Tisztelt Olvasók!

Több mint 6 éve foglalkozom az interneten fellelhető befektetési lehetőségek feltérképezésével. Ennyi idő elég volt arra, hogy lássam mennyi csaló weboldal próbálja becsábítani a gyanútlan embereket a csapdájába. Ez a csapda pedig nem más, mint a gyors meggazdagodás ígérete, melyet az emberi kapzsiság felpiszkálásával tudnak hihetővé tenni. Ez tömény pszichológia, amit MLM-szerű piramisjátékokba burkolva adnak el újra és újra azoknak akik még nem égették meg magukat. De azoknak is eladják, akik már vesztettek el pénzt és szeretnék visszatermelni valahogy.  Mert a veszteség az egyik legelviselhetetlenebb érzés. Nincs annál rosszabb mint beismerni, hogy már megint eltűnt egy cég a pénzünkkel.  És mert ki ne örülne annak, ha egy hónap alatt 40-60-100% hozamot tudna elérni a befektetésével. De lássuk be: ez lehetetlen! Mint ahogy lehetetlen az is, hogy egy többszintes MLM-rendszer valóságos üzlettel kitermelje azokat a hozamokat és jutalékokat, amiket aztán kioszt azon tagjainak, akik a beszervezéssel foglalkoznak. Igazából ezek nem is MLM-ek, ugyanis egy valódi multilevel üzletben van valamilyen termék, aminek az eladásából fedeznek minden költséget. A befektetési MLM-eknél nincs semmilyen termék, csak üres lózungok (megj.:az évek alatt talán összesen néhány olyan befektetéssel találkoztam, amelyek valóban betartották ígéreteiket és garanciáikat. Nem fogom ezeket megosztani, mert ez a honlap nem ezért jött létre).

Ha valóban lennének olyan lehetőségek, akkor Bill Gates, George Soros és társaik is egészen biztosan részt vennének benne (akik évi 10-20% tőkenövekedéssel is elégedettek). Mégsem teszik, mert ők tudják, hogy nincsenek és nem is lehetnek ekkora hozamok legális üzletekből. Ezt csakis illegális módon, a régi tagok kifizetéseit az újonnan belépő tagok befizetéseiből fedezve lehet kitermelni – egy darabig! Egészen addig, amíg el nem kezd csökkenni a befizetők tábora. Mert ekkor megfordul a kocka és kezd több lenni a kifizetendő pénz, mint amit az újak befizetnek és a piramis törvényszerűen összedől.

Jó tudni, hogy kivétel nélkül minden piramisjáték fizet az elején (akár hónapokon, éveken keresztül is) és ez nagyon megtévesztő. A hálózatszervezők is ezzel csábítják be az újakat, hogy: “De hiszen fizet!”. És mutogatják a kifizetési bizonylataikat, amik valódiak. Azután jön a meglepetés! Egy idő után érkeznek az első jelek, amik arra mutatnak, hogy bizony bajok vannak: fizetési limit felemelése, fizetési nehézségek, határidők a következő kifizetésre, nem megválaszolt support levelek és végül a honlap eltűnése nyomtalanul az internetről. Több száz ilyet láttam már, többet magam is átéltem.

Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy felhívjam a figyelmet a jelenleg futó piramisjátékokra. Mert most is vannak ilyenek, mégpedig pont azok, amiknek a hirdetéseivel Te is egészen biztosan találkoztál már a Facebookon lévő hirdetési csoportokban. Mert a legtöbb ilyet ott reklámozzák azok, akik extra bevételt remélnek azzal, ha terjesztik. Felelőtlen ígérgetés megy, gyors meggazdagodást ajánló kommentek tűnnek fel egyre-másra. Egy ideig próbáltam ott eloszlatni a tévhiteket, de a hirdetők egyszerűen letiltottak és rájöttem hogy ezzel a módszerrel kevés emberhez jutok el. Így nem maradt más lehetőség, mint egy olyan weboldalt csinálni, ahol több lehetőségem van a leleplezésre vagy a megvilágításra.
És szükség van még valamire, ami nélkül hiába írok itt bármit: a józan paraszti eszedre!  Hogy rájöjj arra, hogy megvezetnek, átvernek, hazudnak neked amikor az éppen aktuális legújabb meggazdagodási lehetőséget akarják rád tukmálni valószínűleg számodra tök ismeretlen emberek. Érdekes módon ők már az előzőből sem gazdagodtak meg, de annyit azért valószínűleg ki tudtak venni belőle, hogy ne járjanak rosszul. De csak azért tudták ezt megtenni, mert találtak elég madarat, aki alattuk fizetett be. Ne te légy a következő!

Téma sajnos mindig lesz, mert ez az iparág virágzik. Jó olvasgatást kívánok!

Tisztelt Olvasók!” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Tisztelt Cikkíró!
  Történetesen a NetLeaders/DasCoin történetet ismerem, úgy gondolom elég jól, tehát azt kell mondjam, hogy Ön a tények komoly ismerete nélkül vállalkozott a tájékoztatásra. Ha már nem vette a fáradságot és nem derítette ki, hogy a DasCoin-t “eszik-e v. isszák – egyáltalán bányászható- e, (proof of work), avagy ún. proof of stake algoritmuson alapul, akkor nem értem, hogy hogyan tehet közzé ilyen ferdítő állásfoglalást. Megannyi értékes infó van fenn a világhálón, amelyekből bárki megismerhetné a NetLeaders törekvéseit.
  Tavaly hallottam először a DasCoin-ról – hozzáteszem egy szlovák jogász, kriptovaluta szakember előadásában, aki közvetlenül a NetLeaders tulajdonosaival tarja a kapcsolatot – és úgy gondoltam, hogy a szokásosnál jobban utána nézek a cég alapítói és a mellettük álló szakemberek után – pontosan a hálózati marketinggel társított népszerűsítés miatt.
  Kezembe került a “Millionaireasia” havonta megjelenő magazin, amely 140 000 ázsiai milliomosnak jár rendszeresen és a 2017-es májusi kiadásban a 106 oldalból 26-ot szentelt a NetLeaders és a DasCoin bemutatásának.
  Ebben megismerhetjük az alapítók mellett azt a nemzetközi szakember timet, akik a saját szakterületükön egytől-egyig elismert emberek és számos sikeres céget építettek fel évtizedek alatt, mellesleg egyiküknek sincs köze MLM hálózatokhoz. Ők valamennyien a DasCoin fejlesztése mellé álltak, hogy összehangolt, professzionális munkával létrehozzák a közel-jövő, blockchain-en alapuló tökéletes ökoszisztémát és a mindennapok digitális fizetőeszközét. (tehát jóval több, mint egy közönséges kriptovaluta) A NetLeaders menedzsmentje olyan szintre emelte a mércét, amellyel a banki szektor, az államok pénzügyi felügyeleti szervei, illetve maga az államok elismerését is kivívták, …és ez az “egészséges” kompromisszum nagyon fontos!!!
  Az igaz, hogy Michael Mathias és John Pretto is a Onecoint promótálta, de csak addig, amíg ki nem derült számukra is – amiről persze őket sem tájékoztatták előzetesen – hogy mi rejlik a hangzatos szlogenek mögött és valójában sem blockchain sem valódi ökoszisztéma nincs a háttérben. Tehát 2016-ban ők már nem voltak a Onecoin-nál, bár a cég még javában “virágzott”.
  Itt jegyezném meg – érdekes, hogy Ön Bill Gates-re utalt, akiről köztudott, hogy az egyik legnagyobb szószólója és támogatója a kriptovalutáknak, illetve dollár milliókkal támogatja a blockchain technológiát, valamint alapító tagja a sok komoly világcég és bank részvételével létrehozott, Ethereum blockchain-t használó konzorciumot (melyhez többek között az OTP is csatlakozott) Vagy ha Soros Györgyről beszélünk, akkor a vele évtizedeken át üzlettársi kapcsolatban álló Wall Street-i befektető legenda Jim Rogers-et érdemes megemlíteni, aki szintén a NetLeaders, illetve a DasCoin mellett tette le a voksot. (infó alul)
  Estig tudnám sorolni, hogy a DasCoin miért más és több szinte az összes kriptovalutnál, de ezt bárki megtudhatja, ha beleássa magát.
  Most a DasCoin 14-52 Euro Cent között “vásárolható” meg, de a NetLeaders prognózisa szerint április 29-én hivatalosan is a tőzsdén lesz és ezután kiderül, hogy a tömegek számára mennyire “értéktelen” coinról beszélünk. Világszintű blockchain konferenciákon a DasCoin-nak nagy jövőt jósolnak a szakemberek és látva a különböző – szakmai szempontból értéktelen coinok árfolyamának fergeteges növekedését kétségem sincs e-felöl.
  Ön pedig ha valóban segíteni szeretné mások tisztánlátását, akkor sokkal nagyobb kutatómunkát kell fektetni az egészbe, mert ez így teljességgel hiteltelen. Ha sok ideje van, akkor érdemes elolvasni a White paper-t, ami valójában egy komoly üzleti leírás és minden valamire való kriptovalutának a “Szent Írás”. Csak remélni tudom, hogy a többi szóba hozott cégről nem közölt ennyi valótlanságot.

  Jó munkát kívánok!
  G. Joe

  https://millionaireasia.com/blockchain-cryptocurrency-summit/

  Kedvelik 1 személy

  1. En is vegighallgattam a szlovak eloadast magyar forditassal, bar fajdalom volt. Az eloado folyamatosan valotlan (tenyszerutlen) allitasokkal jott elo es megvezette a hallgatosagot. Ez teljesen normalis MLM korokben. Az elso sorban helyet foglalo nyugdijas kozonsegnek minden eladhato, mert nem ertenek a kriptopenzekhez.

   A havonta megjeleno magazin jelentosege kozel nulla. Kello penzzel elintezheto minden. Akar DJ Khaled es Mayweather is megreklamozza az ICO-t ha kell (ld. Centra). A Cryto magazinok is rendszeresen promotalnak atvereseket, es meg a Coinmarketcap-en is akad scam reklam. Ez csak es kizarolag penz kerdese, nem szakmaisag a szempont.

   “megismerhetjük az alapítók mellett azt a nemzetközi szakember timet”

   Semmilyen szakember team nincs. Akikrol On beszel azok cegvezetok es uzletemberek mas teruleten. Kerem szepen mondjon egy nevet a vezetosegbol akik elismertek blockchain fejlesztesben.

   “Világszintű blockchain konferenciákon a DasCoin-nak nagy jövőt jósolnak a szakemberek ”

   Hamis allitas. Senki nem josol nagy jovot a Dascoinnak. Egy nevet kernek szepen, mert azzal tudok vitaba szallni, nem pedig altalanos allitasokkal.

   “érdemes elolvasni a White paper-t”

   En megtettem sok Dascoin tulajdonossal ellentetben. Nagyon gyenge mu.

   Az egesz Dascoin vizio egy remalom. KYC/AML osszeegyeztethetetlen a kripto-filozofiaval. A Dascoint akkor zarjak be a hatalom emberei amikor akarjak. A Dascoin egy kozpontositott (nem hybrid, ezt hamis allitas reszukrol) penz amely egyelore meg fut amig hagyjak, vagy amig be nem dol. Utana majd nyitjak a kovetkezo ponzit mas nevvel, vagy csak egyszeruen eltunnek, mint Ruja Ignatova.

   Kedvelik 1 személy

  2. Nem is vettem eszre eddig, mert annyira nem erdekel a 802. scam, de most rakerestem a Dascoinra es csodalatos dolgok derultek ki. A kanadaiak mar elzavartak a Dascoint, mert csalast kovettek el.

   https://bitcoinexchangeguide.com/dascoin-ordered-to-cease-desist-by-canadian-regulator-for-securities-fraud (a cikk alatt erdemes elolvasni a kommentet)

   A lengyeleknel is nyomoznak a Dascoin ellen. https://tradingjam.pl/prokuratura-wszczyna-sledztwo-w-sprawie-dascoin/

   Ez egy irtozatosan nagy bukta, de persze ahogyan a Bitconnect, a Onecoin es a Firstcoin sem volt scam, ugy a Dascoin is teljesen tiszta. Mindossze a sok “hater” allitja irigysegbol, hogy ezek atveresek.

   Edes istenem, honnan van ennyi hiszekeny ember?

   Kedvelik 1 személy

 2. Tisztelt Joe!

  Köszönöm a hozzászólást. Ismerve az ehhez hasonlatos zárt rendszerű coinokat, nem kívánok vitatkozni az érveivel, mert lehet hogy önnek van igaza, de lehet hogy nekem lesz. Örülnék, ha tévednék és nem értem, hogy Michael Mathias és John Pretto hová tették a józan eszüket, amikor elkezdték promótálni a Onecoint. Hiszen már akkor is pontosan tudták, hogy nincs semmi a coin mögött. Aztán meglepődtek, hogy jé, érdekes de emögött semmi nincs? Vagy hogyan zajlott le ez? Ha elkezdenék valamit hirdetni, ráadásul olyan méretekben akkor azért jobban utánanéznék. És ne feledkezzen meg a jutalékrendszerről sem, amire egy normális coinnál semmi szükség, lásd Bitconnect, ahol szintén volt blockchain, meg whitepaper, stb.
  Szerintem maradjunk annál, hogy majd az idő eldönti a kérdést, hogy kinek van igaza. Minden jót

  Kedvelés

   1. Dascoin 3500 satoshirol ment le 534-re. Az ertekvesztes a Bitcoin skalan 85%-os, pedig a szlovak kriptovaluta “szakembertol” ugy ertesultem, hogy a Das lehet a kovetkezo Bitcoin.

    Most veszem eszre, hogy kinai nevu kriptokollegam a Onecoin mellett szivesen megvedi a Dascoint is. Csak nem mind a kettoben benne van Ching Hong ur/urasszony? Ezek utan nem lepodnek meg ha Ching Hong kollega vedelmebe venne a szinten nem atveres JAAG Coint es a Smart Crypto Note-ot, amelyet egy zsenialis magyar csapat fejlesztett ki es ahova szivesen varjak a Dascoin szerelmeseit egy oriasi turos-lekvaros buktara.

    Kedvelés

 3. Nem védtem meg, csupán a véleményemet tettem közzé. Nem ismerem a JAAG Coint sem a másikat. Viszont érdekelne a véleményed az új őrületről, Nasgo coin azt hiszem a neve és már a Forbes is többször írt róla, állítólag.

  Kedvelés

  1. Nem ismerem a Nasgo coint, de az osszes szuper otlettel ugy vagyok, hogy eloszor idot kell nekik adni. Ha valoban annyira szuper jok akkor majd terjunk vissza ra amikor felkerultek a Binance-re. A Binance megszuri kit enged fel.

   A Forbes nalam felkerult a feketelistara. Kriptohirekben a Forbes egyenlo a Blikkel.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s