Átalakítás az Inviánál. Hmmmm…

Most azzal hitegeti a tagokat A KMD Holding vezetője, hogy amiatt csökkent a napi kitermelés mennyisége a korábbi érték 10%-ára, mert átalakítás van a cégben.

Hmmmmm. Átalakítás! Elgondolkodtató magyarázat.

Kérdésem – persze költői kérdés – mit lehet átalakítani egy criptobányász cégben, amitől ideiglenesen lecsökken a termelés a korábbi  mennyiség tizedére??? A szösszenet végén válaszolni fogok a saját kérdésemre.

Aki egy kicsit is jártas ebben a dologban (bányászat), az tudja hogy semmilyen átalakítás nem jár ilyen következményekkel. A gépek – elvileg – meg vannak vásárolva vagy ki vannak bérelve, a termelés tehát – elvileg – folyik tovább a megszokott mederben. Akkor mitől csökkenne ilyen drasztikusan a termelés?

Hirtelen megnövekedett az áramszámla? Érdekes módon egyetlen más felhőbányász cégnél sem jelentettek ilyesmit, sehol nem csökkent emiatt a termelés. Kivéve persze az Invia World-öt.

Na, és hogy végül megadjam a választ a feltett kérdésemre: mivel az FNA vizsgálat miatt  hetek óta nem lehet befizetni/kifizetni az Inviába, kvázi megszűnt a tőke utánpótlás. Ez azt eredményezi, hogy vissza kellett fogni a napi “termelést” (most már direkt használok idézőjelet) – vagyis csökkenteni kellett a leendő kiadásokat, mert amikor majd feloldják a kifizetési tilalmat akkor túl sok pénzt kellene egyszerre kiutalni. Ebbe pedig valószínűleg belerokkanna a társaság. Természetesen semmi gond nem lenne, ha valóban lennének gépek és valóban folyna kitermelés, mert akkor addig is gyűlne a cég számláján a mindenféle kibányászott coin, amit a hatósági eljárás végén ki lehetne fizetni.

És a végére még egy érdekesség, amiről elfelejtettünk megemlékezni: a cég még az év elején kérte fel az Ernst & Young független könyvvizsgáló és auditáló céget, hogy világítsa át az Invia GMBH-t. Nos, azóta is várjuk az eredményt, de furcsa módon nem kommunikálnak róla semmit. Vagy nem is volt vizsgálat vagy mélyen hallgatnak róla, hiszen kiborulna a bili menthetetlenül. Kíváncsian várom, hogy a tagság mikor fog erre rákérdezni a vezetőségnél.

Reklámok

One thought on “Átalakítás az Inviánál. Hmmmm…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s