SEN – azaz Shopping Empire Network

A SEN (Shopping Empire Network) nem most bukkant fel a semmiből, hanem legalább 1,5 éve szedi áldozatait szerte az interneten. Volt már korábban hasonló autós biznisz – azok is 1-2 év működés után tűntek el a süllyesztőben. Ugyanez a scenario várható ezúttal is, hiszen semmilyen bizonyítható gazdasági tevékenység nem észlelhető a cég mögött. De miről is van szó?

Az ajánlat a következő: egy bizonyos összegű tagdíj befizetése után jogosulttá válunk arra, hogy továbbajánljuk a SEN-t és ismerőseink beszervezéséért cserébe kapunk egy új autót három évre a cégtől, aminek fizetik a járulékos kiadásait, miközben egyéb jutalékokat is kapunk passzív jövedelemként az alattunk épülő hálózatból.

A tagoknak minimálisan 11.000 forintos havidíjat kell fizetniük, amiért cserébe kedvezményeket kapnak a webshopban illetve jogukban áll más embereket is berántani a kecsegtetően hangzó lehetőségbe.
Van egy drágább tagsági szint is ahol  havi 96.000 Ft a díj és ahol korlátlan számú új “munkatársat” szervezhetnek be a hálózatszervezéssel foglalkozó tagok.

Az előnyök a következők:
– a SEN 3 évre kölcsönad egy új autót, fizeti a kötelező biztosítást és CASCO-t
– a cég fizeti a felmerülő szervíz költségeket
– fizetnek egy garnitúra téli abroncsot
– havi üzemanyag költséget 1900 EUR értékhatárig
– a program (futamidő) végén, a kölcsönvevő megvásárolhatja az autót, a cég által megbecsült áron.

Az autó megszerzésének feltétele, hogy a havi 35 eurós tagdíj mellett egyszeri 270 eurót is be kell fizetni és utána kötelezően nekiállni az új tagok toborzásának. Ha nem veszel részt a toborzásban akkor autód sem lesz soha. De tapasztalataink szerint nem tudsz annyi embert beszervezni, hogy ténylegesen autóhoz is juss.
A beszervezett emberek után egy kupon rendszerben kapod a jutalékot. Az első autót pedig 15.000 EUR értékben lehet választani, de később magasabb áron is hozzá lehet jutni drágább autókhoz.

Ez mind nagyon szépen hangzik, de gyakorlatilag kb. 1000-ből 1 embernek – ha sikerül – a rendszerben autót kapni, akkor sokat mondtunk. Többnyire csak a havidíjak befizetése történik, ami folyamatos pénzügyi utánpótlás a piramisban, mert mindig lesznek akik befizetik a havidíjat abban a reményben, hogy hátha a következő hónapban találnak egy madarat, akit be lehet fogni.

Néhány érdekesség még, ami igen kétségessé teszi ezt a “fantasztikus” lehetőséget:
– a társaságot egy óriási, 20-30 országban is megjelenő, angliai központú céghálóként hirdetik a SEN ügynökei. A valóság viszont az, hogy a SEN tulajdonosai kivétel nélkül magyarok. Egy békéscsabai vállalkozó és egy eleki házaspár nevén fut az egész kóceráj.
– A cég egy brightoni cégtemetőbe van bejegyezve, sok más magyar tulajdonú mikrovállalattal együtt. Ennyit arról, hogy angol vállalatról beszélünk.
– A cég magyarországi tevékenységét végző, békéscsabai Shopping Empire Network Kft. 2006-ban került bejegyzésre, korábban Lasmon Kft.-ként működött, jelenlegi formájában 2014 szeptembere óta van a piacon.

Ha még ezen információk után is van kedved áldozattá válni, sőt más gyanútlan embereket belerángatni egy kétes üzletbe, akkor lelked rajta!

A SEN tevékenységére már a MNB Piacfelügyelete is felfigyelt, ki is adtak egy közleményt arról, hogy a társaság engedély nélkül végez befektetési tevékenységet Magyarországon.

A 2018. januárjától életbe lépett törvény szerint pedig mindenki, aki részt vesz ezen cég ajánlatainak a terjesztésében, engedély nélküli ügynöki tevékenységet folytat és bűncselekményt követ el!

 

 

Reklámok

9 thoughts on “SEN – azaz Shopping Empire Network

 1. Ács Zoltán, az egyik főszervező azt próbálja elhitetni (meg gondolom a többi is), hogy a cég által kifejlesztett és eladott softwarekből tudják fedezni. Semmi infót nem találni ezekről a softwarekről. Egy ilyen iparágban működő cégnek még csak egy rendes honlapja sincs, semmi.. Az angol cégnek is érdemes lenne utána nézni, de elég sokat mondó, hogy a Kft nek nincs ilyen jellegű tevékenysége a 2017-es árbevétele pedig mindösszesen 647 ezer forint….

  Kedvelés

 2. A Freedom Xpressről lesz bejegyzés? Boldog-boldogtalan ez tolja a régi trógerek közül (akiknél pl. az Invia hip-hop eltűnt…)

  Kedvelés

   1. [irónia be]
    de ez most biztosan más! 😉
    Frink és Gyura úr annyira magabiztosan állítják, hogy ez valami forradalmi! Az ajánló videó is komoly zene, csillámok, füst, csak igaz lehet! Szilágyi úr is hamarosan be fog szállni (titkos webinart is tartott, de egyelőre semmi konkrétum: https://www.facebook.com/groups/azvagyokakimegcsinalja/ )
    meg lehet érteni őket, az Invia “jogtalan” ellehetetlenítése után van most sok-sok szabadidejük.

    apropó: Frink ott hagyta a minax coint, már nem szerepel a “szakemberek” közt.
    [irónia ki]

    Kedvelés

 3. Nagyon ertelmes cik foleg azoknak akik keresik azt ,hogy hogyan nemlehet , nemmukodhet, es egyszeruen inkab semmit nemtesznek le az asztalra mielot vekep kiprobalnak. Sok sikert es konstruktiv hozaszolast kivanok. 🙂

  Kedvelés

  1. Ha ez a cikk mondjuk az Index.hu-n vagy a Portfolio.hu-n jelenne meg, akkor bizonyosan revideálnám az elképzeléseimet. Így viszont, hogy csak egy ennyire mértékadó honlapon írták, mint amilyen ez a “Mezőföldi Élet”, hát a mosolygáson kívül nincs túl sok reakcióm. Még annak örülök, hogy nem az UFO magazinban jelent meg az írás, bár ott talán jobban hihető lenne.

   Egy fontos gondolat, amit mindenkinek figyelmébe ajánlok: Minden piramis játék jól működik addig, amíg vannak újabb balekok! De amint elfogynak, összedől a vár.

   A különféle hatósági vizsgálatoknak pedig semmi nyoma sehol. Én is tudok ilyeneket kitalálni. Az Invia World 2018. elején jelentette be, hogy az Ernst&Young auditáló cég fogja őket átvilágítani őket. Hangzatos ígéret volt, sokan be is dőltek és még több pénzt toltak bele, miközben az említett cégnél még csak nem is hallottak az Inviáról. Azóta már az Invia is összedőlt, szóval ne legyenek kétségeink. A SEN is fenntarthatatlan hosszú távon.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s