SEN – azaz Shopping Empire Network

A SEN (Shopping Empire Network) nem most bukkant fel a semmiből, hanem legalább 1,5 éve szedi áldozatait szerte az interneten. Volt már korábban hasonló autós biznisz – azok is 1-2 év működés után tűntek el a süllyesztőben. Ugyanez a scenario várható ezúttal is, hiszen semmilyen bizonyítható gazdasági tevékenység nem észlelhető a cég mögött. De miről is van szó?

Az ajánlat a következő: egy bizonyos összegű tagdíj befizetése után jogosulttá válunk arra, hogy továbbajánljuk a SEN-t és ismerőseink beszervezéséért cserébe kapunk egy új autót három évre a cégtől, aminek fizetik a járulékos kiadásait, miközben egyéb jutalékokat is kapunk passzív jövedelemként az alattunk épülő hálózatból.

A tagoknak minimálisan 11.000 forintos havidíjat kell fizetniük, amiért cserébe kedvezményeket kapnak a webshopban illetve jogukban áll más embereket is berántani a kecsegtetően hangzó lehetőségbe.
Van egy drágább tagsági szint is ahol  havi 96.000 Ft a díj és ahol korlátlan számú új “munkatársat” szervezhetnek be a hálózatszervezéssel foglalkozó tagok.

Az előnyök a következők:
– a SEN 3 évre kölcsönad egy új autót, fizeti a kötelező biztosítást és CASCO-t
– a cég fizeti a felmerülő szervíz költségeket
– fizetnek egy garnitúra téli abroncsot
– havi üzemanyag költséget 1900 EUR értékhatárig
– a program (futamidő) végén, a kölcsönvevő megvásárolhatja az autót, a cég által megbecsült áron.

Az autó megszerzésének feltétele, hogy a havi 35 eurós tagdíj mellett egyszeri 270 eurót is be kell fizetni és utána kötelezően nekiállni az új tagok toborzásának. Ha nem veszel részt a toborzásban akkor autód sem lesz soha. De tapasztalataink szerint nem tudsz annyi embert beszervezni, hogy ténylegesen autóhoz is juss.
A beszervezett emberek után egy kupon rendszerben kapod a jutalékot. Az első autót pedig 15.000 EUR értékben lehet választani, de később magasabb áron is hozzá lehet jutni drágább autókhoz.

Ez mind nagyon szépen hangzik, de gyakorlatilag kb. 1000-ből 1 embernek – ha sikerül – a rendszerben autót kapni, akkor sokat mondtunk. Többnyire csak a havidíjak befizetése történik, ami folyamatos pénzügyi utánpótlás a piramisban, mert mindig lesznek akik befizetik a havidíjat abban a reményben, hogy hátha a következő hónapban találnak egy madarat, akit be lehet fogni.

Néhány érdekesség még, ami igen kétségessé teszi ezt a “fantasztikus” lehetőséget:
– a társaságot egy óriási, 20-30 országban is megjelenő, angliai központú céghálóként hirdetik a SEN ügynökei. A valóság viszont az, hogy a SEN tulajdonosai kivétel nélkül magyarok. Egy békéscsabai vállalkozó és egy eleki házaspár nevén fut az egész kóceráj.
– A cég egy brightoni cégtemetőbe van bejegyezve, sok más magyar tulajdonú mikrovállalattal együtt. Ennyit arról, hogy angol vállalatról beszélünk.
– A cég magyarországi tevékenységét végző, békéscsabai Shopping Empire Network Kft. 2006-ban került bejegyzésre, korábban Lasmon Kft.-ként működött, jelenlegi formájában 2014 szeptembere óta van a piacon.

Ha még ezen információk után is van kedved áldozattá válni, sőt más gyanútlan embereket belerángatni egy kétes üzletbe, akkor lelked rajta!

A SEN tevékenységére már a MNB Piacfelügyelete is felfigyelt, ki is adtak egy közleményt arról, hogy a társaság engedély nélkül végez befektetési tevékenységet Magyarországon.

A 2018. januárjától életbe lépett törvény szerint pedig mindenki, aki részt vesz ezen cég ajánlatainak a terjesztésében, engedély nélküli ügynöki tevékenységet folytat és bűncselekményt követ el!

 

 

Reklámok

SEN – azaz Shopping Empire Network” bejegyzéshez 52 hozzászólás

 1. Ács Zoltán, az egyik főszervező azt próbálja elhitetni (meg gondolom a többi is), hogy a cég által kifejlesztett és eladott softwarekből tudják fedezni. Semmi infót nem találni ezekről a softwarekről. Egy ilyen iparágban működő cégnek még csak egy rendes honlapja sincs, semmi.. Az angol cégnek is érdemes lenne utána nézni, de elég sokat mondó, hogy a Kft nek nincs ilyen jellegű tevékenysége a 2017-es árbevétele pedig mindösszesen 647 ezer forint….

  Kedvelés

 2. A Freedom Xpressről lesz bejegyzés? Boldog-boldogtalan ez tolja a régi trógerek közül (akiknél pl. az Invia hip-hop eltűnt…)

  Kedvelés

   1. [irónia be]
    de ez most biztosan más! 😉
    Frink és Gyura úr annyira magabiztosan állítják, hogy ez valami forradalmi! Az ajánló videó is komoly zene, csillámok, füst, csak igaz lehet! Szilágyi úr is hamarosan be fog szállni (titkos webinart is tartott, de egyelőre semmi konkrétum: https://www.facebook.com/groups/azvagyokakimegcsinalja/ )
    meg lehet érteni őket, az Invia “jogtalan” ellehetetlenítése után van most sok-sok szabadidejük.

    apropó: Frink ott hagyta a minax coint, már nem szerepel a “szakemberek” közt.
    [irónia ki]

    Kedvelés

 3. Nagyon ertelmes cik foleg azoknak akik keresik azt ,hogy hogyan nemlehet , nemmukodhet, es egyszeruen inkab semmit nemtesznek le az asztalra mielot vekep kiprobalnak. Sok sikert es konstruktiv hozaszolast kivanok. 🙂

  Kedvelés

  1. Ha ez a cikk mondjuk az Index.hu-n vagy a Portfolio.hu-n jelenne meg, akkor bizonyosan revideálnám az elképzeléseimet. Így viszont, hogy csak egy ennyire mértékadó honlapon írták, mint amilyen ez a “Mezőföldi Élet”, hát a mosolygáson kívül nincs túl sok reakcióm. Még annak örülök, hogy nem az UFO magazinban jelent meg az írás, bár ott talán jobban hihető lenne.

   Egy fontos gondolat, amit mindenkinek figyelmébe ajánlok: Minden piramis játék jól működik addig, amíg vannak újabb balekok! De amint elfogynak, összedől a vár.

   A különféle hatósági vizsgálatoknak pedig semmi nyoma sehol. Én is tudok ilyeneket kitalálni. Az Invia World 2018. elején jelentette be, hogy az Ernst&Young auditáló cég fogja őket átvilágítani őket. Hangzatos ígéret volt, sokan be is dőltek és még több pénzt toltak bele, miközben az említett cégnél még csak nem is hallottak az Inviáról. Azóta már az Invia is összedőlt, szóval ne legyenek kétségeink. A SEN is fenntarthatatlan hosszú távon.

   Kedvelés

   1. Tele van a cikk ferdítésekkel, hazugságba csomagolt igazságmorzsákkal, szarul tálalva. Hiteltelen és félrevezető. Gusztustalan.

    Kedvelés

   2. Szerintünk az a gusztustalan, hogy emberek százait vagy ezreit verik át hamis ígéretekkel. Ha hiteltelennek találja, ne olvassa ezt a honlapot, de attól még a cikk itt marad.

    Kedvelés

   3. Kedves Olga! Ferdítésekkel, hazugságokkal, és félrevezetéssel nem a cikk hanem a sen van tele. Elhitetik rengeteg együgyű emberrel, hogy ha kicsit dolgozik (indulásnál még ez sem volt feltétel) és persze zsebbe nyúl, kereshet belőle pénzt, autója lehet stb. Holott egyszerű matematika, hogy csak nagyon kevesek kiváltsága lesz ez. Azon keveseké akik elég embert tudnak berántani maguk alá, ami egyre nehezebb. Sőt talán már ki is fújt a rendszer. Hányan kaptak autót és hányan csak fizettek és várnak.?? Az arányok késöbb sem változnak majd…. Szerintem a befizetett pénzét addig vásárolja le 50x áron telefonra, vagy az Ács Sen Zolinál online képzésre:D amíg lehet, mert rövidesen az sem lesz, nemhogy autója…

    Kedvelik 2 ember

   4. Ács Sen Zoli ugyanaz az Ács Zoltan aki benne volt az osszes tobbi MLM szemetben (Onecoin, stb) es hulyere kereste magat a sok bepalizott referalttal?

    Kedvelés

   5. Pontosan, Ő az! Elég aktívan tolta ezt is. Neki már bőven megvan az autója meg a benzinrevaló is, párszor talán körbeutazhatja belőle a földet:)… viszont pár(tíz)ezren pedig egyenlőre csak befizettek és várnak mint a verebek.

    Kedvelik 1 személy

   6. Koszi!

    Magyarorszagon van nehany MLM atvero muvesz, elnezest csapatepito. Ugyanazok a nevek jonnek fel ujra es ujra, csak a program neve valtozik. Onecoin, Firstcoin, Gladiacoin, Bitconnect, Smart Crypto Note es most ez a SEN.

    Szerintem nyissunk mi is egy klassz ponzit, es Acs Zoltan hozza nekunk Magyarorszag leghiszekenyebb aldozatait. Megbizunk nehany embert (cenzort), hogy az osszes ketkedot kitiltsa a kozossegi oldalainkrol. Olga Komaromi kommentjet mentsuk el, mert ez egy tipikus sablon valasz amit mindig bevethetunk a kritikusaink ellen. Talan akad kishazankban nehany ezer balek aki orommel beszall a legujabb piramisba.

    Kedvelés

 4. Azt szeretném megtudni, hogy a neved is mered vállalni? Sajnos a honlapon keresgélve nem találtam konkrét elérhetőséget, csak egy informatikai céget. Ami számomra biztos, hogy nem ők állnak a blog mögött. Aki ilyen dolgokat magabiztosan mer írni az a tények és biztos információ tükrében a nevét és elérhetőségét is vállalja. Gratulálok.

  Kedvelés

  1. Már mások is próbálkoztak ezzel a név dologgal és próbáltak sarokba állítani azzal a felkiáltással, hogy nem vállalom a nevemet és úgy írok. Így volt ez az összes olyan befektetési lehetőségnél, amelyek ellen felszólaltam itt a honlapon, de a múltban is a fórumokon. Mindenhol eszetlenül védték a szektások a szarabbnál szarabb ponzikat, aztán mikor igazam lett hirtelen mind eltűnt. Tévedés azt hinni, hogy a nevemnek bármi köze lenne azokhoz a tényekhez, amiket leírtam. Teljesen indifferens, hogy ki vagyok én! Senki sem vagyok, fikarcnyit sem számít a nevem! Semmit nem tesz hozzá és nem von le a cikkekhez/ből. Szóval, még mindig annyira rendkívül fontosnak tartod a nevemet? Miért?

   Kedvelik 1 személy

  2. Tisztelt Jozsef! Sajnos a jogi helyzet az, hogy a ponzi cegeket a bebukasukig a torveny vedi. Hiaba teljesen nyilvanvalo, hogy piramisjatekrol van szo, aki buncselekmennyel vadolja meg oket birosag ele idezheto. Nem en vagyok az admin es meg csak nem is tudom ki az, de az teljesen egyertelmu, hogy senki nem adhatja a nevet a ponzigyarak leleplezesehez. Nem utolso szempont, hogy a ponzi cegek mogott igen gyakran dollar milliok allnak, es barmire kepesek annak erdekeben, hogy elhallgattassak a leleplezoket.

   Kedvelés

 5. Sajnos akkor az információ hitelessége is megkérdőjelezendő. Avagy azt is lehet mondani, hogy a partvonalról bárki bármit bekiabálhat? Mi van ha a leírtak nem fedik a valóságot? Ha igen akkor meg joga van tudni a világnak, hogy ki a jóakarójuk. Egyéb esetben kérdőjeles az információ származása, igazság alapja, félreérthetetlen tőrvényi hivatkozása. Akkor ha jól értem akkor, ha csinálok egy ilyen blogot, és kikiáltom magam az igazság szakértőjének, csak azért mert a múltban voltak sérelmeim valamilyen céggel kapcsolatban, akkor bárkit lejárathatok, annak reményében, hogy a lejáratási kampányaimat sokan olvassák, és ebből kifolyólag nekem egyre nagyobb lesz az internetes nézettségem, és egyre többet kereshetek vele? Akkor ki kit vág át? Akkor nem egy egyéni haszonszerzés miatt hozom létre a blogot, és név nélkül bárkit lekiabálhatok, lejárathatok? Hol van az az igazság érzet, hogy a kimondott szóért vállalom a felelőséget? Vagyis amit mondok írok az nem kérdőjelezhető meg mert ez és ez a törvényi háttere. Sőt kiállok az igazamért, mert szakértő vagyok, és nem egy név nélküli senki. Bocsi az idézet az írásodból “Senki sem vagyok, fikarcnyit sem számít a nevem!”
  Nem akarok senki felett pálcát törni, de ez nem egy korrekt magatartás.

  Kedvelés

  1. Szerintem teljesen korrekt a cikk nehany eleme, bar nem ismerem a reszleteket. Lassunk egy peldat:

   “A cég egy brightoni cégtemetőbe van bejegyezve, sok más magyar tulajdonú mikrovállalattal együtt.”

   Ez egy teny amit barki leellenorizhet ha akar. Reszedrol egy tenyt sem lattunk eddig, pedig kivancsi lennek ezekre. Kerdeseket teszel fel amelyekre sajat magad is megtalalod a valaszt pl. ha felmennel a UK Company House weboldalara.

   Az ember tenyekkel es adatokkal tud vitaba szallni, nem kerdes sorozattal es nem szubjektiv igazsagerzettel.

   Kedvelik 1 személy

  2. Ha beírom hogy Szabados Jánosnak hívnak, akkor ez mond bárkinek valamit? Ettől rögtön hiteles leszek??? Ugyan már, badarság. Minden amit ezzel kapcsolatban gondolok, azt leírtam a Magamról című fejezetben!
   Nincsenek sérelmeim korábbról. Ami pénzt elvesztettem a különböző honlapokon, azok pont olyan mennyiségek voltak, amik nem tettek tönkre anyagilag, bár azt nem mondom hogy nem sajnáltam. Ezzel a részével nem is foglalkoznék a vádjainak.

   De arra viszont most megkérem, hogy linkeljen be nekem akár egyetlen hirdetést, ami az én pénztárcámba termeli a pénzt! Ezen a honlapon tudomásom szerint nincs semmilyen reklámfelület, tehát pénzt sem kereshetek pusztán azzal, hogy sokan olvasnak. Akkor meg nem értem miről hadovál itt! Ugyan hol keresek ezzel pénzt? Ez tényleg érdekelne, jó lenne ha felnyitná a szememet, mert úgy látszik el vagyok maradva. Szeretnék ezzel pénzt keresni.

   Kedvelés

  3. @JÓZSEF, hiába mondod amit mondasz sajnos! Én maximálisan egyetértek veled, de szerintem ne törd magad, aki döntést hoz, az nem ezen blogon kinyilvánított vélemények miatt fog döntést hozni, ha meg igen, akkor jobb is ha nem dolgozik az adott üzletben. Viszont az valóban vérlázító, hogy anonim, rosszmájú kitudjakik itt osszák az észt és megneveznek személyeket, akikről semmit sem tudnak, de fikázzák őket. Ha lenne vér a pöcsben, bizony oda írná a nevét a fikázó szerző, de az nincs, csupán nagy szavak és “okosságok”!

   Csatlakozz a 7 követőhöz

   Ezért van csak 7 követője a blognak, mert egyértelmű, hogy badarsággal van tele. Mondjuk ennyi negatív hír meg emberek alázása azért több érdeklődőt is vonzhatna de ebből is látszik, hogy tesznek magasról az egészre. Az MLM világában van egy mondás: emberek, emberekhez csatlakoznak! Baszhatod te komám a sok negatív kritikát, attól még robog az üzlet, te meg csak gyártsad a faszságaidat itt anonim módon egy wordpress által hosztolt blogon.
   Egy pár embert már megtalátunk amúgy, pl Schaflanek, azaz Fodor Tamás Csaba: https://www.facebook.com/schaflanek és a többiek. Azóta csend is lett, pedig a java csak most jön majd ám! Ki fog derülni szépen lassan minden és ezek az emberek felelni fognak tetteikért! Előbb vagy utóbb, de ez be fog következni! És most nem kellenek a nagy szavak, ti kerestétek a bajt, meg is fogjátok kapni!

   Kedvelés

   1. A kocsmai stilus rendkivul “megnyero”. Ha az ervek hianyoznak akkor marad az alpari beszed. Gratulalok! A magam reszerol semmilyen formaban nem kivanok reagalni CHING HONG kommentjeire a jovoben.

    A tobbieknek irom, beleertve Jozsefet. En azert szolok hozza, hogy a figyelmet felhivjam a Magyarorszagon gomba modra szaporodo piramisjatekokra es lehuzasokra. Semmilyen anyagi erdekem nem fuzodik ahhoz, hogy ezek az atveresek leleplezodjenek, de bizok abban, hogy Magyarorszag elhetobbe valik ha az allampolgarok megvalasztjak azt, hogy kinek adjak oda a penzt.

    Az igazi lehuzasok meg csak most fognak beindulni, meghozza kriptopenznek alcazva. Az egyik ilyen atveres a Smart Crypto Note, aminek semmi koze nincs a kriptopenzekhez. Ha az idom engedi irok errol egy cikket valamikor es megprobalom azt megjelentetni itt, vagy a Bitcoinbazis internetes ujsagban.

    Kedvelés

   2. Hahaha. Idejössz fenyegetőzni? Szánalmas vagy. Ti fogtok felelni előbb vagy utóbb azért a sok szarért amibe belerángattok embereket. A követők száma NEM azonos a honlapot olvasók számával – el kell hogy keserítselek 🙂 A havi átlagos nézettség 1500 látogató, még úgy is hogy alig írok újabb cikket.
    A vérlázító az, hogy embereket hülyítetek, nem az hogy elhangzik egy ellenvélemény! Akikről szerinted “semmit nem tudunk” azoknak a munkássága évek óta követhető, egyik ponziból vándorolnak a másikba, mondván hogy hát “Istenem, ez a cég is kidőlt alólunk!”. Csakhogy ez nem mentség! Ilyenkor illene legalább az összeharácsolt jutalékokat visszaadni a pórul járt embereknek, nem pedig lefarolni az újabb piramisba és ott osztani az észt. Úgyhogy ne papolj itt Ching Hong, mert a következő ilyen stílusú írásodnál ki leszel tiltva, valamint az alteregóid is. Remélem értve vagyok!

    Kedvelik 1 személy

   1. Ad hominemhez az folyamodik aki keptelen tenyeket felhozni az allitasanak alatamasztasara.

    Kedvelés

   2. Neki az a tény, hogy az általa védett társaság JELENLEG fizet! Ez az állapot azonban csak addig áll fenn, amíg lesznek új birkák, akik alulról tolják be a pénzt. Amint elfogynak, a csodagépezet összeomlik, mint ahogy ezt láttuk már számtalan alkalommal. Azokat is mind ugyanígy védték, mi meg voltunk a károgók akik hazudnak. Csakhogy eddig mindig nekünk lett igazunk és kiderült hogy ők hazudtak végig. Most is ez van, de próbálják ránk forgatni a saját szarukat.

    Kedvelik 1 személy

 6. Szerintem ne alacsonyodj le a csaló MLM guruk szintjére, akik törlik a már nem aktuális üzletük után hagyott bejegyzéseket. Te ennél sokkal ügyesebb vagy! Igaz anonim admin vagy, de nagyon ügyes! Gratulálok!

  Kedvelés

 7. Bocsi! Bocsi! Nem indulatokat akartam kicsikarni senkiből. Nekem csak és kizárólag a gondolatom akörül mozgott, hogy vajon honnan lehet összeszedni egy íráshoz ennyi betűt és okosságot ami nem állja meg tény szerint a helyét. Mert ugyan biztos, hogy bárkiről lehet bármit írni, csak az nem biztos, hogy igaz, és ekkor egy képet állítanak be valakiről, valamiről és a buta emberek, és itt nem akarok senkit megbántani a butaságot terjesztik tovább. Ezt komolyabban kellene kezelni! Ezt régebben az internet kora előtt a fejkendős rádiók műsoraként tartották számon , és a 60 felettiek működtették. Mára már ezt a fiatalabb korosztályok is művelik mert el lehet bújni és senki nem tudja meg, hogy ki indítványozta a butaságot. Maximálisan örülök az internet fejlődésének, csak ami elszomorít, hogy az emberek nagy része nem arra használja amire szükséges lenne. Sajnos “pletyka” témára van az embereknek szükségük, mert ha szűk a pénztárcájuk és hó végén a kenyér is kérdéses, az internetet befizetik, mert onnan kiderül, hogy másnak is nehéz, és nem, hogy bárki változtatna a helyzetén ugyanúgy otthon ül, boldogság hormonokkal felturbózva mert ha másnak rossz akkor ő jó helyen van. Tudjátok, nem az a baj, hogy az …. “én tehenem megdöglött, hanem az a fontos, hogy a szomszéd tehene is meg dögöljön”.
  furcsa a világ, és még egy darabig ilyen is lesz. Hmmm.

  Kedvelés

  1. A helyzet az, hogy gyakorlatilag a legtöbb állítás megállja a helyét és nem butaság! Tedd meg, hogy felsorolod hány ilyen és ehhez hasonló üzlet működött éveken keresztül megbízhatóan. Úgy, hogy nem lettek a kárvallottjai tömegesen. Az ilyen-olyan befizetési bónuszok a legjobb jelei annak, hogy minél több embert be akarnak csábítani. Hát persze, hiszen sok ember kell alulról, hogy el tudja tartani a feljebb lévőket. Ne vitázzunk a SEN-ről tovább, várjuk ki a végét. Arra leszek majd kíváncsi ha bedőlt a SEN, hogy lesz-e annyi gerinc valamelyik hozzászólóban, hogy idejön és legalább beismeri hogy tévedett.

   Kedvelés

  2. Tisztelt Jozsef!

   Mivel nem ismerem a SEN mukodeset, ezert csak az altalanos felveteseidre reagalok roviden.

   Visszautasitom azon eszmefuttatasodat, hogy “a szomszéd tehene is dögöljön meg”, mert az itt olvashato kommentek tulnyomo resze nem rosszindulatbol szuletett.

   A hatterben az all, hogy a lakossag 33%-a rendelkezik 85 alatti IQ-val, illetve 2,5% a 70-es szintet sem eri el. Ha ehhez hozzavesszuk azt, hogy Magyarorszagon az oktatas szinvonala folyamatosan romlik es a lakossag penzugyi ismeretei erosen hianyosak, akkor megerthetjuk miert nepszeruek egyre inkabb idehaza a piramisjatekok. Tobben ugy gondoljuk, hogy az olvasok figyelmet fel kell hivni az egyre jobban szaporodo atveresekre, amelyek mogott a jol ismert MLM-es megmondo embereke es pilotajetek szervezok allnak. En szemely szerint ezt nem rosszindulatbol teszem, hanem pusztan lelkiismereti okok miatt.

   Azt hiszem a kozos nevezot ott talaljuk, hogy az allitasokat igazolni kell tenyekkel es azokra a valasz egy masik teny, vagy egy logikusan kifejtett gondolatmenet. Korabbi kommentben ennek tanujelet adtad es orulok, hogy ezzel talan elindulhatunk a kulturalt vita iranyaba.

   Nem akarom hosszabbra nyujtani, de azt hiszem sikerult roviden osszefoglalni a motivaciomat es az alapelveket amelyek menten a vita tovabb folyhat.

   Kedvelés

 8. Nézzük a tényeket és a valóságot! Csak azért mert én utána néztem részletesen!

  “A SEN (Shopping Empire Network) nem most bukkant fel a semmiből, hanem legalább 1,5 éve szedi áldozatait szerte az interneten.”

  Látod ez egy rosszindulatú állítás, mert ez másképp fogalmazva még lehet, hogy hízelgő is lehetne.

  „Volt már korábban hasonló autós biznisz – azok is 1-2 év működés után tűntek el a süllyesztőben.”

  Ez megint nem igaz, mert a SEN nem autós biznisz, hanem szoftver bérbeadással foglalkozik, és a bevételből a megfelelő forgalmat generáló üzlettársainak gépkocsi használatot biztosít.
  Van ilyen több a piacon amelyik évtizedes múlttal rendelkezik. Lr, Fundamenta stb.

  „Ugyanez a scenario várható ezúttal is, hiszen semmilyen bizonyítható gazdasági tevékenység nem észlelhető a cég mögött. De miről is van szó?”

  Itt megint az információ hiánya tapasztalható és a jósnői tehetség. Fentebb leírtam mivel foglalkozik a cég.

  „Az ajánlat a következő: egy bizonyos összegű tagdíj befizetése után jogosulttá válunk arra, hogy továbbajánljuk a SEN-t”

  Tárgyi tévedés! A SEN-nél ingyenes a regisztráció és a tovább ajánlás akkor is végezhető, ha valaki semmilyen szoftvert nem bérel a cégtől.

  „ és ismerőseink beszervezéséért cserébe kapunk egy új autót három évre a cégtől, aminek fizetik a járulékos kiadásait, miközben egyéb jutalékokat is kapunk passzív jövedelemként az alattunk épülő hálózatból.”

  Ferdítés! Ugyanis nem beszervezésért, hanem szoftver bérbeadás forgalma esetén tud valaki elérni egy gépkocsi használatot, és jutalékokat is kap.

  „A tagoknak minimálisan 11.000 forintos havidíjat kell fizetniük, amiért cserébe kedvezményeket kapnak a webshopban illetve jogukban áll más embereket is berántani a kecsegtetően hangzó lehetőségbe.”

  Ferdítés. Ugyanis nem havidíjat fizet bárki, hanem egy sales oldalt, és egy saját maga által szerkeszthető weboldalt bérel a cégtől, valamint hozzáfér egy kedvezményes vásárlást elősegítő applikációhoz. Több más előny is van, de mindent én sem néztem meg.

  „Van egy drágább tagsági szint is ahol havi 96.000 Ft a díj és ahol korlátlan számú új “munkatársat” szervezhetnek be a hálózatszervezéssel foglalkozó tagok.”

  Tudás hiányra enged következtetni, ugyanis az az összeg egy hírlevélküldő rendszer, amely feliratkozó panellel, és profi elemekkel felszerelt szoftver, amit időzített hírleveleket lehet kiküldeni, korlátlan számú feliratkozónak, és korlátlan számú sorozat készíthető. stb
  Ja és ezt 10 hónapra bérlik. Utána néztem, ez messze nagyon jó ajánlat, mert ami hasonló paramétereket tud az 4-500 € havonta és nem 30 € mint a SEN-nél. Természetesen a 300 € elosztottam 10-el. Ha a matek nem tiszta akkor a következő levelembe részletezem.

  „Az előnyök a következők:
  – a SEN 3 évre kölcsönad egy új autót, fizeti a kötelező biztosítást és CASCO-t
  – a cég fizeti a felmerülő szervíz költségeket
  – fizetnek egy garnitúra téli abroncsot
  – havi üzemanyag költséget 1900 EUR értékhatárig
  – a program (futamidő) végén, a kölcsönvevő megvásárolhatja az autót, a cég által megbecsült áron.”

  Erre azt kell mondjam, hogy ez majdnem helyes! Ami nem jó, hogy nem havi 1900€ az üzemanyag hozzájárulás. Hanem a gépkocsi könyv szerinti fogyasztása évi 30 000 km-re de maximum évi 1900€.

  „Az autó megszerzésének feltétele, hogy a havi 35 eurós tagdíj mellett egyszeri 270 eurót is be kell fizetni és utána kötelezően nekiállni az új tagok toborzásának.”

  Megint csak az az érzés, hogy félre tájékoztatás van a dologban. A gépkocsinak a megkapásához nincs feltételként szabva, hogy valaki havi 35 € béreljen szoftvert. Ami feltétel, hogy legalább egyszer bérelje ki a hírlevélküldő rendszert. Ugyanis, ha jól olvastam, aki nem vásárol valamit az nem kap semmit.
  Nekem ez azért nem meglepő mert a Tescoban is akkor kapok bélyeget, ha vásárólok ráadásul nagyobb összegért. De szerintem ilyet mindannyian ismerünk, Tehát nem sorolnék fel többet.

  „Ha nem veszel részt a toborzásban akkor autód sem lesz soha.”

  Fentebb leírtam, hogy a megfelelő forgalom elérése után biztosítja a cég a gépkocsit.

  „ De tapasztalataink szerint nem tudsz annyi embert beszervezni, hogy ténylegesen autóhoz is juss.”

  Rosszindulatú megjegyzés! Miért nem a saját tapasztalatod szerepel?

  „A beszervezett emberek után egy kupon rendszerben kapod a jutalékot. Az első autót pedig 15.000 EUR értékben lehet választani, de később magasabb áron is hozzá lehet jutni drágább autókhoz.”

  Ez még igaz is lehet, mert a cég a bevétele bizonyos részét reklámra költené. De nem ezt teszi, hanem hálózati jutalékként, és tárgyi ösztönzőként juttat a tagjainak.

  „Ez mind nagyon szépen hangzik, de gyakorlatilag kb. 1000-ből 1 embernek – ha sikerül – a rendszerben autót kapni, akkor sokat mondtunk.”

  Ez ferdítés és olyan tényszerű megállapítás, aminek valós adatokhoz nincs köze! Mint említettem nem személyek után jár a gépkocsi, hanem forgalom után. Ha valaki belekóstol a hírlevélküldő használatba, és kiépít egy több ezres tábort az nem fogja 10 hónap után eldobni. Szinte bármilyen honlapra tévedsz mindegyiken fel kell vagy lehet iratkozni. Tehát újra bérlés szerintem sokszor előfordúl.

  „ Többnyire csak a havidíjak befizetése történik, ami folyamatos pénzügyi utánpótlás a piramisban, mert mindig lesznek akik befizetik a havidíjat abban a reményben, hogy hátha a következő hónapban találnak egy madarat, akit be lehet fogni.”

  Ez egy rosszindulatú megfogalmazás ami nélkülözi a tény szerinti tudást.

  „Néhány érdekesség még, ami igen kétségessé teszi ezt a “fantasztikus” lehetőséget:
  – a társaságot egy óriási, 20-30 országban is megjelenő, angliai központú céghálóként hirdetik a SEN ügynökei. A valóság viszont az, hogy a SEN tulajdonosai kivétel nélkül magyarok. Egy békéscsabai vállalkozó és egy eleki házaspár nevén fut az egész kóceráj.”

  Gratulálok! A Coca-Cola tulajdonosai nem magyarok? Akkor miért működik magyarországo?

  „– A cég egy brightoni cégtemetőbe van bejegyezve, sok más magyar tulajdonú mikrovállalattal együtt. Ennyit arról, hogy angol vállalatról beszélünk.”

  Nem igazán értem? Magyarországon nincs székhely szolgáltató? Én többet is ismerek. És egyikben sem halott cégek működnek. Ez úgy működik, ha nem akarja valaki a saját lakását vagy saját „kóceráját” jelentse be székhelynek akkor székhelyet bérel. Hmm.

  „– A cég magyarországi tevékenységét végző, békéscsabai Shopping Empire Network Kft. 2006-ban került bejegyzésre, korábban Lasmon Kft.-ként működött, jelenlegi formájában 2014 szeptembere óta van a piacon.”

  Ehhez csak annyit, hogy az ugyanazon nevet viselő Kft semmilyen üzleti kapcsolatot nem ápol az angliai céggel.

  „Ha még ezen információk után is van kedved áldozattá válni, sőt más gyanútlan embereket belerángatni egy kétes üzletbe, akkor lelked rajta!
  A SEN tevékenységére már a MNB Piacfelügyelete is felfigyelt, ki is adtak egy közleményt arról, hogy a társaság engedély nélkül végez befektetési tevékenységet Magyarországon.”

  Ez a MNB felirat csak megerősíti, hogy semmilyen befektetési ügyet a SEN nem végez. Amit én utána olvastam, az azt mondatja velem, hogy a szoftver bérbeadás az nem befektetési üzletág.
  Ha tévednék elfogadom a helyesbítést.

  „A 2018. januárjától életbe lépett törvény szerint pedig mindenki, aki részt vesz ezen cég ajánlatainak a terjesztésében, engedély nélküli ügynöki tevékenységet folytat és bűncselekményt követ el!”

  Ebbe viszont teljesen egyet értek. Igaz, hogy fogalmazási hiba van benne, mert nem az vesz részt bűncselekményben „aki részt vesz ezen cég ajánlatainak a terjesztésében” hanem aki piramis játékot szervez és közreműködik benne.
  Az egészben csak az fáj, hogy az egész irományba ez az egy mondat az ami nagyából megállja a helyét.
  Ja de ez nem a SEN-re vonatkozik
  Ha írok valamit az legyen tényszerű, és a valóságot tükrözze. Legalább ilyen mértékű utána nézést kellett volna megtenni. Lehet, hogy nem mindenbe 100%-os de ezek a tények.

  Kedvelés

  1. Nagyon szép eszmefutattás. Mindehhez csak annyit tennék hozzá, hogy elfogadom hogy a leírásom nem teljesen pontos. Mégis nevezz meg valakit akinek már van autója ebből. Merthogy ezzel hitegetnek sok embert és ezért lépnek be. Könnyű az embereket elhülyíteni! Azonban az MNB figyelmeztetés sem véletlenül van közzétéve.

   Kedvelés

  2. A baj szerintem azzal van, hogy úgy van elsütve, legalábbis eleinte azt mondták, hogy minden munkanélkül is max 2-3év és kifut az autós pozi. Mindenkinek. Azóta már finomítottak rajta a megmondó emberek és úgy fogalmaznak, hogy dolgozni is kell kicsit érte. Ami annyit tesz, hogy újabb emberkéket behúzni az üzletbe. De a fő gond, az autóra játszó emberkék max 10%a fog autóhoz jutni. Mert akárhogy is működik vagy nem, ez a véges lesz.. Exponenciálisan kellene nőnie a “software bérlőknek” a végtelenségig, hogy mindenkinek autója lehessen. Be kellene látni, hogy ez nem fog működni, ez egyszerű matematika.. Hivhatjátok piramisjátékbak, vagy lehetőségnek a sent, de akkor is a befizetők döntő töbsége egyszerűen nem fog hozzájutni az autóhoz, annak ellenére, hogy kifejezetten azért indult. Igaz softwert kapott érte ha kellett neki ha nem…
   Megmondanád, hány tag van és hány autós pozició futott ki??? Erre válaszolj, az arányok nem fognak változni… Elég sokatmondó az is, hogy jó pár “ügynök” aki napi rendszereséggel próbálta videókban népszerűsíteni az ügyet, teljesen elhalkultak. 1-2 hónapja. Gondolom már annyira kevés a csatlakozó az eddig tagokra vetítve, hogy teljesen belassult a dolog. Szépen majd meg is áll és visszagyűrűzik. És jöhet az újabb okosság.

   Kedvelik 1 személy

   1. Azt gondolom, hogy a mai világban rengeteg olyan üzlet van, amely átverés. Szerintem nem is tudják a guruk amikor belevágnak az adott sztoriba, hogy nincs rendben valami. El van ferdülve a világ és ezzel együtt az MLM világot is tönkre nyomták ezekkel a ponzi szarságokkal. Maradt még néhány jó termékes üzlet, de azoknak meg a kompenzációs tervük gáz, szóval aki ilyesmi üzletet keres, hát mit mondjak, nincs egyszerű dolga.

    Kedvelik 1 személy

 9. Tudtommal 40 autó körül lett bérbe adva 3 évre. Kiváncsi vagyok hány tagja van a SEN-nek, de az valóban észrevehető, hogy az autós sztori átment szoftver sztoriba és a guruk már nem kommunikálnak.

  Kedvelés

  1. Na hát ez az. 40! Es, csak mondok egy számot 1000en (lehet jóval többen) várnak autóra. Majd ha már ki lesz osztva 80 (szerintem annyi már nem) addigra 2000en várnak majd. Ha az a 2000 is megkapja akkor már 50 ezren várnak majd és így tovább. Szerintem a guruk pontosan tudják már az elején, hogy nem fog működni a végletekig. Ha a matematikához nem értenek, legalább a tapasztalataik alapján tudniuk kellene. Szimplán őket csak a gyors pénzszerzés motiválja, ami mindig valakik kárára történik. És ezzel is tisztában vannak, ezért érdemelnének súlyos büntetéseket. De ha nincsenek vele tisztában, akkor is. Itt egyszerűen nem járhat mindenki jól, hiába raktak egy softwaret a mese mögé, a többség nem azért fizet be, de csak az jut neki. Erről mit gondolsz József?

   Kedvelés

 10. Kedves barátaim!
  Ezt hittem érthetően leírtam, de ha nem akkor megint leírom azt ami nekem lejött az utána nézés következtében.
  A SEN nem autós üzlet. Aki belép, és bérel valamit, és csak az autót várja, az összekeveri a céget az autószalonokkal.
  Akik csak az autót várják, azokat látom jobban számítógépnek, mivel semmi munkáért akarnak nagyon jól járni. Nem megbántani akarom őket de ha az MLM-től eltekintünk, és szétnézünk a vakvilágba akkor máshol is csak a markukat tartják ezek az emberek.
  Szerintetek a lottó, totó, és a többi szerencsejáték miből él? Szerintem abból, hogy van egy csomó ember aki nyerészkedni akar, holott tudja mikor kitölti a szelvényt, hogy nem fog sikerülni. Ezt úgy nevezik, hogy a veszteségtől való félelem. Az MLM cégek is ilyen számító személyekkel vannak tele. Sokan úgy indulnak el, hogy “mi van ha mégis bejön”jelszóval. De ha az a valaki tudja, hogy nem csinál majd az üzletben semmit akkor Ő lottózik, vagy megfogható munkáért megfogható jövedelmet és megfogható gépkocsit vár? Én lottó tulajdonosnak nevezném. Csak azt nem értem, hogy miért keverjük mi össze a kettőt, mivel az írásokból azt vettem ki, hogy értelmes emberek vagyunk. Rágcsálunk itt egy témát bizonygatva egy üzletág életszerűségét, holott lehet, hogy akiket sajnálunk azok a legnagyobb csibészek. Bocsi ha valakinek nem inge nem veszi magára.
  Ez olyan mintha egy autótolvajt azért sajnálnánk mert elkapta a rendőrség. Pedig Ő még a munkát is letette. Én azt látom, hogy aki MLM károsultnak tartja magát az már nem az első, sőt nem is a második üzletet tapossa.
  Ha az első nem jön be akkor mit keres az illető a következőbe? Értitek?
  Át kellene gondolni, hogy melyik felet védjük.
  Azt viszont ÉN tudom, hogy ha egy gazdaságilag, -BIZONYÍTOTTAN SZÁMOMRA, mert utána néztem- helyesen működő céget le akarok járatni akkor az bűncselekmény. És függetlenül az anonimitástól, nyomozó szervek nagyon pontosan be tudnak bennünket azonosítani, és felelőségre vonni. Tehát, ha a CÉG feljelenti az oldalt, ismeretlen tettesként, akkor a mai technikai eszközökkel 10 perc alatt ránk tud akadni. És a hitelrontás az nem kis kártérítést hozhat magával. A szomorú részemről is csak az, hogy erre ÉN is csak most jöttem rá!!!
  Ami megnyugtathat, hogy én nem járattam le senkit.

  Kedvelés

  1. Csak egy apro eszrevetel, reszben off-topic.

   Ezt az oldalt nem egy magyar internetszolgaltato uzemelteti. Aki Tor + VPN kapcsolattal megy fel azt nem igen tudjak elkapni a magyar hatosagok.

   Tobbszor feljelentettek mar anonim profilomat es meg soha semmi nem lett belole.

   Kedvelés

   1. Chung: szerinted az normális, hogy valaki ezen szoftvereket használva, rettegve próbál otthonról vagy akár egy könyvtári szerverről befeketíteni olyan személyeket akik esetleg nem elégedettek az állam által nyújtott fizetésükkel és különböző mlm csodákba kezdenek? Nem gondolom, hogy pl Sz.Gy. (mert én nem írok ki a nevét, nem lenne korrekt) egy rosszindulatú bunkó, lehúzós személy lenne, aki a gyenge elméjű, hiszékeny emberek pénzére hajt. Így is lehet állni a dolgokhoz, nemcsak jó magyar mentalitást gyakorolva, befeketíteni azt aki többet akar! Szerintem. Tudom a válasz az lesz, hogy de nektek mindig igazatok van, de ez valóban így van, minden cég esetében? 🙂

    Kedvelés

   2. Faker, a kerdesfeltevesedben tobb logikai es retorikai hibat velek felfedezni.

    “rettegve próbál”: Inkabb fogalmazzunk ugy, hogy elovigyazatossagbol.

    “befeketíteni olyan személyeket”: A kerdesed azt sugallja, hogy a szemely tiszta akiket kritika nem erhet. Tenyekkel alatamasztva leirni egy cegrol es szemelyrol, hogy miket csinalt nem befeketites hanem tenyfeltaras. A kerdesed jol kivehetoen allit es menteget.

    “nem elégedettek az állam által nyújtott fizetésükkel”: Hagyjuk ki az államot. Nem tartozik ide.

    “és különböző mlm csodákba kezdenek?” Azt csinalnak amit akarnak, de ezzel terelsz. Senki nem rotta fel nekik, hogy mit kezdenek a penzukkel. A problema ott kezdodik amikor inkorrekt modon behuznak masokat egy ketes uzletbe, es olyan allitasokat tesznek amelyek a vasarlot felrevezetik. Ezen a blogon erre helyezodik a hangsuly, bar nemelyik cikkben alaposabb es profibb tenyfeltarasra lenne szukseg, legalabbis reszemrol erre lenne igeny.

    “Nem gondolom, hogy pl Sz.Gy. egy rosszindulatú bunko, lehúzós személy lenne, aki gyenge elméjű”: Senki nem allitotta, hogy az. Aki ilyet allit az “ad hominem”-et kovet el. Csak azt lehet leirni tenyszeruen amit megtett es amit ezzel elert. A kovetkeztetest a tenyekbol mindenki levonhatja, felteve hogy akarja.

    “jó magyar mentalitást gyakorolva, befeketíteni azt aki többet akar!“ Az MLM onmagaban nem lehet elvetendo, de nem is lehet egy menlevel, hogy “kerem szepen ok csak jot akarnak es annyira igyekeznek, es a vallalkozo szellemuk dicserendo, stb, stb”. Hangsulyozom ujra, hogy tenyeken alapulo allitasok jelentek meg, es az olvasok ezekre tudnak reagalni.

    “Tudom a válasz az lesz, hogy de nektek mindig igazatok van“: Ne gyerekeskedjunk! Nem tudhatod mi lesz a valasz az olvasok reszerol. En pl. a Shopping Network cikkhez nem tudtam erdemben hozzaszolni, mert nem ismerem azt a programot, es ezert csak altalanos, vagy off-topic kommentjeim voltak ezzel kapcsolatban. En sem tudhatom mit gondolsz amig le nem irod.

    Kedvelés

  2. Nem lejáratás, hogy leírjuk egy üzlet hátulütőit. Ez belefér a szabad véleménynyilvánításba. Annak idején az Inviaworld és a Kairos tulajdonosai is fenyegetőztek perrel meg feljelentéssel. Aztán most őket kergetik, ha kergetik. De sajnos nem kergetik.

   Kedvelés

  3. Nem lejáratás, hogy leírjuk egy üzlet hátulütőit. Ezen elgondolkodhat valaki, mielőtt befizet. Ez belefér a szabad véleménynyilvánításba. Annak idején az Inviaworld és a Kairos tulajdonosai is fenyegetőztek perrel meg feljelentéssel. Aztán most őket kergetik, ha kergetik. De sajnos nem kergetik.

   Kedvelés

  4. Érdekes amit irsz József, mert valóban ebben az esetben mondjuk több cég is működik amelyekről itt negatív vélemény lett nyilvánítva. Invia, azaz ex Invia, mostani Minax kiment a tőzsdére, olyanra amilyenre de kint van, OneCoin pl még mindig működik és nagyokat ígér (meglátjuk mi lesz belőle), SEN: nem tudok semmi rosszat mondani róla egyelőre, Freedom: most indul csak igazán ha jól tudom, Sciennet: 12 éve működik, a mai napig fizet, stb. Valóban elgondolkodtató, hogy a cikk írója a cégeket próbálja bemutatni számunkra vagy a vezetőkkel van problémája?! 🙂
   Nyilvánvaló, hogy az oldal azért van egy külföldi cég által hosztolt, ingyenes tárhelyen mert a létrehozója nem szeretné ha kiderülne kicsoda is ő. Mondjuk ezen elgondolkodva, nem biztos hogy a vezetők megnevezése és rossz fényben való bemutatása nem hitelrontás ami valóban akár bűncselekmény is lehet. Gondolom az az 1500 látogató, aki itt havonta olvasgat is tisztában van ezzel, legalábbis az értelmesebb része.

   Kedvelés

   1. “Invia, azaz ex Invia, mostani Minax kiment a tőzsdére, olyanra amilyenre de kint van”: 2018-tol a nagyobb ponzik kimennek tozsdere. A kriptotozsdek nem esnek torvenyi szabalyozas ala. A kripto-business maga a Vadnyugat. Itt mindent szabad. Tozsdere kimenni nem egy fegyverteny.

    “OneCoin pl még mindig működik”: Ha Onecoin celja az oktatas es az oktato anyagok ertekesitese akkor azt allitom, hogy soha nem mukodtek.

    “nagyokat ígér (meglátjuk mi lesz belőle)” Mar meglattuk. Sok Onecoin karosulttal beszeltem. Szanjak es banjak, hogy penzt toltak ebbe. Tobb orszagban indultak buntetougyek a Onecoin terjesztoivel szemben. Nyilvanos blokklancuk nincs. Egy elismert blokklanc szakertojuk sincs. A Onecoin csak neveben kriptopenz. Aki koveti a blokklanc fejleszteseket tudja mirol beszelek.

    “Sciennet: 12 éve működik, a mai napig fizet, stb.” Pontosan fizet es mindenkinek? Nem tudom a valaszt, mert nem ismerem, de a kerdesfelteves igy lenne teljes. Aki tudja a valaszt irja meg.

    “Nyilvánvaló, hogy az oldal azért van egy külföldi cég által hosztolt, ingyenes tárhelyen mert a létrehozója nem szeretné ha kiderülne kicsoda is ő.”: Feltetelezem en is, hogy ez lehet az oka, es teljesen megertem. A Wikileaks es a tobbi tenyfeltaro oldal is megtette a kotelezo lepeseket az anonimitas megorzese erdekeben. Egy bunszervezet leleplezese igencsak rizikos feladat, es soha nem lehetunk eleg elovigyazatosak.

    “ a vezetők megnevezése és rossz fényben való bemutatása nem hitelrontás ami valóban akár bűncselekmény is lehet.” Ujra: tenyek, tenyek es tenyek! Amig tenyeket irunk le addig tenyfeltaras folyik es nem hitelrontas.

    Kedvelik 1 személy

 11. Na ugye! Meg is magyaráztad! 😂
  További hasznos irogatást! És boldog új évet! Én léptem, teljesen értelmetlen lenne nem ezt tennem! Csá!

  Kedvelés

 12. Üdv Buék!
  Na ez nem semmi. Egyiptomi tégla hegyek csak buckák ehhez képest. Feljebb olvastam Ács Zoltánról. Egy hete jelent meg először a videó.

  Csak a kiszivárgott információim vannak ami még nem tuti.
  Egy biztos, hogy vásárlói közösségként mutatja be és írja le az ÁSZF. A honlapon bal oldalon ott az ÁSZF.
  https://c-world.co.uk/info
  De ha belépsz akkor már egy licitálós üzletben vagy benne, ahol csak egy ember nyer. Nem tudom, az EU-ban ez hova tartozik, de magyar országon szerencsejáték felügyelet és pénzügyi tevékenységi engedély kell hozzá. Mivel magyar országon működik igazán akkor meg kell felelni a törvényeknek. A belépési csomagok 100 €-5000€-ig vannak. Most.

  Kedvelés

  1. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a sen már nem hozza a számokat, valami történt ott amiről nem tudunk…. Érdekes ez az “új” üzlet. 2015 ben startolt de a nagy nevek egyik sem ugrott még rá.. Én sem hallottam még idáig róla….

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s