DasCoin átverés

Az alábbi – helyesírási hibáktól sem mentes – levelet kaptam a minap:

A DasCoin egy hongkongi székhelyű kriptonvaluta, amelyet 2017. év első negyedévében indítottak el. 

A NetLeaders biztosítja a licencek értékesítését és lehetővé teszi a DasNet ökoszisztémában való részvételt. 
Hozzáférést biztosít a DasCoin bányászatához is.
Ki akar új kriptovalutát?
D A S C O I N 
Különböző kaliberű engedélyek
minden rendelkezésre álló mennyiségben
Kattints   -> https://netleaders.com
A történelem megismétli magát.
Fortuna körbejár.

 

John PrettoTermészetesen a linkből kivettem a referral ajánló kódot, hisz véletlenül sem csinálnék reklámot egy ilyen cégnek. Az már elsőre látszik, hogy egy Onecoinhoz hasonlatos zárt rendszerű, MLM-alapokon nyugvó weboldallal van dolgunk. És nem véletlenül említettem meg a Onecoint. Ugyanis most jön a lényeg. A Netleaders igazgatója az a John Pretto, aki korábban aktívan részt vett a Onecoin üzlet felépítésében és promotálásában.
És micsoda meglepetés, hogy a cég CEO-ja az a Michael Mathias aki szintén a Onecoin egyik fő promotere volt. Egyébként itt jegyzem meg, hogy a weboldal korábban Coin Leaders néven futott egészen 2017. januárjáig, de akkor eléggé lecsökkent az új befizetők száma, ezért indokolt lett nevet változtatni. Az új név új embereket is hozott… nyilván ez volt a cél.

 

A Onecoin az egyik legrégebben működő vállalkozás, ahol kripto devizának tűnő pénzt termelnek és osztanak ki a tagoknak. Ezt a pénzt – a Onecoint – azonban egyetlen hivatalos kriptotőzsdén sem jegyzik, sehol nem lehet vele kereskedni, kivéve a Onecoin weboldalán. Itt lehet vele vásárolni különböző termékeket és lehet adni-venni. A társaság igazgatóját Ruja Ignatovát több mint tíz országban körözik, legutóbb Németországban le is tartóztatták. A vád piramisjáték szervezés és működtetés.

Az analógia tovább folytatódik, mert a DasCoint sem lehet megtalálni egyetlen általam ismert kriptotőzsdén sem, ami egyértelműen azt jelzi, hogy ez a pénznek kikiáltott valami nem ér semmit. Továbbmenve az oldalon megállapíthatjuk, hogy semmilyen termék vagy szolgáltatás nincs a vállalkozás mögött. Ebből következik, hogy az ajánlói rendszer kizárólag arra szolgál, hogy becsalogassa az újabb és újabb gyanútlan és hozzá nem értő embereket, akiknek el lehet adni egy olyan ígéretet, ami sohasem fog teljesülni.

A weboldalon belül “bányászat” folyik. Különböző csomagok vannak amiket License-nek neveznek, 100 euró a legkisebb beugró amiért 1210 cycler és 1 upgrade jár. A következő szint az 500 euró és itt már 6050 db. cyclert adnak. A cyclerek teszik lehetővé hogy a webirodán belül bányászati osztalékot kapjon az ügyfél. Értelemszerűen minél több cycler van az ember birtokában, annál több hozamra számíthat, amit DasCoinban jelenítenek meg. Az upgrade pedig valamilyen cycler duplázó, ami a hozamot növeli. Összesen 8,5 millió DasCoint lehet bányászni. Ez nagyon jó, mert ez a coin semmire sem jó, sehol nem fogadják el, nem lehet átváltani más kripto pénzre vagy akár dollárra, euróra.

Az egész program alá egy brutális MLM-et raktak, matching bónuszokkal, direct sale és network bónuszokkal felturbózva, hogy egy kihagyhatatlan üzletnek tűnjön. Miközben alacsonyan röpködnek a 10-20-30%-ok, érdemes józanul elgondolkodni, hogy vajon miből fizetik ki ezeket az elképesztő jutalékokat… Ugye, nem kell válaszolnom?

Nem is mennék bele jobban az “üzlet” bemutatásába, mert már így is úgy bűzlik mint az öt napos döglött hal.  Természetesen nincs blockchain explorer, ahol meg lehetne nézni a korábbi tranzakciókat és nincs  semmi konkrét arról, hogy milyen fejlesztések lesznek a későbbiekben vagy hogyan kívánják elérni, hogy elismert pénz legyen a DasCoin.
Számomra nem kérdés, hogy sehogyan, mert az ilyen kamu pénzeket sehol nem fogadják szívesen. Ennek oka, hogy az ilyen pénzek nem decentralizáltak, azaz pl. a DasCoin esetében a fent nevezett két úriember bármikor dönthet úgy, hogy elég pénzt gyűjtöttek már be, ezután lezárják a szervereket majd eltűnnek a befektetők pénzével együtt. Ilyesmi egy valódi kriptopénzzel soha nem történhet meg, mivel ott nincs központi irányítás.
Befektetői szempontból tehát a DasCoin tökéletesen bizonytalan lábakon áll, emiatt semmi esélye, hogy valaha is felkerül bármelyik tőzsdére. Innentől kezdve pedig kimondhatjuk, hogy ez egy ponzi-rendszer, ami mögött semmilyen valós érték nincs. Ez a coin eladhatatlan, emiatt pedig értéktelen!

Reklámok

16 thoughts on “DasCoin átverés

 1. “Ez a coin eladhatatlan, emiatt pedig értéktelen!” – khm, úgy gondolom ez az elmélet tegnap megdőlt, ugyanis már külső tőzsdén is lehet vele kereskedni és átváltani bármilyen más kriptovalutára. 🙂

  Kedvelés

 2. A cikk írójától kérdezem, hogy a hétvégi londoni esemény, továbbá az a tény miszerint a Dascoin már kint van a nyilvános kereskedéseken, mennyiben változtatta meg a véleményét ?

  Kedvelés

   1. ott még nincs, mert a cég stratégája máshogy döntött – persze lehet, hogy nem ért hozzá annyira mint ön…
    de pl itt már adható- vehető:
    coinfalcon.com
    vagy
    btc-alpha.com
    😊

    😊

    Kedvelés

  1. Kedves Balázsik Gábor!
   Véleményem szerint illene reagálnia
   a cikke után megjelenő véleményekre, megjegyzésekre!
   Aki kritizál, az a kritikákat is tűrje.
   A “ Természetesen nincs blockchain explorer…” megjegyzése elég ciki egy ilyen komoly blockchain szakértőtől 😊

   Kedvelés

 3. Kedves Balázsik Gábor!
  Véleményem szerint illene reagálnia
  a cikke után megjelenő véleményekre, megjegyzésekre!
  Aki kritizál, az a kritikákat is tűrje.
  A “ Természetesen nincs blockchain explorer…” megjegyzése elég ciki egy ilyen komoly blockchain szakértőtől 😊

  Kedvelés

  1. A cikket nem Balázsik Gábor írta, ön el van kicsit tévedve. Ő csak egy olvasó, ugyanúgy mint ön. Én mint a cikk írója viszont reagáltam. Nem mint blockchain szakértő, hanem mint szimpla felhasználó mondom, hogy nevetséges az a tény, hogy a Dascoin nincs fent egyik monitoroldalon sem. Ha ott nincs fenn, akkor nem is ér semmit, hasonlóan a Onecoin nevű csodapénzhez. Erről nem a cég stratégiája dönt, hanem ez egy teljesen automatikus művelet, mivel így sokkal jobban átlátható egy pénz életútja. A Dascoinnál ezek szerint bújkálnak, ha nem járultak hozzá ahhoz, hogy átlátható módon lehessen követni a pénz kapitalizációját és napi kereskedési volumenét. Ezek fontos mérőszámok, ha valaki komolyan szeretne foglalkozni kriptokereskedéssel. Mivel a Dascoinról nem áll rendelkezésre semmilyen független információ, teljesen megkérdőjeleződik az egész projekt. Hajrá, csak így tovább a néphülyítéssel.
   Remélem kielégítő volt a cikkírótól származó vélemény.

   Kedvelés

   1. Kedves cikkíró!
    előszőr ez volt agond:
    “Természetesen nincs blockchain explorer……”
    Természetesen van ! 😊
    másodszor:
    “nincs semmi konkrét arról, hogy milyen fejlesztések lesznek a későbbiekben vagy hogyan kívánják elérni, hogy elismert pénz legyen a DasCoin….”
    szerintem Ön az egyetlen aki nem tud a fejlesztésekről ! 😊 csak egy a sok közül:
    a Carta Worldwide ( vezérigazgató Brian Smkiw) végzi DasPay fejlesztést, amely jún. végére készül el : a világon elsőként, mobil telefonnal lehet fizetni bármilyen terminálon… 🙂
    aztán azzal jött, hogy “nem lehet kereskedni vele…”
    természetesen lehet – leírtam, hogy hol ..
    aztán ezt írja:
    “nevetséges, hogy a Dascoin nincs fent egyik monitoroldalon sem…”
    Itt fent van : https://www.livecoinwatch.com

    kiváncsi leszek június után mivel áll elő ?

    Kedvelés

   2. Hát, ha jól látom a Marketcap nem mérhető, az árfolyam is ígéretesen halad a nulla felé április vége óta. Ez utóbbi persze lehet véletlen is, csak mondjuk fura hogy szinte minden más pénz erősödött ebben az időszakban.
    Azért erre a mobiltelefonos fizetésre kíváncsi leszek. Megvárom, nem lesz az olyan sokára. Ha egyáltalán megvalósul, mert ezen kívül kapásból 5 különböző coint tudok felsorolni, ami hasonló lehetőséget ígérget.
    Ez a Livecoinwatch egy számomra eddig ismeretlen honlap, senki nem használja, ön is csak azért – gondolom – mert ezen látható a Dasc. Számos csoportban vagyok benne, sehol nem jegyzik ezt a weboldalt, nem mérvadó.
    De tudja mit? Joga van hinni ebben a ponziban, senki nem fogja itt győzködni. A magam részéről megvárom a fejleményeket, majd azok tükrében esetleg hajlandó leszek módosítani a véleményemen, amit megfogalmaztam. Most egyelőre a semmit látom, illetve egy ígérethalmazt és két gagyi tök ismeretlen kriptotőzsdét. Ezekre sem bíznám a pénzemet, az biztos.

    Kedvelés

 4. A Dascoin egy ugyanolyan eletkeptelen coin, mint a Onecoin, Firstcoin, Capricoin es hasonszoru tarsaik es ugyanugy fogja vegezni. A Jesuscoin es a Ponzicoin is fent van a Coinmarketcapen, van block explorerjuk es a tozsden is kereskedhetoek. Ezek a tenyek onmagaban keveset ernek. Az mar tobbet jelentene ha felkerulne a Binance-re, es nem shitcoinra specializalodott mikro tozsdeken kereskednenek vele. A Bittrexre es Binance-re nem fognak tudni felkerulni. Bittrex leszedte az osszes ponzi gyanus coint, es ezzel a Capricoin (CPC) is lekerult onnan.

  Ezek utan erdemben probalok reagalni TUCCSO kommentjere:

  “a világon elsőként, mobil telefonnal lehet fizetni bármilyen terminálon” – irta TUCCSO

  Tobb kriptonal lehet mobiltelefonnal fizetni, de nem barmilyen terminalon. A Dascoin sem mukodik minden terminalon es sokaig nem is fog. Szep dolog ezt beigerni, de szeretnem latni majd, hogy a sarki patikaban Dascoinnal tudok fizetni.

  A Dascoin MLM-es eloadasai hemzsegnek a torzitasoktol. Egy szlovak ugynok eloadasat lattam amelyet egy holgy forditott magyarra a jelenlevok szamara, akik tobbnyire magyar nyugdijasokbol alltak, legalabbis a kamera oket mutatta az elso ket sorban. A kriptopenzekhez mit sem erto kisnyugdijasokat hulyitette az eloado es kecsegtette oket software licensz eladassal. Sajnos ebbe az MLM-es jatekba is sokan be fognak ugrani es ugyanugy meg fogjak egetni magukat, mint a Firstcoinban.

  Folytatom a kovetkezo kommentben.

  Kedvelés

 5. Problemak a Firstcoinnal, Dascoinnal, Capricoinnal es az osszes penzkent mukodo centralizalt altcoinnal fuggetlenul attol, hogy MLM-es vagy sem:

  1. Centralizalt penzek, ugyanugy mint a fiat penzek. Hagyjuk, hogy a Dascoin hybrid, mert nem az. A penz kibocsajtoja egy kozponti szerv, egy ceg, egy jol beazonosithato jogi szemely. Ha holnap rarugjak az ajtot a Dascoinra es letartoztatjak a vezetoseget akkor a penzt be tudjak szuntetni. Ezt hivjak ugy, hogy central point of failure, tehat egy pont beomlasztasaval a penz beomolhat. Lathato, hogy a Firstcoint is leirtak nullara ahogy elindultak ellene a rendorsegi vizsgalatok es a Livecoin levette a kereskereserol.
  Ha a cel az, hogy egy centralizalt fiat penzrol menjunk at egy centralizalt kriptopenzre akkor a Dascoin sikeres lehet, de pontosan a Dascoin viziojatol menekulunk. Eleg volt a kozpontositott penzkiadasbol!

  2. Mukodnek mar decentralizalt penzkent mukodo altcoinok, mint pl. Dash. Ne menjunk bele abba, hogy a Dash sem 100%-ban decentalizalt, de azert tobbe kevesbe decentralizalt. A Dashel torteno fizetes gyors, olcso es azonnali. Ha beindul a Lightning Network mindennapi alkalmazasa akkor a Bitcoin es Litecoin is azonnali lesz. Nem ertem miert kell egy ezredik uj kriptopenz fizetesre. A Dascoin nem kinal semmi ujat ezen a teruleten, pedig a prezentaciojukban pont azt hangsulyoztak ki, hogy a Dascoin egy pelda nelkuli szuper gyors es olcso tranzakcioju penz. Ezt az allitast nagyon jol el lehet adni a kisnyugdijasoknak akik az elso sorban foglaltak helyet a Dascoin eloadasan, amelyet egy szlovak ur tartott es egy magyar holgy forditott a kozonseg szamara. A Dascoin eloadasat hallgatva Andreas Antonopoulos sirogorcsot kapott volna a kacagastol, na de a Dascoin tipikus aldozatai nem a Satoshi Roundtable sorai kozul kerulnek ki.

  3. Know Your Customer (KYC) a Dascoin lenyeges eleme. A decentralizalt kriptopenzeknel nincs KYC, es nem is lehet. A Dascoin meg mindig a regi rendszerben gondolkozik: KYC, nincs privat tranzakcio es a penzkiadas kozpontositott. Koszonjuk, de ebbol eleg volt! A KYC-t nem lehet eladni azoknak akik a penzugyi szuverenitast komolyan gondoljak. Termeszetesen a Dascoin MLM-es tagjainak legfontosabb celja az, hogy minel tobb csomagot eladjanak masoknak, hiszen az MLM errol szol. Ez csak penzrol szol, semmi masrol.

  4. A Dascoin vezetosege semmilyen kripto multtal nem rendelkezik. A Volvo vezerigazgatoja nem kriptoszakerto. A lengyel szarmazasu igazgato holgy sem rendelkezik kriptopenz tapasztalattal korabbrol. A Carta Worldwide pici ceg biztosan jol ert a banki fizetesekhez, de a kriptoszakmaban nem jegyzik a Carta Worldwide-ot. Semmilyen komolyabb kripto konferencian nem lattam a Dascoin kepviseloit felszolalni. Nincs semmilyen szakmai tomorulesuk komolyabb nevekkel. Nivos internetes forumokon sem latni a kepviseloit. A Dascoin egy anyagi erdek menten letrehozott MLM-es vallalkozas, nem egy szakmai szempontok alapjan letrehozott csoport. Ha a Dascoin ara beomlik akkor az MLM-es ugynokok elhagyjak a hajot es beallnak egy masik MLM-es coin moge. Ha a BTC ara beomlik akkor a Bitcoin kozonsege ugyanugy folytatja tovabb a fejlesztest, a konferenciakat, meetupokat. A Bitcoin kozossege szakmai, ideologiai, penzugyi elvek menten letezik, es ez akkor is igy lesz ha az ar beomlana 1000$ ala. A Bitcoin sokkal tobb, mint uzlet. A Bitcoin egy filozofia, technologia, elvi kozosseg es maga a penzugyi forradalom. A Dascoin pedig egy X-dik MLM-es probalkozas a kriptouniverzumban.

  5. Kanadaban kiadtak a cease and desist-et a Dascoinnal szemben, ami azt jelenti, hogy kanadaiaknak nem ertekesitheto a Dascoin. Csak ido kerdese, hogy ugyanezt a lepest meghozza az SEC az USA-ban. Ezzel a Dascoinrol elmondhato, hogy korlatozottan ertekesitheto es hasznalhato. Csak azokban az orszagokban mukodhet ahol meg nem tiltottak be, es ahol a felhasznalo tudja magat igazolni lakcimmel egyutt (Afrikaban pl. nehezkesen menne ez).

  Bocs ha hosszu voltam.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s