Sokasodó problémák az InviaWorld körül

Olybá tűnik, hogy az osztrák pénzpiaci felügyelet (FMA) is megelégelte az Invia World nevű állítólagos felhőbányász cég tevékenységét és soron kívül egy ellenőrzésnek vetették alá – rejtett portfóliókezelés gyanújával. A vizsgálat még két hétig tart és az Invia ügyvédei keményen dolgoznak rajta, hogy kimossák a szennyest. Mindeközben pedig a vizsgálat idejére leállt a regisztráció, szüneteltetik a  be- és kifizetéseket – mert a vizsgálat idejére ezek tiltott dolgok.
A magyar piacfelügyelet már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy a társaság tevékenysége kétségeket kelt.

Mindemellett pedig az új európai törvény miatt verifikációs eljárást (KYC) kell levezényelni az Inviának a tagjaival szemben, azaz mindenkinek a személyes dokumentumait be kell hogy kérjék, hogy a pénzmosásnak még csak a gyanúja is elterelődjön.

Párhuzamosan ezekkel a dolgokkal, vannak itt más egyéb jelek is, melyek arra engednek következtetni, hogy nincs minden rendben:
drasztikusan lecsökkentek a napi hozamok. Néhány tag már lázadozik, hiszen a mostani eredmények tükrében nemhogy egy év alatt, de 5-6 év alatt sem fog megtérülni a befektetésük.
A cég azzal védekezik, hogy megnőttek a fosszilis energia árak Kínában így Szerbiába kell költöztetni a bányászfarmokat. Azt csak a hülye hiszi el, hogy valóban akkora nagyságrenddel nőttek az árak, hogy a korábbi termelés 40%-a jön csak ki naponta. Mégis ezzel a mesével etetik most a szerencsétlen bepalizott embereket. Pedig mi  és más honlapok is idejében szóltunk. Akkor meg lettünk fenyegetve a vezetők által, hogy majd kártérítési pereknek nézünk elébe hamis állításaink miatt. Azóta sem történt semmi, viszont úgy tűnik, hogy nekik kell majd kártérítést fizetniük, ha így megy tovább.
nem lehet kikérni a profitot csak akkor, ha a tag rendel egy 69 euróba kerülő bankkártyát a további kifizetésekhez. Namármost, aki pl. egy 100 eurós bányászati csomagot vásárolt, annak ez újabb befizetést jelent, hiszen nagyon sokára jön össze annyi pénz a belső egyenlegén, hogy abból fedezze az újabb váratlan költséget. Emiatt is sokan tiltakoznak, hiszen ez eddig nem volt benne a “játékszabályokban”.
– állítólag az egyik magyar vezető már sietve el is hagyta az Invia magyar Facebook csoportját, nehogy elővehessék később.
egyre erősödnek a kétkedő hangok (ahogy nyílnak fel a szemek) és egyre nehezebb lesz elhallgattatni őket. Az admin  eddig mindenkit kirakott a csoportból, aki negatív véleményének adott hangot.

Mindezek tükrében érdemes elgondolkodni, hogy érdemes-e még csatlakozni és más embereket is belerángatni egy kétes vállalkozásba.

Reklámok

One thought on “Sokasodó problémák az InviaWorld körül

  1. A forgatókönyv mindig ugyanaz.
    Természetesen megint azoknak lett igazuk, akiket az agyhalott zombik és a sunyi számító csalók nagy vehemenciával bomlasztó negatív mocskolódóknak neveztek…

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s