon, facebook, bitcoin, stb stb..”

    Miért nem teszik összevetni? Nézze meg, hogy hányszor tévedett a korrábbi üzletek kapcsán pl oldal szerkesztője, hányszor bizonyosodott be az igaza és hányszor alakult úgy az üzlete a kedves szponzorainak, ahogyan azt igérték. . Egyenlőre min 10:0 ide..
    A tények és a matematika makacs a dolgok.
    Ha legalább nem Ők, hanem valami új arcok tolnák az újabbnál újabb lehúzást, jobban bevenné az ember gyomra..

    Össze tetszik keverni a vállakozói szemléletmódot a gátlástalan rablással.. Mert ez is mint a többi már annak is született és annak találták ki. Ahogyan mondja valóban okos emberek akik magukon kívűl senki másnak nem akarnak segíteni, talán csak a pénztárca megkönnyítésében.

    Felfoghatalan számomra, hogy van olyan mint Ön, aki képes ezeket a személyeket már előre a védelmükbe venni. Ismerve azt amit eddig sikerült letenniük az asztalra. És olyanokat más gondolkodásmódra buzdítani, akiknek eddig mindig igaza lett… Legalább várja ki a végét, egyenlőre leginkább csak igéretek vannak, de az bőven..

    Kedvelés

 6. Örülök annak, hogy egy ilyen oldal létrejött magyar nyelven is. Angolul már régóta elérhető egy ilyen oldal, de ott a magyar felelősök nem jelennek meg.
  Pár embert azért érdemes lenne még ideirni, akik ugyanezen társosághoz tartoznak.
  Gondolok itt F-re, aki Gy-al lép egyik cégből a másikba és ugyanúgy lehúzza az embereket. Részt vett az összes lehúzásban. A csatornája: *** moderálva
  Vagy beszélhetünk Magyarország legnagyobb vándoráról Á-ról, aki mindig túléli valahogy és a következő a tuti biznisz. Most a SEN-be csábít mindenkit.
  Aztán itt van nekünk a K., aki a wellstar után (https://goo.gl/images/ooz4Qo), igazi pilótajátékos lett és a szponzora volt Á-nak a világ legnagyobb scamjében a OneCoin-ba, majd Gy.mentora lett az AGAM-nál.
  Említhetnénk D.nevét, aki szintén MLM pilótajáték guru lett, sokakat árverve a magyarországi OrganicMission-el, majd ezt emelte igazán magas szintre a CoinSpace scammel.
  Naphosszat lehetne sorolni a neveket V-től kezdve (jelenleg Tájföldön él), K-án át, akik a SiteTalkba húzták be az emberek.
  Őket követte az Ausante csalás Nigel Allannel az élen, aki utána még számtalan hasonló céget hozott létre DiamondCarbon vagy éppen a crypto888. A másik nagy karbonos bizniszt a Botanoot pedig B. vitte óriási magaslatokba, aki azóta a karib tengerre költözött.
  De volt itt Capricoin átverés is P-vel az élen.
  Aztán jött a magyar tulajdonú FirstCoin biznisz, amit P., K. és fia K. hozott létre, a supportos M.volt, az informatikai hátteret meg S. adta, és ezzel milliárdokkal kárositva meg az embereket.
  Az elmúlt időszakban szinte csak a törvényesség határán egyensúlyozó cégek vannak. Sőt ezek csalások, csak nem fogják meg ezeket az embereket és szabadon garázdálkodhatnak ebben az országban ezzel rontva az MLM hírét.

  Kedvelés

  1. Szia Tamás! Köszönöm a leírást, lehet hogy ez az egyben kiírom ezt az egészet egy külön cikkben, ha megengeded. Elég jól össze van szedve benne minden. Talán, ha olvassa egy-két érdeklődő, akkor óvatosabb lesz ezekkel az emberekkel kapcsolatban.

   Kedvelés

   1. Kedves Admin. Jó ötlet lenne összefoglalni, hogy eddig ki miben jeleskedett, amit folyamatosan lehetne frissíteni. Jut eszembe. A nyisztor mellé még a billibokot is odalehet biggyeszteni. Hasonlóan a kairosban és agamban futott be szép karriert.

    Kedvelés

   2. https://www.youtube.com/user/WellnessOtthon
    https://www.youtube.com/channel/UCJiDqBbEcvY1b_i6qygEBAg
    Érdemes tanulmányozgatni. Sajnos sok érdekes videó innen is eltűnt. Mindkettő élovas volt a kairosban és az agamban is. Nyisztor urnak a saját elmondása szerint 3-500ezer euroja ragadt a questrába, ami persze nem a házára felvett hitel vagy a temetésére összekuporgatott pénze volt amit befektetett, hanem a mások által befektetett pénzek után járó, kitudja milyen bonusok (elötte azért jött ki szépen belőle neki jutalékocska) Nem igazán érzi a kettő között a különbséget. Ő is károsultnak, becsapottnak érzi magát. De egy kicsit visszavettek most az arcukból. A nyisztor most elsősorban a legszerencsétlenebb , mlmből soha pénzt nem látó ügynökök “kioktatásából” a prue leveragel próbál kifacsarni még havi 49 dollárt. A bilibok pedig a 10, meg 50 ezres agamos bonuszok, spanyol és dubai utak után jobbnak látta visszatérni, a nehezebb pénz szerzéshez, a termékes üzletek világába. Őt már már meg is sajnáltam kicsit:)))

    Kedvelés

  2. Minden elismerésem a részletes felsorolásért. Én már csak nyisztor úrat (biztosan van még sok más is) hiányolom a felsorolásból. Elég erőssen és nyíltan képviselte a kairost és az agamot is, akkor is ha már a videócskái eltüntek a csatornájáról. Maga büszkélkedik mindig vele, hogy több ezres hálózatot sikerült felépítenie (értsd: berántania, megkárosítania). De most Ő is megtalálta végre a tutit. A LikesXL csak évi 50%hozamot igér ellenben az agamos 400-al, így ez most természetesen nem lehet átverés. Már alig várom az igazság pillanatát. Abból az üzletből sem lehet már sok hátra.

   Kedvelés

   1. Igen, a Tesco valóban termékpartnere a Freedom Xpressnek, van ismerősöm aki már vásárolt kedvezményesen és úgy hallottam hamarosan a Booking.com is az lesz! Úgy néz ki ezúttal valós az üzlet, valódi jövőképpel, de majd az idő megmutatja 🙂

    Kedvelés

  1. El kell, hogy keserítselek. Kicsit szamolgass. Jelenleg ha figyelembe vesszük a marketingtervet, a kifizetett jutalékokat akkor a befizetett foglalónak max a fele juthat el a termékpartnerekhez. Ammi annyit jelent, hogy a befizetés 320%-a levásárolható. (foglalozol 100e ft ért., min 50 elcsurog felfele a jutalékokra, 50marad max vasarlasra es 160ért vasarolhatsz) Ezt nem lehet kigazdálkodni. Teljesen átlátszó. Ez addig mükődik majd míg lesz egyre több új befizető tag. Gy Attila is több videójában mondja, hogy majd elmagyarázza, hogy ez hogy éri meg cégnek, vagy a termékpartnernek, hogyan lesz kigazdálkodva ez az oríási különbség. Persze nem tudja, csak a hablatyot nyomja mindig. Kommentbe is rákérdeztem már, amit azonnal törölt természetesen… Semmit nem számit a termékpartner. Amíg lesz fedezet a kartyan addig vasarolhatsz majd vele a tesconal, ha majd nem lesz akkor meg majd nem. Annyit fog érni mint a questrás számládon az egyenleged….

   Kedvelés

 7. Ráadásul egy külföldi cégnek adod, ami egy sima Kft. – nek felel meg. Szóval ha csődbe megy semmi fedezet nem lesz a befizetett összegekre, ha kártalanítani kellene a tagokat.

  Kedvelés

  1. Részvénytársaság sem garancia semmire. Ha valaki nem simlis, akkor Bt is lehet. Ha jól tudom, akkor még a PennyMarket is csak egy Bt.

   Kedvelés

  1. Gabo.. Igen ez megmagyarázná azt a 2-3% százalékot amit megkapsz kedvezményként. Ez nem újdonság. Más törzsvásárlói rendszereknél is van hasonló. Vagy ha pl a céged dolgozóinak telefonflottát vásárolsz akkor is jelentős kedvezményeket kaphatsz. Vagy egy kifőzdében ha ott esznek a dolgozóid…stb. Ebben nem lenne semmi rendkívűli. Egyébként ennyit én is megkapok mindenhol csak mert a hitelkártyámmal vásárolok… De itt nem erről van szó. Amit ennél a cégnél igérnek az teljesen irreális. Persze akkor elfogadható a magyarázat ha egy 160ezer forintos termék árába 90e marketingköltség van beépítve, de ezt kötve hiszem. Mert jelen esetben 100e ft “foglalólra” 160at költhetsz, de mivel a befizetett 100ból a felfelé kifizetett jutalékok miatt max 50e juthat el termékpartnerhez. Igaz nem vagyok közgazdász de nekem sehogy sem állnak össze a számok, ugyanúgy ahogyan a blogon említett emberek korábbi üzleteinél sem. Mind ugyanilyen nagy lehetőség volt és tessék… Hidd el ami túl szép, hogy igaz legyen az nem az sajnos… Még ami nagyon baljós az a licitálós plattformuk.. Az sima szerencsejáték. 10%ért vásárolhatsz termékeket. Csakhogy a licitálás is pénzbe kerül és aki nem nyeri meg a terméket az bukhat jócskán, feltéve ha megnyeri valki egyáltalán.. Mennyi ilyen volt már.. Ezt a “divizíót” én kihagytam volna a sztoriból inkább.

   Kedvelés

  2. És még egy gonolat.. Szerintem a marketing költség legfőképp már a termék gyártójánál, forgalmazójánál jelentkezik egy termék árában. Attól még a tesco nem fogja olcsóban kapni a terméket a samsungtól vagy a heinekentől mint az auchan mert akármelyik törzsvásárlói rendszer partnere.. A termékpartnereknek nem lesz sokkal kevesebb emiatt a marketing költsége. A törzsvásárlói rendszerek inkább a vevő és piacszerzésről/megtartásról szólnak.. Számtalan üzletben kaphatsz törzsvásárlói kártyát csak, hogy náluk intézd a vásárlásaidat. Most ez úgy van tálalva mintha valami nagyon új ötlet lenne. Ez a magyarázat ami a videoban van egyáltalán nem meggyőző és nem magyarázza meg nekem, hogy mi termeli ki majd az oriási jutalékokat..

   Kedvelés

  3. A masodik videót meg csak most nézem. Elnézést.. Ha csak a kedvezményekre használható fel az előre befizetett egyenleg akkor úgy érthető és működhet is a dolog.. Csakhogy akkor meg nem tudom ki akarna ebbe befizetni, így nem egy nagy durranás. 100euro elore befizetésre kb 5500 euroért kell vasarolnom a tesconal mig visszacsurog 160 eur kedvezményként.. Ez még a hülyének is megéri… Mindenesetre a Gy Attila komunikációjából pont az jön le inkabb amit ez a csóka piramisjatéknak hív. Azt mondja a vásárlásaidat foglalózod le és nem az azok után járó kedvezményt…Itt van egy nem kis ellentmondás a dologban. Na mindegy, sehogy sem stimmel az egész majd egyszer rájössz te is.

   Kedvelés

 8. Tudomásom szerint minden rendszerben hasonló a helyet, sehol sem lehet le vásárolni a befizetett foglalot. Csak a kedvezmény egy részét, ezért is működik, lásd inlernet. Mi ezzel a gond? 450.000 tagja van az inlernetnek. Mindenképpen vásárol mindenki, gondolom Te is. Ha ezért kapsz plusz 60% engedményt, persze hosszú távon, az annyira nem rossz. Szerintem.

  Kedvelés

  1. Ezzel így semmi gond, leszámítva, hogy új ismereteim tükrében ha esetleg nem is piramisjáték, szerintem nem sok értelme belecsatlakozni, de ez lényegtelen… más téma. Ezt mindenki eldöntheti magának. A probléma más jellegű….Valaki akkor szólhatna az egyik elsőként csatlakozott “vezetőnek” , hogy nem érti, hogy hogyan működik a rendszer vagy legalábbis eléggé félreérthető a kommunikációja mert több videójában is egész másról beszél.. Én erre alapoztam eddigi meglátásaimat: https://youtu.be/lsq_2Dj8ez0 5:58 tól nézd. És ez más videókban ís így adja elő. “A befizetett csomag értékének 160%át le tudod 100%ban vásárolni” Ami persze akkor részben igaz, de egy kis kiegészítést igényelne a magyarázat… Kulturáltan rá is kérdeztem hogy is van ez, de válasz nélkül törölte a bejegyzésem és tiltott.. Pedig elmagyarázhatta volna ő is… Kivéve ha nem szándékos a félrevezetés.

   Kedvelés

  2. Az Inlernet a volt ScienNet klónja ami 2009-ben bebukott és zárolták a számlán lévő kb. 1,6 milliárd forintot. Ma per tárgya a pénz, mert a rászedettek pertársaságot alakítottak. Az Inlernet 2012 óta veszteséges és a fő ludasok szétrebbentek más “komoly” lehetőségek után nézve. Sok birkája meg néz mint hal a szatyorba.

   Kedvelés

  3. 440 ezer tagja az inlernetnek? Ugye viccelsz! A sciennetnek volt annyi mielőtt beborult. Az nlernetnek soha nem volt, és nem is lesz annyi… A vásárlói közösségek ideje már lejárt.

   Kedvelés

 9. Az MLM-ben működő fogyasztói klubok az ügynöki ferdítések meleg ágya. Az eddigi összes ilyen rendszer úgy működött, hogy vásárold meg előre a fogyasztásodat, de vegyél minél többet, mert binárisban, vagy mátrixban működünk és ha sok pozíciót veszel, akkor alattad feltöltődik a rendszer és kipörög a pénzed, miközben az utalványaidat 100%-ban letudod vásárolni. A jelölt az ügynök szavára befizet egy raklap pénzt, akár több millió forintot és utána döbben rá, hogy az “ÁSZF” szerint tudja csak levásárolni, amiről a beszervező nem tájékoztatta, hiszen ő jóhiszeműen azt gondolta, hogy ha vettem 5000EUR csomagot, akkor bemegyek a tescoba és az egészet levásárolhatom, mert rajta van a kártyámon, sőt még olcsóbban is jövök ki, mert 3% kedvezményben részesülök. Ekkor döbben rá, hogy átverték! Az ügynök a mesés jutalékot, ami most a pre-lunchban 40% is lehet, azaz 5000 EUR után 2000EUR!!! zsebre teszi. Emberünk meg kiszámolhatja, hogy kb. 85.000.000 azaz 85 milló Forint értékben kell a tesconál vásárolnia, hogy a befizetett 5000EUR kedvezménye elfogyjon. Havi 50 ezres Tesco vásárlásokkal számolva ez azt jelenti, hogy csupán 1700 hónap vagyis 141 év alatt vissza is kapta a pénzét. De vásároljon máshol és mondjuk kapjon ennél nagyobb kedvezményt, mondjuk a dupláját, akkor is 70 év. Megérte 🙂
  Mondjuk nemcsak ennél a cégnél játszották el ezt, ha nem a Lyoness is ugyanerre épült, vagy éppen a számtalan utazási MLM egyike, legyen mondjuk a FireFly vagy éppen Rácz Levente nevével indult, azóta megboldogult PrimeLife.
  Mindenhol előre bevásároltatták az embereket jó sok csomaggal, hogy legyen jutalék, aztán elcsendesült a hálózat és ha még működik is csak vegetál.

  Kedvelés

  1. István ,azóta a Firefliesnek 50.000 törzsutazója van ,és 93 utazási nagykere.
   Ezzel azért én,óvatosabban bánnék !
   Tisztelettel :Gyóni Gábor
   Mert én adom a nevem a ,nezőpontomhoz ,bemúgy mint mádok akik csak mocskolódni tudnak .
   Maradok Tisztelettel !

   Kedvelés

 10. Keveritek szerintem a dolgokat.
  Az egyik üzletükben, ahol a Tescó is van, ott nem a berakott pénzt lehet levásárolni, hanem az összegyűlt csapat után lehet részesülni a vásárlásból. Vagy ha nem, akkor ez egy kedvezményklub a tagoknak. Ilyen persze sok van mindenhol.
  A berakott pénzt azt pedig fel lehet használni licitálásra. Vagyis akár lehet érte vásárolni valamit, (akkor a pénz visszajön) vagy el lehet őket ajándékozni toborzáshoz.
  A pénz és haszon nyilván a liciteken van, mert tudom, hogy abból marad a cégnek, különben nem érné meg egyiknek sem, amelyik a piacon van jelenleg.
  Nekem az a félelmem, hogy ez is olyan lesz, mint anno a SiteTalk. Az is hol van? Hányan kerestek belőle nagy pénzeket? A Mall.hu, Alza, Emag, E-digital stb.. kell nem tudják felvenni a versenyt és az átlagemberek ezektől vásárolnak. Az mlm-től nagyon sokan ódzkodnak. Persze a cégnek és az elején indulóknak jó lesz majd, mert az mlm-esek tábora azért nem olyan kicsi és tudnak belőle jól keresni a tetején lévők. (tetején vagy nagy csapatot később is össze lehet hozni amúgy, erre értem a tetejét).
  Olyan dologba érdemes, amelybe limitálva van a létszám. És akkor az összes tag tud jól keresni, de az, hogy boldog boldogtalan tag lesz, akkor alul ki fog pénzt keresni?

  Kedvelés

  1. Én nem keverem. Eddig az derült ki, hogy a levásárlós része talán gazdasági szempontból működő képes (ami nem jelenti, hogy nem tünnek el a pénzek egyszercsak) de kb semmire sem jó. A befizetett összegnek a sokszorosát le kell vásárolni, hogy visszajöjjön a foglaló.. Ennél egyszerűbben is lehet olcsóbban vásárolni, de akinek ez megéri csinálja:) De, hogy a licitálós részét, hogy lehet egy ebayhez hasonlitani..??? Ott ha nem nyersz meg egy licitet azzal annyi, nem buktál. Itt pedig, javíts ki ha nem jól mondom, de minden egyes licit pénzbe kerül, akkor is ha nem nyered meg a végén!? Voltak, vannak hasonló oldalak. Többről be is bizonyosodott, hogy csaltak is. Nem valós személyek nyertek a liciteken. De ha még valós nyeri is meg, akkor is ez nem más mint egy szerencsejáték…. Persze, hogy megéri a cégnek ha 30 ember 5x kifizeti a termék árát de csak 1nek kell odaadni 90%os kedvezménnyel… Nagy okosság, sok sikert a liciteken!..

   Kedvelés

   1. Én például nyertem ilyen liciten, de az olyan volt, hogy ki tudtam számítani, hogy mennyi kell a biztos nyeréshez. Pár ezer Ft-al olcsóbban tudtam megszerezni.
    Igen, az előrefizetős licitnél (általában BID-eknek hívják az egységet) valóban lehet veszíteni, ha nincs pörgés, nincs sok licitáló. De ettől az még nem csalás.

    Nekem ne kívánj sok sikert, mert nem vágok bele. 🙂
    Ahol ekkora összegeket kell beletolni ahhoz, hogy szinteket léphessek, az nem nyerő nálam.
    Mert ha menet közben díjaznák a munkámat és adnák oda a szintet, akkor talán meggondolnám. Évek óta hagyom elmenni ezen lehetőségeket és utólag mindig kiderül, hogy jól tettem. 🙂
    Lukács Zsolt (ex GWI, ex Scienet, ex Lrnet stb..) is átnyargalt ide.
    Most aki hozzá csatlakozott pár hónapja az Lrnet-be, azt cserben hagyta?

    Kedvelés

  2. WSKRISZ a feltöltő kártya két részre oszlik:
   1. egy kedvezmény egyenlegre -Y ide kerül a befizetés, ami levásárolható
   2. jutalék/visszatérítés/cash back számlára -> ide pedig a befizetések után járó jutalék és a vásárlások után járó visszatérítés kerül

   Tehát a befizetett pénzed a kedvezmény egyenlegre kerül, amit kiegészítenek 160%-ig. Így lesz az 5000 EUR befizetésből 8000 EUR, amit úgy tudsz levásárolni, hogy ha a dealkodex helyeire ellátogatsz. Ezeken a helyeken a megjelölt kedvezmény mértékéig veszik le a kedvezmény egyenlegről a pénzt.
   A Tesconál ez 3%.
   Tehát egy 5000 EUR befizetés esetén a 8000 EUR egyenlegedet akkor tudod kinullázni, ha 266.900 azaz 266 ezer 900 EUR értékben vásárolsz, ami mostani árfolyamon 87 millió 440 ezer Forint !!!

   Egy 10%-os partnernél értelemszerűen 80 ezer EUR értékben kell vásárolnod, ami 26 millió 200 ezer Forint.

   DE mennyi is a valódi kedvezmény?
   Ha megvizsgálod akkor azt fogod találni, hogy igazából nem ennyi a valódi kedvezményed hiszen azt az összeget költheted el, amit befizettél, vagyis ha nem egészítenék ki 160%-ra, akkor nem is lenne kedvezményed.
   A kedvezményre költhető pénzed az valójában a 100% feletti rész, azaz 60%-os vagyis az 5000 EUR esetében ez 3000 EUR.
   A tesco esetében ezzel az összeggel számolva a valódi kedvezményed ~1,2% lesz.
   10 %-os partnernél a valódi kedvezmény ~4% lesz.

   Ennél a TESCO pontgyűjtő kártyája is előnyösebb, hiszen 200 Ft-ként kapsz 1 levásárolható forintot, ami 5% kedvezményt jelent a számodra. Ja és itt nem kell előre befizetned pénzt és még pénzedbe se kerül.

   A mostani számokkal a jutalékok kifizetése után a cég cash flowja még mindig mínuszos, ezért ha a karrier terv szerint fizetik az MLM ügynököket, akkor a rendszer nem tudja kitermelni a fenntartási költségét.

   Miért?
   5000 EUR befizetés -> 80% jutalék szeptember -> 4000 EUR kifizetés a szponzornak, felsővonalnak.

   160 % jóváírás a befizetőnek -> 8000 EUR, de már tudjuk, hogy ebből valóban levásárolható 3000 EUR az ÁSZF szerint.

   DE a matek nem jön ki, hiszen:
   5000 EUR befiz – 4000 EUR jutalék = 1000 EUR
   ami kevesebb, mint a levásárolható 3000 EUR.

   Tehát a matek szerint a feltöltőkártya mínuszba került, pontosan -2000 EUR a feltöltőkártya valódi állása, szemben a 8000EUR mutatott egyenleggel.

   40%-os jutalékkifizetés mellett lennének nullán és akkor a cégnek nem voltak költségei, nem termelt profitot.

   Mint írtam csak addig fenntartható a rendszer míg a befizetések száma nem borul meg.
   A többi pedig csak blabla a cég körül…

   Kedvelik 1 személy

   1. István, szerintem ezt számold újra. Márcsak azért is mert a prelaunchnak vége és mindenki ki lett fizetve! És a kedvezmény számlán már 200% lett jóváírva!
    “Ennél a TESCO pontgyűjtő kártyája is előnyösebb, hiszen 200 Ft-ként kapsz 1 levásárolható forintot, ami 5% kedvezményt jelent a számodra. Ja és itt nem kell előre befizetned pénzt és még pénzedbe se kerül.” 200 ft-ként 1 ft, az 5%? Nem 0.5%? 🙂 A Freedomnál 3%, tehát 6x jobb, igaz itt előre kell fizetni.

    Kedvelés

 11. Szerintem végtelenül egyszerű a dolog: akinek nem felelnek meg a freedom xpress üzleti vagy vásárlással kapcsolatos feltételei, az NEM foglalkozik vele. Ennyi. Most mi itt olyan dolgokról beszélünk, ami még meg sem történt. Honnan tudjuk, hogy mi lesz belőle? Vagy ti tudjátok? Szarok én rá, hogy ki mit mond, ha nekem kifizetődik, akkor foglalózok, ha pedig nem, akkor nem. Ennyire egyszerű ez, szerintem. Én mindenesetre nem keverném ponzi üzletekkel, szerintem ez rendben van.

  Kedvelés

  1. Csináld.. Van olyan ember akinek nem okoz gondot a tükörbenézés azután, hogy hiszékeny, gazdasági analfabéták megkárosításával fizetődik ki az üzlete… Ezen a blogon amit megírtak eddig, invia, agam, a kairost talán másikon, de mind úgy lett… És effelől se legyen kétséged….

   Kedvelés

 12. Jó kis ingyen reklám ez a szervezőknek és a vezetőknek ám amúgy, mert a negatív reklám is reklám, itt pedig konkrét videók és linkek találhatók. Mi dünnyögünk, meg kibeszéljük őket, ők meg napról-napra nagyobbak! :))) Tipikus magyar hozzáállás, ezért utálom ezt az országot, mindig mindenki a másikkal foglalkozik, mást figyel. Kik vagyunk mi, hogy megmondjuk bárkinek, hogy mit csináljon? Észre vettétek, hogy évek óta megy a kairos figyelő blog és ez is egy ideje és? Mi történt? Meg lett büntetve egy AGAM-os, 400.000 forintra? Na ne nevettess, szerinted mennyit keresett? 1 nap alatt annyit! Na meg az AGAM 91 misire? Hogyan? Ki? Hol? Mese! Vicc! Én mondom nektek, hogy ez ingyen reklám nekik! :DDD

  Kedvelés

  1. Nemcsak ebben az országban lett betiltva az AGAM. Nemcsak itt figyelik a gyanús üzleteket, szóval ne próbáld a magyar mentalitást belekeverni, mert nem erről van szó!!!
   Arról van szó, hogy van néhány hálózatszervező, akiknek van egy csomó elvakult követője (akik szintén hálózatszervezők, csak kevésbé sikeresek) és ezek együtt megpróbálnak mézesmázos ígéretekkel palimadarakat beszervezni az éppen aktuális forradalmi rendszerbe. Aztán később kiderül, hogy a fele sem volt igaz, de ők már messze járnak a pénzzel együtt.
   Nem mellesleg, a 2018. január 1. óta hatályos jóval szigorúbb törvény szerint TILOS mindenfajta netes üzletbe ahol pénzügyi keverés-kavarás zajlik embereket beszervezni. Ez vonatkozik az olyan pilótajátékokra is ahol nincs termék a rá felépített MLM hátterében. Lásd. még az AGAM-on kívül InviaWorld, Firstcoin, Minaxcoin, Kairos, satöbbi.
   A freedomnál sincs konkrét termék, csak ígérgetés arra, hogy üzlethálózatoknál lehet vásárolni. Ez részben lehet akár igaz is egy darabig. A hangsúly azonban a nemtudomén hány szintű ajánlói rendszeren van! Hozz be minél több embert, hogy minél több jutalékod legyen. De arra nem gondolnak, hogy egyszer elfogynak az új belépők és akkor azok akik addig jól kerestek vele, már nem fognak több pénzt beletolni. Sokkal egyszerűbb a Suzukival elcsorogni a Tescóba és megvásárolni a napi sört, csak hogy utaljak egy korábbi olvasó véleményére.

   Kedvelés

 13. @Gabo éltem Amerikában és ami szembetűnő különbség köztük és köztünk az a felelősségvállalás az élet minden területén. Nyilván ez adódik a bírósági rendszerükből, hogy szinte mindenért perelheted a másikat. Ebben az esetben nem arról van szó, hogy mindenki a másikkal foglalkozik, hanem arról van szó, hogy vannak emberek, akik módszeresen, évek óta verik át a gyanútlan és/vagy hiszékeny embereket mindenfajta jogi következmény nélkül. Hatalmas milliárdos csalásokat hagyva a hátuk mögött, amivel ők hatalmas pénzeket kerestek és teszik ezt úgy, hogy az egyéni felelősségvállalásukat azzal védelmezik, hogy a cég volt a hibás. Viszont azt elfelejtik, hogy ebben az esetben ügynöki tevékenységet folytatnak, vagyis a cég azért fizeti őket, hogy a marketinggel eladják a cég termékét. Mivel ezen ügynökök a pénzért cserébe olyan dolgokat is állítottak vagy állítanak, melyet a cég soha nem kommunikált, ezért igenis ők tévesztették meg a fogyasztókat a kommunikációjukkal. Tehát egyéni felelősséggel tartoznak azon emberek iránt, akik az ő szavukra fizettek be kisebb/nagyobb összegeket az ilyen cégekbe. Amerikában ezen személyek olyan pereket kaptak volna a nyakukba, amitől egy életre elment volna a kedvük a további hazudozástól. Milliós kártérítéseket kellene kifizetniük a megkárosított személyeknek.
  Továbbá szerintem ez az oldal nem arról szól, hogy másokkal foglalkozzon, ha nem arról, hogy felhívja a figyelmet a gyanús cégekre és személyekre. Ha ezzel a működéssel csak pár embert megment attól, hogy milliós károkat szenvedjenek el, mint ahogy ez megtörtént sok emberrel a SiteTalk, Botanoo, Ausante, OneCoin, InviaWorld, Crypto888, FirstCoin, JAAG Coin, CarbonDiamond, Sciennet, Lyoness, PrimeLife, FireFly, WorldVentures, Gold, Qauntum XXL, FX21, 3TGFX, Agam/Questra, Organic Mission, FamilyBenefit, FREN, SEN és napestig sorolhatnám üzletekben, már megérte a működését!
  Sok ember veszítette el az évek óta felhalmozott megtakarítását az ilyen emberek miatt.
  Remélem, hogy a január 1-jén bevezetett új magyar törvényeket betartva a károsultak megteszik a feljelentéseket és elkapják ezeket a módszeres csalókat!

  Kedvelik 1 személy

  1. Csak mielőtt baromságokat írtok: azért legalább utánanézhetnétek, hogy melyik kamu dolog valójában, és melyik nem az. A korrekt alapon működő cégeket, ne vegyük már egy kalap alá a csaló, ponzirendszerekkel! Tájékozódni Hölgyeim/Uraim, tájékozódni!

   Kedvelés

   1. Megtettük, tájékozódtunk. sőt veled ellentétben ki is számoltuk hogy ilyen bónuszokkal és ilyen jutalékokkal nem lehet a “cég” túl sokáig működőképes. Csak addig, amíg jönnek az újabb birkák. Tehát a cikk nem baromság…

    Kedvelés

   2. Egyeznem kell veled Nagy Tibor. A cég teljesen rendben van és nem látom miért tünne el.
    Admin: milyen bónuszokat nem lehet kifizetni? Ki ígért itt bármilyen kifizetést is, ha nincs mögötte teljesítmény? Pont ez a lényeg, hogy a cég SEMMIT nem ígér! Ha van elég csomag vásárlás, eléred az adott szintet, akkor van bónusz, habár nem tudom milyen bónuszra gondolsz.

    Kedvelés

   3. Ramentem a ceg honlapjara es Facebook oldalara. Mind stilusaban, mind mondanivalojaban koveti a klasszikus ponzikat. Nem derul ki miert jo a termekuk, de a tulhangsulyozott luxusutazas es a kenyszermosoly a disztributorok arcan elrettentett. Persze ezek onmagaban nem bizonyitekok. Akinek van gyomra az csinalja.

    Kedvelés

 14. Véleményem szerint az oldalon emlegetett emberek nem az adott cégek tulajdonosai. Gondoljátok, hogy tudatosan vertek át embereket, vagy egész egyszerűen ők is megszívták? Mert rohadtul nem mindegy! Valaminek az elején lenni, nem ugyanaz, mint tudatosan átkúrni az embereket! Én mondjuk Gyurit ismerem személyesen és nem egy csalónak ismerem, sőt! Nem védeni akarok senkit, de nem lehet az, hogy azért nem vonhatók felelősségre, még 2018-ban sem, mert egyértelmű, hogy ők is áldozatok?

  Kedvelés

  1. Most vonták felelősségre R. Leventét (KMD) 400.000 Ft-ra. Mondjuk, szerintem inkább 4 millióra kellett volna, mert ennyit meg sem érzett. Meg is szüntette rögtön a KMD Holding weboldalát, gondolom megkérték rá szépen hogy fejezze be. És azt is gondolom, hogy legközelebb már nem ússza meg ilyen barátságosan kicsi összeggel. Amúgy el is tűnt szépen az Inviás Facebook csoportjából, mint a kámfor. Se kép, se hang 1 hónapja. A károsultak meg csak pislognak, pedig szólva ott is többször.
   Sz. Gyuri valóban senkit nem érdekel, annál inkább az hogy megint kamuzott a belinkelt videóban. Az elbukott AGAM webirodájáról beszél és fogadkozik hogy “soha többet”! Miközben éppen most zárt be az Invia world és a minax coin sem éppen egy matyóhímzés. De ezeket valahogy átugrotta és már az Élet itala üzletet reklámozza. Attól, hogy nyilvánosan mossa kezeit, az nem mentesíti, hogy behülyített több száz embert. Mellesleg tőle is jött fenyegető levél, hogy feljelent, ha nem törlöm a nevét meg a honlapjára mutató linkeket. Merthogy ő egy áldozat. ha ő a piramis csúcsához közel áldozat volt, akkor mit mondjanak a többiek. Ők nemcsak a befektetett munkát vesztették el, hanem a pénzüket is. Sz. Gyuri legalább kivette amit berakott és “nagyon jól élt” – ahogy utal is rá a videóban.

   Kedvelés

   1. Véleményem szerint, senki sem lett kényszerítve az Agamba! Én is tettem be pénzt és szépen is kerestem vele és azok is akik hozzám csatlakoztak. Amit én megfigyeltem: rengeteg a kapzsi ember, akik nem vették ki a pénzüket csak forgattak mindig vissza, többre várva! Sokan megszivtak az biztos, de a spanyol srác most is ígérgeti, hogy újra indul hamarosan. Ha viszont az be igazolódik, akkor megint nincs miről beszélni habár én nem tartom valószínűnek, de sosem tudni. Tiltottnak tiltott volt már egy éve Magyarországon a toborzás ugye, de azóta áll is az üzlet, azaz nem fizet. Mindenesetre én sokkal többet ki tudtam venni mint amit be toltam és üzletet nem építettem csak pár embernek szóltam persze megjegyezve: ez egy nagyon rizikós befektetés. Meglátjuk mi lesz. Az ügy amúgy azt hiszem le is zárult most a 91 millás bírsággal, habár nem tudom kit büntettek. :)))

    Kedvelés

  2. Hogy lenne áldozat amikor akkora plusszal szált ki az agamból meg a inviából, hogy nagyon sokan megirigyelnék. Legalább ne kérkedne saját maga is vele mint pl a legújabb videójában is. Továbbá mindkét esetben, MNB, portfolio, és számtalan vonalon előre volt vetítve már a legelején az üzlet vége. Annál azért ő intelligensebb ember, hogy ne látta volna át, hogy mi a szitáció. Amit az agam, illetve ő igért, egy minimális pénzügyi ismeretekkel rendelkező ember számára 100%-ig bizonyos volt, hogy nem működhet, átverés. Ezt tényleg csak a “hülye” nem tudta. Volt sok. Miért törölte azokat a kommenteket/embereket amik/akik érvekkel, tényekkel alátámasztották, hogy nincs rendben az üzlet??? Mert semmi más nem érdekelte csak, hogy minnél több pénzt keressen belőle. Abban is biztos vagyok, hogy neki nem volt sok miliója a befektetés részében…… De ha meg mégis ennyire pénzügyi analfabéta, hogy ajánlhatta rengeteg embernek, hogy fektesse be százezreit, milióit akárhova is? Akkor is felelősségel tartozik és elő is lesz véve majd egyszer. Ha nem a questra vagy az invia akkor majd egy 5. v 10. üzletért, mert lesznek még.. Persze áldozat…így próbálja beállítani magát sok másik hasonló rablóval együtt akik beutazták a világot és 10 miliókat kerestek igazi áldozatok kárán.

   Kedvelik 1 személy

   1. Így is lehet mondani, de úgy is, hogy beszéltek a dologról a honlapjukon és akinek ez tetszett az csatlakozott. Én így csatlakoztam és nem bántam meg. Tudtam, hogy veszhet a pénzem és mégis így döntöttem. Jól jártam, de persze nem mindenki van ezzel így. Ezért még nem szar ember a Gyuri.

    Kedvelés

 15. Ő is csak bemutatta a honlapján a termékeket mégis megbüntették:
  Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Albaland Kft.-nek, a belize-i PINK ROCKS GROUP Ltd.-nek és a két cégben tulajdonos W. Attila magánszemélynek, hogy jogosulatlanul jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzenek – írja az MNB pénteki közleményében.
  https://index.hu/gazdasag/2017/09/29/gyanus_brokerhalozatot_kapcsolt_le_az_mnb/

  Ha bármelyik itt emlitett embernél bebizonyosodna, hogy végeztek függő ügynöki tevékenységet, illetve közvetítettek-e üzletszerűen pénzügyi szolgáltatást akkor azonnali büntetést kapnának.
  Az eddigi szerencséjük ezeknek az MLM hiénáknak, hogy jogilag egy ingoványos talajon mozogtak/nak és talán mostanáig nem jelentette fel őket senki.

  Kedvelés

  1. W. Attila vastagon benne volt az Inviában is. Egy ismerősöm, aki rajta volt a hírlevelén, szólt is neki, hogy az Invia egy kamu cég, kamu bányászgépekkel, de nem hallgatott rá. Azóta már ő is tudja. Egyébként kezelt forex számlás szolgáltatásokat hirdetett korábban, azért kapta a büntit.

   Kedvelés

 16. @WSKRISZ Sok cég kimaradt például Empower Networkben is részt vettek 😀

  De volt itt ACN telekommunikációval, Kairos tárhely szolgáltató, ami ellen még most is folyamatban a nyomozás, tiltott piramisjáték ügyében.
  Volt nekünk FreedomRocksunk is, EmGoldex-es aranyunk, rövid lefolyású BitConnect-ünk.
  TVI Expressz utazási klub, aminek a másolatai vannak most a piacon.

  ZeekRewards licitálós cég is volt, ami kísértetiesen hasonlít a Freedom Xpress licit oldalára. Az aukciókból csak napi 10-15 ezer dollár folyt be, miközben az új belépők pénzéből naponta akár 3 millió dollár is bejött, amire több tízezer dollárnyi kamatot/jutalékot kellett kifizetni.
  Végül 2012-ben az amerikai értékpapír-felügyelet (SEC) kapcsolta le őket pilótajáték szervezés és tiltott pénzügyi szolgáltatás miatt. A hatóságok szerint nagyjából 40 ezer magyar állampolgár volt érintett az ügyben.

  Mostanában pedig jönnek a kamurobotos Kriptovalutával kereskedő mlm cégek, hatalmas hozamokat ígérve….

  Szóval van mit a tejbe aprítani 😀

  Kedvelik 1 személy

  1. Ja, tényleg a blogos okosság. 🙂
   Óhh, meg a ZeekRewards. Azt is nyomták anno.
   Mi van Gaál Róberttel? Hányan vettek kecót a rendszerével?
   Gyólai Gyuriék most hol nyomják? Organic Missionnak is van már klónja?

   Kedvelés

 17. Valami máris történt volna a Freedom Xpress háza táján? Gyura barátunk összes videója elérhetetlen a témában.

  Kedvelés

  1. ha jól emlékszem, a csatlakozz.eu hozzá tartozik (whois alapján mindenképpen), az is elérhetetlen. a videók sem unlisted vagy privat státusztba kerültek. fura.

   Kedvelés

 18. Gyólai Gyuri ha jól tudom, akkor nem MLM-ik. Privát szférában cégalapítással foglalkozik.

  Varga Anita Holistic Coach lett és DoTerrázik, ahol aroma terápiás tréningeket tart. Magyarországon eltiltva a cégalapítástól. Most angliai bejegyzésű céggel tolja a holisztikus edzősködést.

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100015771933832

  Varga Balázs (Anita testvére) Freedom Xpress tulajdonos.

  Ludmánról nincs infó, de őt is eltiltották a cégalapítástól.

  Csereklei és társai ellen szerintem megy továbbra is a vizsgálat.

  Ládi Szabolcs próbálkozott több céggel, de nem indult el neki.

  Ferenczi István OMI másolat LongLife System MLM cége is véget ért, most valami AllDubIn-t online store mlm-ben indítottak. https://www.facebook.com/Steve-Ferenczi-394675997379668/

  Herváth Attila Black triple Dupla Blue Diamond Organic Mission nagyvezető lekvározik a Flavonmax-nál

  Antal Vali kivált az Omi-ból szakértő társként bionom webshopot üzemletettek Nagy Csabával és Seres Istvánnal, ami nemrég ment csődbe.

  Berczeli Endre mega giga Diamond Long Life-ozott, most a legutóbbi infók szerint DoTerra van Anitánál.

  Gaál Róbertról nincs infó. Mondjuk azt se felejtsük el, hogy ő volt az egyik ember Bernula Árpád mellett a Family Benefitt fogyasztói klubbos átverésben is 2009 környékén.

  Bernula Árpád megjelent a LongLife-nál is, majd ő volt a hálózati vezető a FirstCoin átverésben. https://www.youtube.com/watch?v=Uci1Ho1xTNo

  Kedvelik 1 személy

   1. A másik CEO, Bognár Péter, az Inlernetből jött, ami a Sciennet utódja és a Lyoness klónja. Ott vezérigazgatóként szerepelt Leinemann Zsolt strómannjaként. Bognár már a Sciennetben is magasra vergődte magát.
    Gaál Róbert nevéhez kötödik még a FREN nevű (hitelcsapdából az álomházba) rendszer, ami az egyik legmocskosabb lehúzás volt az országban.

    Kedvelés

  1. Köszi a listát!
   Szinte mindegyikről olvastam/halottam valamelyik bukott rendszerből.
   Bernula Árpi már 2004 körül akkor még Offrisk céggel nyomult. Na ki volt akkor abban a biztosításos mlm-ben (pilótajáték) még benne? Gaál Róbert. 🙂
   Aki ugye az alábbi álomlakásos mlm-et alapította, aztán a bedőlés után újra akarta állítólag még kezdeni.: http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/cikkek/2014/04/02/felhaborito_csalas_az_utolso_penzuket_is_kicsaltak
   Akkor egyszerűen nem hittem benne és igazam lett.

   Kedvelés

   1. Bernula Árpi 2 éve börtönbe ül egy romániai biztosítós-befektetős csalás sorozat elitéltjeként.

    Kedvelés

  2. Ferenczi István a Longlife óta a harmadik országba készerült menekülni. Először Angliában próbált szerencsét, majd Ausztriába tette át a működését, most pedig Spanyolországban próbálja megvetni a lábát a Revonet Klub nevű új szélhámosságával. A legszomorúbb az egészben, hogy még mindig meg tudja etetni azt a maroknyi 10-20 embert a folyamatos hazugságaival és ebből baromi jól elvan a huszonpár éves “feleségével” és a pár éves fiával. Mondjuk nem sajnálom tőle, mert veri a jó Isten rendesen, hogy lassan 60 évesen egy két évente szedni kell a betyárbútort és viharos sebességgel mindent hátrahagyva menekülnie kell. Én mondjuk csak azon csodalkozom, hogy eddig még egyetlen ember nem verte szájba, vagy nem ásta be nyakig egy gödörbe valahol, hogy elmélkedjen egy kicsit, hogy hány és hány ember életét tette tönkre a folyamatos hazugságaival és átveréseivel. Bár van egy régi telepes mondás mely szerint “fehér ember nem felejt, és csak a hegyek nem találkoznak”.

   Egyébként ha már itt tartunk, Berczeli Endre teljesen lecsúszott és eltűnt, szerintem már ennivalóra sincs pénze. Ugyanígy Hirth Attila aki Bernula Árpád nagy spanja volt, ő is eltűnt mindenhonnan törölte magát. Bernulának még van 1 éve a sitten, ahol két éve ül, kiváncsi leszek mit fog kezdeni magával a szabadulása után.

   Kedvelés

   1. De téged bármikor szájba verne, látva, hogy az egyik legjobb barátja nevét bitorolva rágalmazód te görény

    Kedvelés

 19. Én törzsvásárlói tag vagyok. De szeretném tisztázni, hogy Gyura Attila és Frink Szabolcs nem tulajdonosok!!!! Csak átlagos törzsvásárlók mint én. Tehát ne keverjük ezt a két embert a Freedom rendszerébe mert NEM tulajdonosok!

  Kedvelés

 20. A cikk amiről szó van. Említi és kiemeli az elején. Ha elolvassa mindenki akkor érthetőnek tűnik,, hogy tulajdonosoknak állítják be a Freedomnál. Tehát NEM tulajdonosok! Majd ha él még ez a poszt 1 év múlva vagy sikeres leszek akkor megírom véleményem. Jelenleg 50 euróssal indultam. Váltottam 250 eurós csomagra. Kiváncsi vagyok a havi 1 részesedésemre is! Már ha fizetik szerintem megérte!

  Kedvelés

  1. Valóban kissé talán félreérthető a mondatszerkezet. A videóbemutatóra vonatkozik, hogy Gy. Attila jegyzi – nem pedig a Freedom Xpressre.

   Egy észrevétel ami az általad írt 1.havi kifizetésre vonatkozik – hogy szerinted megérte ha kifizetik. Kérdésem: És azoknak is vajon megérte-e, akik mondjuk alád regisztráltak, de soha nem fognak kapni utalást? Feltéve hogy vannak refjeid. De gondolom vannak, hiszen azért kapsz jutalékot. Soha nem elég arra gondolni, hogy te már jól jártál és akkor el van intézve! Mi lesz a többiekkel, akik a piramis alsóbb részein vannak?

   Kedvelés

 21. Hát gyerekek, úgy állnak a dolgok, hogy ezek a srácok megcsinálják a Freedomot!!!!!!! Tetszik vagy sem, ez egy valós üzlet és bizony MŰKÖDIK!!!! Hálás vagyok szponzoromnak, Gy. Attilának és F. Sabolcsnak, akik segítettek és segíteni is fognak elérni a céljaimat, idáig 2 milliót forintot kerestem!!!! Éljen a Freedom Xpress Global törzsvásárlói rendszer!!!!!!!

  Kedvelés

  1. Hurrá! Sokszor elmondtuk már, hogy minden piramis jól működik az elején. Minél korábban száll be valaki, annál többet fog kaszálni, az alatta jövők után. Vajon az 5 vagy 8 szinttel lejjebb lévők is ennyire elégedettek? De azért mi drukkolunk. Ha nem is nektek, de azoknak mindenképpen akik mostanában lépnek be a rendszerbe, mert rájuk fér…

   Kedvelés

   1. Admin, szerintem te egy balf@sz vagy! Nem vagy képben, csak vered itt a nyálad, NÉVTELENÜL, egy wordpress által futtatott szerveren! Embereket pocskondiázol, megnevezel, nem félsz a karmától? Mert ez vissza fog ám ütni egyszer! Tudod mikor lennél te hiteles? Ha a Magamról menüpontban látható lenne a neved és esetleg a képed, de ahhoz kispöcs vagy! Miből gondolod, hogy az emberek elhiszik amiket itt írsz? Vagy talán attól tartasz, hogy valaki megkeres? Miért rejtőzködsz, mester? Vállald fel magad! Légy férfi, légy ADMIN!

    Kedvelés

   2. Tisztelt TEK! A sértő és a személyeskedő megnyilvánulásaidra nem kívánok reflektálni. Azok téged minősítenek. A stílus maga az ember!
    Pocskondiázás??? Esetleg nézd végig ezen emberek eddigi tevékenységét. Senki nincs megnevezve, csak a keresztnév. Az összes üzletük bedőlt és utána ugyanaz a forgatókönyv zajlott minden esetben. Árulkodó videók és írások törlése a webről, youtuberól, stb. Nyomok eltüntetése! Ezek után nem hiszem, hogy az én karmámmal kellene foglalkozni. Vissza fog ütni a sok átverés, de nem nekem, hanem az általad védett embereknek, akik minden évben hoznak egy tutti új bizniszt, ami aztán befuccsol. Mások kárán gazdagodnak! Kárvallottak vannak, de a főszervezők mindig megússzák és máris mennek át a következő cégbe. A sok birka pedig újra és újra követi őket. Az külön sajnálatos, hogy te is ezen állatfajhoz sorolod magad, ezek szerint. Jó bégetést.

    Kedvelés

 22. Mondja ezt ki? Azaz ki vagy te, Admin???
  Anonim kis senkiházi!! Miért nem vállalod fel magad? Kis istent játszol egy anonim szerveren??? Te vagy a megmondó gyerek? Adj esélyt akkor a reagálásra, ne anonim módon bégess!!!

  Kedvelés

  1. Kaptál esélyt a reagálásra – ha jól látom! Akkor nem tudom mit pampogsz arról, hogy adjak esélyt. Ha akartam volna, nem jelent volna meg egyik nagyívű hozzászólásod sem. De, mint látod kaptál esélyt, hogy kifejtsd a véleményed. De a jelek szerint csak arra volt jó, hogy sértegess. Nem érdekelnek a sértéseid amiket a fejemhez vágtál. Nem létező gombokat nyomogatsz – ez az igazság. Nem én bégetek, nem vagyok benne a freedomos birkanyájban 🙂
   Mennyivel lennél beljebb, ha tudnád a nevemet? Elégedj meg azzal, hogy írhattál ide. Meg is köszönheted a lehetőséget hogy egy elég nagy látogatottságú oldalon hozzászólhatsz, bár nem tartok rá igényt.

   Kedvelés

   1. Azért szeretném a neved tudni mert találkozni akarok veled! Ha ez lehetséges, és ezzel nem vagyok egyedül azt hiszem! Beszéljük ezt meg személyesen! Benne vagy?

    Kedvelés

   2. Miért kéne találkoznom valakivel, aki minden hozzászólásában megpróbál sértegetni, senkiházizni, balf@szozni, stb, ? Hmmm? Kösz, inkább kihagyom, mert meg szoktam válogatni hogy kivel találkozom és te nem tartozol ezek közé.
    De mindezeken felül sem értem mit kellene nekünk egymással megbeszélni? Az eddig bebukott üzletekről szeretnél beszélgetni, vagy a jövőben bebukó üzletekről? Mindenkivel találkozni szeretnél, aki más véleményen van mint te, és le is meri írni? Felesleges felvetés.

    Kedvelik 1 személy

 23. LOL kivalo nev, mert tenyleg egy rohej amit irsz. Persze, majd talalkozni fognak veled, mert nem birod felfogni, hogy az emberek 99%-a irtozik az MLM-es lehuzasoktol. Tiszta rohej. Mega LOL

  Kedvelés

 24. A Freedom Xpress Global is csak egy Lyoness klón. Törzsvásárló, termékpartner, nem kell mást csinálnod csak amit eddig, és csak azt amit mindenki csinál, vásárolni a termékpartnernél, blablabla…
  A jövőbeli vásárlásaid árengedményeit meg előre befizetheted, hogy “gyorsabban” haladj, hamarabb jutalékot szerezhess a rendszerben, és ami a lényeg, hamarabb jutalékhoz juttasd a beszervezőidet. 🙂
  Jah! És nem veszthetsz semmit, mert a befizetett pénzed KIEGÉSZÍTVE levásárolhatod!
  Tehát, simán megteheted, hogy a befizetett 5000 euródat kiegészíted még 95000 euróval, és máris levásároltad egy 5%-os termékpartnernél… SZUPER!
  Ügyes piramisjáték, jó álcázással. Nem véletlen, hogy ilyen népszerű.
  Persze, amit előre befizetsz, annak semmi köze a vásárláshoz, hiszen azt a pénzt a kereskedő sosem kapja meg, de még tudomása sincs róla, mert eleve olcsóbban adja a nagy tételben vásárolt utalványt (említettétek a TESCO-t), vagy eleve olcsóbban, az áengedményt leszámítva számláz a szervező hálózat felé. Így a befizetett pénzekkel szabadon folyhat a játék.
  Jó példa a rendszer működésére a Lyoness, amit tavaly a norvégok és az olaszok is betiltottak, legalábbis a befizetős részét. Norvégiában 9% volt a tényleges vásárlásokból befolyó bevétel, és 91% folyt be a tagok befizetéséből, az olaszoknál ugyanez 16 és 84% volt.

  Kedvelés

 25. Tényleg, Mi van a SEN-el?
  Csak azért kérdezem, mert Ács Tudommikorkellelépni Zoltánt is a Freedom Xpress Global köreiben látom.

  Kedvelés

  1. Egy ideje nagyon kussolnak az ebbe az üzletbe “dolgozó” egyedek. Telítődhetett a rendszer.
   Nem tudom van e jelentősége, de a S.E.N. KFT-nek két hete új ügyvezetője és egy személyben tulajdonosa lett. Egy számomra ismeretlen nőszemély, külföldi tartózkodási hellyel. A céggel egyedül egy semmit mondó linked profil köti össze. A lelépős Zoli csapata is szépen nyergel át a Freedomba. Ezek nem túl jó jelek az autóra váróknak. De ha nem jön össze a SEN-be, a freedomba is lehet 90%os engedménnnyel csupa szép és jó dolgokat kapni:)

   Kedvelés

 26. Bocsi, ezt muszáj megosztanom.
  LOL kollégát is egy hasonló kvalitású hálózatszédítőnek képzelem. 😉

  Kedvelés

 27. A SEN “előadásait” egy pár héten keresztül figyeltem, de az kimerült abban, hogy egy nő Ausztriából mindig ugyanazt a bullshit-et nyomta.

  Kedvelés

 28. Olvasgatom itt a bejegyzéseket, mint Freedomos tag és azon filózom, hogy vajon ez az egész poszt meddig aktuális még???? Mert amit irtatok, szerintem egy az egyben mehet a süllyesztőbe. Több okból is, de most erre inkább nem térek ki, mert úgyis felesleges. Csak kicsit inkorrektnek tartom, hogy próbáltok embereket és cégeket lehúzni úgy, hogy igazából SEMMI ALAPJA AZ EGÉSZNEK! A Freedom esetében semmi, nagy kamu szöveg az egész! Vagy a cikk írója nem követi ez eseményeket? Valóban úgy gondolja itt a főúr, alias admin, hogy ennek a posztnak még van helye ezen az oldalon? Képben vagytok “barátaim”? Vagy csak gyűjtitek a google AdSense kattintásokat, mint ahogy azt a külföldi oldalak teszik? Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy egy valós, létező profi Céget próbáltok így befeketíteni b..meg … nincs rendben, de főleg azokat az embereket akik ebben tevékenykednek! Gusztustalan ez az anonimitás mögé bújdosó vélemény nyilvánítás! Üdv.

  Kedvelés

  1. Nincs a honlapon saját adsense bannerünk. Amit esetleg látsz, az a WordPress által kirakott banner, tehát ebből a szempontból értelmetlen támadni a Ponzifigyelőt. Ezt már egy külön cikkben egyszer tisztáztuk. Keress rá erre, ha érdekel.
   Ami pedig a véleményedet illeti, jogod van hozzá. Láthatod, hogy a te véleményedet sem töröltük vagy utasítottuk el – nem próbáljuk elhallgatni. Nekünk más a véleményünk, mint neked és jogunk van leírni, de természetesen figyeljük az eseményeket és amint lesz érdemi változás a koncepcióban, akkor a változásokat közölni fogjuk. Akkor is, ha jó irányba indul a történet. Hogy mennyi alapja van az írásunknak, az pedig ki fog derülni. Szerintünk sok alapja van, mert nem ez az első ilyen jellegű vállalkozás, és ha nem lennének benne azok a hálózatszervezők, akik évek óta reklámoznak sorra összeomló pilótajátékokat, valószínűleg mi sem foglalkoztunk volna az FXG-vel. Miattuk viszont felettébb gyanússá vált az egész történet. A védelmedbe vett személyek eddigi “munkássága” jó ok rá, hogy gyanakodjunk és ne higgyünk el nekik elsőre semmit. Majd ha a rendszer hosszú távon bizonyított, akkor fogunk írni egy elnézést kérő cikket. De az még sokára lesz.
   Ami a névtelenséget illeti, nos te sem a saját nevedben írtál, ezáltal tehát te is gusztustalanul, név nélkül szólsz hozz valamihez.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s